Η δημιουργία του κόσμου
Αντώνης Πανούτσος

Αντώνης Πανούτσος

Η δημιουργία του κόσμου

Η ανακάλυψη του μποζόνιου του Χιγκς είναι από αυτές τις ειδήσεις που ο ένας το λέει, ο άλλος κουνάει το κεφάλι του και οι δύο μαζί λένε: «Να δούμε τι άλλο θα βρούνε». Η είδηση ότι επιστήμονες ανακάλυψαν το σωματίδιο που εξηγεί πώς η ύλη αποκτά μάζα και πώς δημιουργήθηκε το σύμπαν πρέπει να ήταν σημαντική γι’ αυτούς που ασχολούνταν 45 χρόνια με να το ανακαλύψουν, αλλά το σύμπαν έγινε πολύ παλιά, πιθανόν προτού γεννηθεί η Ζωζώ Σαπουντζάκη για να μας ενδιαφέρει.

Η ανακάλυψη του μποζόνιου του Χιγκς είναι από αυτές τις ειδήσεις που ο ένας το λέει, ο άλλος κουνάει το κεφάλι του και οι δύο μαζί λένε: «Να δούμε τι άλλο θα βρούνε». Η είδηση ότι επιστήμονες ανακάλυψαν το σωματίδιο που εξηγεί πώς η ύλη αποκτά μάζα και πώς δημιουργήθηκε το σύμπαν πρέπει να ήταν σημαντική γι’ αυτούς που ασχολούνταν 45 χρόνια με να το ανακαλύψουν, αλλά το σύμπαν έγινε πολύ παλιά, πιθανόν προτού γεννηθεί η Ζωζώ Σαπουντζάκη για να μας ενδιαφέρει. Στο φινάλε, από το να παθαίνει το μποζόνιο του Χιγκς το επάρατο λαλά και να φουσκώνει μέχρι να δημιουργηθεί το σύμπαν, πολύ πιο ενδιαφέρουσα είναι η άποψη της Εκκλησίας, σύμφωνα με την οποία ο Θεός κάθισε ένα εξαήμερο και την πρώτη μέρα δημιούργησε τον ουρανό, τη γη και το φως. Τη δεύτερη, πιθανόν επειδή δεν του είχε κάτσει καλά το σχέδιο, και πάλι τον ουρανό. Την τρίτη τη γη, τη θάλασσα και τα φυτά. Την τέταρτη τον Ηλιο, τη Σελήνη και τα αστέρια, που αντίθετα με ό,τι νομίζατε δεν είναι μέσα στον ουρανό αλλά πιασμένα με ηλεκτροκόλληση. Την πέμπτη τα ζώα της θάλασσας (για παράδειγμα τον Ζακ Υβ Κουστό) και του αέρα. Την έκτη τα ζώα και τους ανθρώπους. Την εβδόμη, για να δείξει τι έκανε, κάλεσε σε πάρτι τον Χριστό, το Αγιο Πνεύμα και τον Τσάρλτον Ιστον.

Κουβέντα. Είπανε αυτοί οι μυστήριοι του CERN πόσο καιρό πήρε στο μποζόνιο να κάνει το σύμπαν; Ιδέα δεν έχουν. Ο καλύτερός τους άιντε να μπορεί να πει: «Ε, πήρε κάμποσο». Η Παλαιά Διαθήκη, όμως, όπως έγραψα και προηγουμένως, το θέμα το αναλύει ακριβώς: έξι μέρες και μία μέρα να στεγνώσει. Επειδή μάλιστα ο Θεός είχε καταλάβει ότι θα εμφανίζονταν διάφοροι προοδευτικοί που θα λέγανε ότι όταν γράφει στην Παλαιά Διαθήκη «μία μέρα» δεν εννοεί μία αλλά ένα εκατομμύριο χρόνια, κάνει το θέμα πενηνταράκια. Στη «Γένεση» γράφει: «Και ήταν απόγευμα και ήταν πρωί μία μέρα». Μετά πάει παρακάτω: «Και ήταν απόγευμα και ήταν πρωί δεύτερη μέρα». Και παρακάτω: «Και ήταν απόγευμα και ήταν πρωί τρίτη μέρα». Και τις έξι έτσι αναλυτικά. Γιατί εκτός του ότι οι πρώτοι άνθρωποι ήταν κουτοί και έπρεπε να τα επαναλαμβάνει όλα, ήξερε ότι μία μέρα να άφηνε χωρίς να τα πει το απόγευμα, το πρωί κάποιος προοδευτικός θα έβρισκε την ευκαιρία να πει: «Να, εδώ είναι η μέρα με τα ένα εκατομμύριο χρόνια». Το μοναδικό ερώτημα είναι γιατί έβαζε το απόγευμα πριν από το πρωί, αλλά ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος είναι που του αρέσει να δουλεύει βράδυ.

