vgontzas_antonis

Σε ευχαριστούμε, άγνωστε προς το παρόν, «κουκουλοφόρε» μάρτυρα!

Αντώνης Ν. Βγόντζας

Eίχε όλα τα στοιχεία της επικοινωνιακής βόμβας. Ολοι μας, όχι μόνο οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ, θα έχουμε συναντήσει κάποιον γιατρό που θα έχει συμμετάσχει σε επιστημονικό συνέδριο του εξωτερικού.

 Ολοι μας και όχι μόνο οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ θα έχουμε ακούσει ότι μερικά από τα συνέδρια αυτά είναι υπερπολυτελή. Ε, και με τη βοήθεια ορισμένων ΜΜΕ ο ιατρικός κλάδος δεν αντιμετωπίζεται πια, όπως παραδοσιακά συνέβαινε, ως λειτούργημα με πρωταγωνιστικό ρόλο στις κοινωνικές και ιδεολογικές εξελίξεις. Και, για να φτάσουμε στα πολύ σημερινά, η λαϊκή ψυχή ψάχνει τους φταίχτες της χρεοκοπίας μας. Οχι με ατομικά, προσωπικά στοιχεία, αλλά με γενικές ταυτότητες και αφορισμούς. Που δεν ακουμπάνε κανέναν από μας τους υπόλοιπους. Δηλαδή εμάς που ψάχνουμε τους ενόχους.

Η υπόθεση Novartis συνιστά όντως σκάνδαλο. Υπάρχουν πράγματι αρκετά στοιχεία που το τεκμηριώνουν. Είναι βέβαια γνωστό ότι παρόμοιες πρακτικές με εκείνες που έχει χρησιμοποιήσει η Novartis έχουν χρησιμοποιήσει και άλλες φαρμακευτικές εταιρείες. Καμιά φορά και με ξεχωριστή επιδεξιότητα. Οχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλη σχεδόν την Ευρώπη.

 Τι δεν είχε μέχρι σήμερα απασχολήσει τη διεθνή δημοσιότητα και τη χώρα μας; Η εμπλοκή πολιτικών σε αυτές τις ανήθικες επιχειρηματικές συμπεριφορές στον χώρο του φαρμάκου και της υγείας.

Η επιχείρηση σπίλωσης των «απέναντι» διεξάγεται με ξεχωριστή μαεστρία μέσα από λαθρόβια έντυπα και περιθωριακούς κατά κανόνα δημοσιογράφους. Η επιλογή τους είναι κεντρική. Με πολλαπλά δώρα. Με άνεση πρόσβασης ακόμη και στον ιερό χώρο της Δικαιοσύνης. Προαναγγέλλουν δικαστικές και δικονομικές ενέργειες σε βάρος των εκάστοτε αντιπάλων της κυβέρνησης προτού καν ληφθούν και δημοσιοποιηθούν. Η ικανότητα πρόβλεψής τους είναι μάλλον μηδενική όταν αφορά συλλογικές πρωτοβουλίες της Δικαιοσύνης, πολύ απλά δικαστικές αποφάσεις πολυμελούς σύνθεσης. Η υπόθεση Novartis, όπως έσκασε στη δημοσιότητα από την περασμένη Δευτέρα, συνιστά ένα δεύτερο και πιο σημαντικό σκάνδαλο. Με πρωταγωνιστές ή μάλλον δράστες τον Αλέξη Τσίπρα και μια περιορισμένη ομάδα προσώπων που κατοικοεδρεύουν προσωρινά στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Το πρώτο χαρακτηριστικό αυτού του σκανδάλου είναι η μεθοδευμένη από την κυβέρνηση επικοινωνιακή χρήση του για την ατεκμηρίωτη και στα όρια της χυδαιότητας προσπάθεια σπίλωσης των αντιπάλων της. Ολοι οι επικοινωνιακοί χειρισμοί βρίσκονται μακριά και αντίθετα με το γράμμα και το πνεύμα του Συντάγματος. Το Σύνταγμα προβλέπει ότι η όποια δικογραφία χωρίς πορίσματα και πορισματικούς συλλογισμούς που αφορά πολιτικούς μεταβιβάζεται χωρίς χρονοτριβή στη Βουλή. Αμελητί! Δεν διαμεσολαβεί κανένας από την εκτελεστική εξουσία. Στην υπόθεση Novartis η δικογραφία έκανε περιοδεία. Στο γραφείο του υπουργού Δικαιοσύνης.

Του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης. Στο γραφείο του πρωθυπουργού. Μπροστά σε αδιευκρίνιστο αριθμό υπουργών και κυβερνητικών παραγόντων που συσκέφθηκαν επ’ αυτής. Για να συνοδευτεί στην ξέφρενη πορεία της προς τη Βουλή από τις παραινέσεις του πρωθυπουργού στον υπουργό Δικαιοσύνης να παραδοθεί η περιοδεύουσα δικογραφία στη Βουλή.

Το δεύτερο χαρακτηριστικό αυτού του σκανδάλου είναι ότι στη δικογραφία έχουν εισρεύσει στοιχεία που αποδεικνύουν τη μεθόδευση σπίλωσης των πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης. Ποιος είναι ο εμπνευστής αυτού του σχεδίου; Είναι νωρίς για να το αποδείξουμε. Σύντομα, όμως, θα αποδειχθεί περίτρανα. Οι μάσκες των «κουκουλοφόρων» μαρτύρων θα πέσουν.

Αλλωστε, ο δικός τους Παύλος Πολάκης έχει υποδείξει -και για εμάς αποδείξει- πόσο μικρός είναι ο κύκλος προσώπων στον οποίο περιλαμβάνονται οι «κουκουλοφόροι». Ενώ υπάρχουν στοιχεία ότι οι τρεις «κουκουλοφόροι» είναι τα ίδια πρόσωπα που έναντι αδρής αμοιβής κατήγγειλαν τους πρώην εργοδότες τους (και συνενόχους τους) στις αμερικάνικες αρχές. Χωρίς, όμως, να έχουν αναφερθεί τότε άμεσα ή έμμεσα, σε ανήθικη και αξιόποινη εμπλοκή προσώπων στο σκάνδαλο αυτό. 

Το τρίτο χαρακτηριστικό αυτού του θεσμικού πια σκανδάλου είναι η απόλυτη αδεξιότητα και γραφικότητα της εξειδίκευσης αυτής της προσπάθειας σπίλωσης των πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης. 

Δεν είναι δυνατόν να ισχυρίζεσαι, έστω και ως «κουκουλοφόρος» μάρτυρας, ότι αφού κυκλοφορεί τόσο χρήμα στη διακίνηση του φαρμάκου, δεν μπορεί παρά να εισπράττει «το κατιτίς» και ο υπουργός. Αρμόδιος ή, ακόμα, στις περισσότερες φορές αναρμόδιος. Και ο ανακριτικός υπάλληλος να μην καταγράφει στην έκθεσή του την αναγκαία ερώτηση προς τον «κουκουλοφόρο» μάρτυρα: «Τι ξέρεις συγκεκριμένα και παραπάνω από μια τέτοια ατεκμηρίωτη και αόριστη στα όρια της γελοιότητας εκτίμηση;». 

Δεν είναι δυνατόν να ισχυρίζεσαι ως «κουκουλοφόρος» μάρτυρας στην τελευταία σου -από τις πολλές- κατάθεση ότι μερτικό από τη βρώμικη διακίνηση του χρήματος έχει εισπράξει και ένας κοινοβουλευτικός πρωθυπουργός χωρίς να έχεις πει στις προηγούμενες καταθέσεις σου ούτε μια λέξη γι’ αυτόν.

Δεν είναι δυνατόν, μέσα σε αυτό το πανηγύρι των αθέμιτων δώρων που έλαβε χώρα κυρίως στα χρόνια των κυβερνήσεων Κώστα Καραμανλή (κατά την κατάθεση σου πάντα, «κουκουλοφόρε» μάρτυρα) να ενοχοποιείς τους υπουργούς του και όχι τον ίδιο! Και ποιος σου επέτρεψε, «κουκουλοφόρε» μάρτυρα, να ενοχοποιείς χωρίς ούτε ένα στοιχείο, έναν άμεμπτο δικαστικό λειτουργό και επίτιμο πρόεδρο του Συμβουλίου Επικρατείας, που διετέλεσε και υπηρεσιακός πρωθυπουργός; Είναι ολοφάνερος ο στόχος τέτοιων χυδαίων ισχυρισμών. Η κατατρομοκράτηση του δικαστικού σώματος. Σε ευχαριστούμε προσωρινά, άγνωστε «κουκουλοφόρε» μάρτυρα! Μας βοήθησες να ολοκληρώσουμε το ψηφιδωτό της ταυτότητας εκείνου ή εκείνων που σχεδίασαν το δεύτερο και πιο βρώμικο ’89. 

ΣΧΟΛΙΑ (6)