Τέλος, επειδή έχω διαβάσει αρκετές αναλύσεις για τη Δημιουργία και γιατί ο Θεός δημιούργησε τον κόσμο αντί κάτι πιο μικρό που να κουβαλιέται εύκολα, να προσθέσω και έναν ακόμη προβληματισμό: είναι συμπτωματικό ότι η δημιουργία του κόσμου παίρνει τόσο χρόνο όσο χρειάζεται για να βάψεις ένα τριάρι; Είναι, ρε Χιγκς, είναι;

Κλείσιμο
Η συντέλεια του κόσμου

Επειδή υπάρχουν ανησυχίες και προσδοκίες, ένα πράγμα ας γίνει καθαρό. Η ανακάλυψη του μποζονίου του Χιγκς δεν πρόκειται να επηρεάσει την καθημερινή ζωή κανενός. Απαντάει στην ερώτηση των φυσικών γιατί σωματίδια με την ίδια μάζα έχουν διαφορετικό βάρος και αυτό ήταν. Στην πραγματικότητα το πείραμα είχε τόση προβολή λόγω του μεγέθους του εργαστηρίου, του αριθμού των επιστημόνων που ασχολήθηκαν και της παπαρολογίας που είχε συνοδεύσει τα πειράματα ότι όταν τα σωματίδια συγκρουστούν, ένα μεγάλο μπαμ θα ακουστεί και θα δούμε όλοι τον Χριστό φαντάρο. Ως συνήθως με τις συντέλειες του κόσμου, τίποτα από αυτά δεν συνέβη και τώρα πρέπει να περιμένουμε το τέλος του χρόνου μπας και επιτέλους καταστραφούμε, όπως έχουν προβλέψει οι Μάγια.

O Νταν Μπράουν


Επίσης το μποζόνιο του Χιγκς δεν έχει καμία σχέση με την αντιύλη για την οποία έγραψε ο Νταν Μπράουν στο βιβλίο του «Illuminati». Ναι, στο βιβλίο ο διευθυντής του CERN ανακαλύπτει ότι το αστέρι-επιστήμονάς του, ο Λεονάρντο Βέτα, έχει δολοφονηθεί από τους Illuminati. Ναι, οι Illuminati έχουν κλέψει ένα καλαθάκι με αντιύλη, που το έχουν βάλει στο Βατικανό και θα σκάσει, αλλά οι καλοί προλαβαίνουν το κακό, ανεβάζουν το καλαθάκι με την αντιύλη σε ένα ελικόπτερο, το πετάνε και σκάει στον αέρα. Και βεβαίως ο Πάπας πιστεύει ότι η αντιύλη είναι ο κρίκος που συνδέει τον Θεό με τον άνθρωπο.

Οι Illuminati

Μόνο που 80χρονοι άνθρωποι που ντύνονται στα μoβ συνήθως σκέφτονται περίεργα πράγματα και τελικά όποτε ο Νταν Μπράουν ξεμένει από λεφτά και γράφει βιβλίο, μονίμως βάζει τους Illuminati να κάνουν καριολιές. Ετσι του ήρθε και τους έβαλε να πηγαίνουν στο CERN, όπως αν του ερχόταν διαφορετικά, θα τους έβαζε να πηγαίνουν στη Μύκονο, οπότε το βιβλίο θα λεγόταν «Πούστηδες και παλικάρια γίνανε μαλλιά κουβάρια».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