Προσπάθεια λογικής προσέγγισης

23 δις κόστισαν οι υπερτιμολογήσεις και το σκάνδαλο των φαρμάκων από το 2000 έως το 2010 δηλώνουν ενορχηστρωμένα οι συριζαίοι και το 10% περίπου πήγε στη Novartis. Περίπου 2 δις κέρδισε στη δεκαετία αυτή. Συμφωνούμε!! προσέξτε τον παραλογισμό: ποια ήταν η υπερκοστολόγηση από το 2012 έως και το 2014 που ήταν στα πράγματα οι Σαμαροβενιζέλοι; τσιμουδιά!! Πως συνδέετε την υπερτιμολήγηση του 2000 -2010 με την περίοδο Σαμαρά- Βενιζέλου, στην οποία το συνολικό κέρδος της Noavartis ήταν λιγότερο από 20 εκατομμύρια ευρώ, απολύτως νόμιμο και λογικό για τον κύκλο εργασιών της; Με αυτό το κέρδος δωροδόκησε 2 πρωθυπουργούς και 7 υπουργούς; Προκαλώ κάθε έστω και ελάχιστα νοήμονα συριζαίο να κάνει την λογική συσχέτιση

freeman

Τι πραγματικά σημαίνει ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΜΕΓΑΛΑ ΣΥΜΦΈΡΟΝΤΑ . . .ΑΠΌ ΕΝΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΉ . . .ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε . . . : ΠΡΑΓΜΑΤΙΚA ΔΟΜΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ . . . έκτοτε ΟΛΟΙ όσοι ΕΤΡΩΓΑΝ (23δις από 2000-2010) , από τα ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΥΠΗΡΧΑΝ, ΤΟΝ ΜΊΣΗΣΑΝ ΘΑΝΑΣΙΜΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ όσοι πολιτικάντηδες τον ανέτρεψαν, πασχίζουν να την σφετεριστούν-οικειοποιηθούν : Πρωτοπόροι στην Ηλεκτρονική συνταγογράφηση είναι οι Γερμανοί και οι Σουηδοί οι οποίοι άρχισαν την εφαρμογή σταδιακά από το 1980-1985 και την ολοκλήρωσαν σε μια δεκαετία1. Οι ΗΠΑ άρχισαν το σύστημα μόλις το έτος 2011, ενώ στην Ελλάδα ψηφίστηκε2 το έτος 2010 ως μέρος του γενικότερου σχεδίου ηλεκτρονικής διακυβέρνησης της κυβέρνησης Γεωργίου Α. Παπανδρεου (OpenGov3). Η προσπάθεια ξεκίνησε από την ελληνική κυβέρνηση τον Φεβρουάριο του 2010 με ανοικτή διαβούλευση4 και πρόσκληση ενδιαφέροντος σε εταιρίες να καταθέσουν τις προτάσεις τους για την υλοποίηση του εργου5. Η καθιέρωση της Ηλεκτρονικής συνταγογράφησης εντάχθηκε αργότερα και ως υποχρέωση στην πρώτη δανειακή σύμβαση της Ελλάδας (Μνημόνιο Ι) (Μάιος 2010). Την τεχνική υποδομή και την υποστήριξη του Ιατρικού λογισμικού για την Ηλεκτρονική συνταγογράφηση ανέλαβε η κρατική εταιρεία ΗΔΙΚΑ ΑΕ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ GAP .

πεταει

δηλαδη ο αρθρογραφος μας λεει οτι κανεις υπουργος δεν χρηματιστηκε,οτι για ολα φταινε οι κακοι γιατροι και φυσικα οι κουκουλωμενοι μαρτυρες που διασυρουν αθωους?!μονο που την νυφη την πληρωνει παντα ο ιδιος.... ε λοιπον οχι,ουτε κοντες μνημες εχουμε ουτε πετανε οι γαιδαροι κυριε βγοντζα! οσο για τον εαν οι μαρτυρες ειναι εγκυροι η οχι δεν ειστε εσεις και εγω αυτοι που θα κρινουμε αλλα η δικαιοσυνη που τοσο ολοι εμπιστευονται οπως ευαγγελιζονται!

Δον

Άλλο λέει ο άνθρωπος...Δεν πειράζει,είσαι μειωμένης αντίληψης.

mesia

Δηλαδή κανένας πολιτικός δεν τα πήρε ποτέ από φαρμακευτική. Μόνο κάτι κακοί γιατροί που τους αρέσουν τα ταξίδια και οι Porsche. Το δέχομαι. Το βρώμικο 1989 κύριε Βγόντζα δεν υπήρξε ποτέ? Ποιος κάλυπτε τους Κοσκωτάδες; Με τι λεφτά έγιναν οι ροζ βίλες; Πότε έγιναν μάγκες οι αβράκωτοι των κλαδικών του "κινήματος"; Πότε έγιναν Διευθυντάδες οι αγράμματοι; Πότε έκαναν κουμάντο οι καθαρίστριες στο δημόσιο (βλ. Ολυμπιακή). Νομίζετε ότι απευθύνεστε σε ζώα χωρίς μνήμη. Έτσι σας αρέσει. Φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης. Αντί να ντρέπεστε, μιλάτε και ειρωνεύεστε. Τελικά τα χαμένα λεφτά θα γυρίσουν στο δημόσιο; Αυτό σας απασχόλησε καθόλου; Σιγά μη σας καίγεται καρφάκι.

ΕΙΔΕΣ

ΤΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΠΟΙΟΝ ΤΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΑΓΡΟΝ ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ?

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία