podimata

Τα Σκόπια, το χρέος και ο εθνικός αυτισμός

Άννυ Ποδηματά


Οπως και να το δει κανείς, το τελευταίο δεκαήμερο είχαμε δυο γεγονότα ιστορικής σημασίας για τη χώρα.

Το πρώτο, η συμφωνία για το ελληνικό χρέος στην οποία κατέληξαν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Η νέα παράταση της περιόδου χάριτος για τα δάνεια του EFSF στα 10 χρόνια όπως και η επιμήκυνση της μέσης διάρκειας λήξης κατά 10 χρόνια, χαλαρώνει τη θηλιά του χρέους, δημιουργώντας χώρο και χρόνο για ανασύνταξη δυνάμεων. Με άλλα λόγια, η απόφαση δίνει στη χώρα μια ευκαιρία που εάν αξιοποιηθεί σωστά θα τη βοηθήσει να ανακτήσει σταδιακά την αξιοπιστία της και να σταθεί στα πόδια της, ώστε να βγει από την κρίση και όχι απλώς από το πρόγραμμα.

Η συμφωνία χαιρετίστηκε ως ιστορική από τον ξένο Τύπο, καθώς οι αποφάσεις του Eurogroup της 21ης Ιουνίου σηματοδοτούν για την Ελλάδα το τέλος μιας πολύ σκληρής εποχής. Μιας εποχής που περιελάμβανε τη χειρότερη ύφεση και ανεργία που έχει βιώσει ποτέ κράτος-μέλος της Ευρωζώνης όπως και τρία προγράμματα προσαρμογής (μνημόνια).

Σε όλη τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο δημόσιος διάλογος γύρω από την κρίση υπήρξε (και παραμένει) τοξικός, ανορθολογικός και αντιπαραγωγικός. Παλαιότεροι και νεόκοποι «μνημονιακοί» εναλλάσσονταν σε ρόλους και αλληλοκατηγορίες ως προς το «ποιος φταίει» χωρίς ποτέ η συζήτηση να ακουμπά την ουσία, δηλαδή «τι φταίει».
Κι όμως, μια από τις βασικές αιτίες της χρεοκοπίας μας ήταν και ο «εθνικός αυτισμός» που δεν μας επέτρεπε να αντιληφθούμε εγκαίρως τις αλλαγές που συντελούνται γύρω μας, ώστε να προσαρμοστούμε και να προστατευτούμε.

Θεωρούσαμε ότι οι κάνουλες του φτηνού δανεισμού θα είναι εσαεί ανοικτές για μας και ότι δεν υπήρχε λόγος ούτε να αλλάξουμε κάτι (π.χ. το ασφαλιστικό μας σύστημα) ούτε να ανησυχούμε. Ετσι γαλουχηθήκαμε, γενεές επί γενεών.

Αυτόν τον εθνικό αυτισμό τον πληρώσαμε με δέκα χρόνια κρίση, τρία μνημόνια και ένα υπέρογκο χρέος, που παρά τις ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για την αποπληρωμή του παραμένει δυσβάστακτο βάρος για την επόμενη και τη μεθεπόμενη γενιά. Στο δεύτερο ιστορικής σημασίας γεγονός των ημερών, δηλαδή την καταρχήν συμφωνία για την επίλυση του ονοματολογικού της FYROM, το συμφέρον της χώρας επιτάσσει να υπερβούμε τον εθνικό μας αυτισμό.

Να αντιληφθούμε το ευρύτερο γεωπολιτικό παιχνίδι που παίζεται στην περιοχή από δυνάμεις, περιφερειακές και μη, που είτε μας επιβουλεύονται είτε έχουν συμφέροντα πλήρως αποκλίνοντα από τα δικά μας. Από αυτές τις δυνάμεις προέρχονται οι κίνδυνοι για τη χώρα μας και όχι από το εάν θα αναγνωρίσουμε ήόχι στους γείτονες τη (σλαβομακεδονική) γλώσσα τους και το δικαίωμα να αναγράφονται ως «Μακεδόνες - πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας» στα διαβατήριά τους.

Η συμφωνία επίλυσης της διαφοράς με την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας είναι ένας έντιμος συμβιβασμός. Ενας συμβιβασμός που διαφυλάσσει την ιστορική μας κληρονομιά, αποκηρύσσει τον αλυτρωτισμό και θέτει τις βάσεις για μια σχέση καλής γειτονίας και συνεργασίας. Δεν είναι μια συμφωνία επιβολής και ταπείνωσης της άλλης πλευράς και, ευτυχώς, γιατί, όπως (πρέπει να) μας διδάσκει η Ιστορία, αυτού του είδους οι συμφωνίες ανακυκλώνουν τα μίση κι έχουν κοντά ποδάρια.

Είναι μια συμφωνία ισορροπημένη, επωφελής για τις δυο χώρες και ευρύτερα για την περιοχή, συμβατή με την εθνική γραμμή που διαμορφώθηκε το 2008, έστω κι αν οι τότε πρωταγωνιστές μιμούνται σήμερα τον ΣΥΡΙΖΑ του 2015 στις κυβιστήσεις. Σε τελευταία ανάλυση, είναι μια συμφωνία που μετριάζει αισθητά τη βαριά και διαρκή διπλωματική ήττα που υφίσταται η χώρα τα τελευταία χρόνια, με την απόλυτη επικράτηση διεθνώς του όρου «Δημοκρατία της Μακεδονίας» .

Και μας να αναλώνουμε διπλωματικό κεφάλαιο για να εξασφαλίσουμε αστερίσκους ή ταμπελίτσες που αναγράφουν τον όρο «πΓΔΜ», ως σύγχρονοι Δον Κιχώτες.

*Πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, δημοσιογράφος

ΣΧΟΛΙΑ (19)

Αντανακλά...

...το μέσο έλληνα πολίτη, που δεν κράζει, δεν κρατάει κουμπούρια, δεν βάζει ελληνικές σημαίες μια στην Άγκυρα και μια στο Δυρράχιο μέσω πληκτρολογίου, που κατάλαβε πλέον ότι γίναμε απόπατος της Ευρώπης, που αντιλαμβάνεται ότι ένας μικρός ανάδελφος λαός πρέπει να μη χάνει τον προσανατολισμό του ανάμεσα στους ισχυρούς του πλανήτη, ΤΟΥ ΜΕΣΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΙΛΑ ΑΚΑΤΑΠΑΥΣΤΑ ΣΤΑ BLOGS ΑΛΛΑ ΞΕΡΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΙΔΟΚΙΜΑΣΕΙ Η ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ.

;;;;;;;

να ρωτήσουμε κάτι,γιατί βλέπουμε ανακυκλωμένα δήθεν επιχειρηματα από την αριστερα, μιας και δεν έχετε ούτε ένα σοβαρό και υπαρκτό επιχείρημα να μας πείτε.λέτε "Δεν είναι μια συμφωνία επιβολής και ταπείνωσης της άλλης πλευράς και, ευτυχώς, γιατί, όπως (πρέπει να) μας διδάσκει η Ιστορία, αυτού του είδους οι συμφωνίες ανακυκλώνουν τα μίση κι έχουν κοντά ποδάρια" πρώτον, είναι μια συμφωνία επιβολής και ταπεινωσης..ταπεινωσης των Ελλήνων, και επιβολής των Σκοπιανών επί των Ελλήνων.εσείς θεωρείτε κυρια μου,ότι όλοι οι άλλοι έχουν δικαίωμα να μην ταπεινώνονται πλην των ελληνων φυσικά;αλήθεια, το μίσος των Σκοπιανών έχει δικαίωμα να ανακυκλώνεται αλλά όχι των Ελλήνων που θα χάσουν μέχρι και εδάφη;έχει κοντά ποδαρια η συμφωνια μόνο αν δεν ικανοποιεί τους Σκοπιανούς,συγγνώμη,"μακεδονες" κατά σε, αλλά δεν έχει κοντά ποδαρια αν δεν ικανοποιεί τους Έλληνες,γιατί ποιος τους ρωτάει αυτούς τους βλάκες έτσι όπως τους καταντησαμε!εσείς θεωρείτε δηλαδή οτι έχουν κάθε δικαιωμα για μακεδόνες και μακεδονικό λαο, αφού έτσι μεγάλωσαν επί εβδομήντα χρόνια και τώρα δε γίνεται τιποτα, ενώ οι Έλληνες μωρέ μόνο 3000 χρόνια λέγονται μακεδόνες,αλλά ποιος τους γα...ει..αληθεια, τι έχετε να πείτε για τη συμφωνια, που πολύ πονηρά αναφέρει ότι οι νυν μακεδόνες δεν έχουν σχέση με τον αρχαιο ΕΛΛΗΝΙΚΟ πολιτισμό και πολύ εύστοχα δεν διευκρινίζει ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες ήταν ελληνες, και η αρχαία Μακεδονία ήταν Ελλάδα;;γ τις επιτροπές που θα ελέγχουν τν πολιτισμική κληρονομιά, κ τα βιβλία κ θα αρχίζει να τα μοιράζει στην καλύτερη;για την έξοδο των "Μακεδόνων" στο αγαιο ασφαλώς τζάμπα,και στο δικαίωμα τους για στρατιωτικές ασκήσεις με την νο1 συμμαχο Τουρκία;;ότι θα απωλεσουμε το δικαίωμα μας μια για πάντα για βέτο;οι Σκοπιανοί μετά την συμφωνία δε μπορουν να έχουν καλές σχέσεις με την Τουρκία;η επιμονή της Τουρκίας για όνομα με το Μακεδονία μέσα δε σας βάζει σκέψεις;η μακεδονικη μειονότητα που θα δημιουργηθεί εντός ελλαδος, ψιλά γράμματα;; λυπουμαστε,περισσότερο για μας που έχουμε τέτοιους ανθρώπους να μας κυβερνάν, που το παίζουν δημοκράτες σε ξένους λαους επιβραβεύοντας τον σωβινισμό τους, αλλά είναι φασίστες στον δικό τους λαό..δεν απορούμε που είστε και δημοσιογράφος και πρώην ευρωβουλευτής..δύο θέσεις που επιβάλλετε και προπαγανδιζετε τις απόψεις σας..δεν είναι τυχαίο που φτάσαμε ως εδώ τελικά..αλήθεια, γιατί είναι καλή η συμφωνία είπαμε;; Εσείς που βλέπετε και μπροστά μήπως να διαφωτίσετε και μας τους οπισθοδρομικούς;υπαρκτά επιχειρήματα όμως αυτή τη φορά..αν τολματε, σηκωστε το γαντι..

lost country

!!!!!!!

@

Η συμφωνια ειναι για την εξασφαλιση των Σκοπιων, οτι δεν κινδυνευει η χωρα αυτη, απο την Ελλαδα !!!! Η επισημη αναγνωριση τους ως Μακεδονια απο την Ελλαδα ειναι για το λογο αυτο. Οπως ο γαπ διεδωσε σε ολο τον κοσμο οτι οι Ελληνες ειναι διεφθαρμενοι και μας εβαλε στο μνημονιο, ετσι και ο Τσιπρας διεδωσε οτι οι Ελληνες ειναι φασιστες για να μας κανονισει και αυτος με τετοιες συμφωνιες με τους γειτονες. Δυστυχως παιζεται πολυ βρομικο παιχνιδι, απο τη μια μας απειλουν με τον τουρκο, απο την αλλη πληρωστε μεχρι το 2060 πλεονασματα και ταυτοχρονα σκανε και εθνικα θεματα που ανοιγουν ξαφνικα για να τα κλεισουν γρηγορα γρηγορα να προλαβουν οσο ειναι ο τσιπρας πρωθυπουργος, ο ανθρωπος για ολες τις δουλειες τους, οπως ο γαπ. Τρωνε οι Γερμανοι απο τις σαρκες μας και καλουν και φιλους τους στο τσιμπουσι. Αυτο γινεται. Βαζουν τους αριστεροπασοκους του συριζα να παρουσιαζουν τους Ελληνες επιθετικους δηθεν με τους γειτονες για να μας κανουν αυτοι επιθεση με τετοιες εξωφρενικες διεκδικησεις και συμφωνιες. Οι συριζανελ ειναι αποφασισμενοι να τα παραδωσουν ολα για τις καρεκλες. Οι συριζαιοι ακουσαν λενε συνθημα στις συσκεντρωσεις που λεει για οπλα και να παρουμε υποτιθεται τα σκοπια. Μονο αυτοι το ακουσαν, κανεις αλλος. Προβοκατσια συριζαιικη για να πατησει η συμφωνια τους και η προδοσια τους. Ολοι τους λεμε προδοτες. Οι συριζαιοι δεν νοιωθουν ετσι. Δεν ειχαν ποτε εθνικη συνειδηση για να νιωθουν οτι προδιδουν. Ειναι διεθνιστες και βγηκαν για να υπηρετησουν την παγκοσμιοποιηση και αυτο κανουν. Το οτι εξαπατησαν με ψεμματα τους Ελληνες για να παρουν την εξουσια, ο σκοπος γι αυτους αγιαζει τα μεσα.Δεν μας θεωρουν αδελφια τους για να νιωθουν οτι μας προδιδουν, δεν νιωθουν Ελληνες. Αδελφια τους θεωρουν τους τουρκους, τους σκοπιανους, τους αλβανους, τους γερμανους.. Αυτους εχουν για δικους τους και αυτους δεν τους προδωσαν. Οι συριζαιοι δεν ειναι προδοτες. Εχθροι της Ελλαδας και των Ελληνων ειναι. Προδοτες ειναι οι ανελ που στηριζουν τους εχθρους της χωρας μας για τις καρεκλες. Αυτοι ειναι προδοτες που παρισταναν τους πατριωτες. Οποιος εχει λιγη τσιπα, εστω και τωρα αποχωρει απο την προδοσια και απο αυτη την ανθελληνικη κυβερνηση.

ΟΥΤΕ ΟΥΓΚΑ ΟΥΤΕ ΑΥΤΙΣΤΙΚΟΙ

Ολα ηταν σχεδιασμενα. Τα ειπε ολα η Μπενακη στην ορκωμοσια του Παπουλια. Μετα τη κακοδιαχειριση και διαφθορα του πασοκ μας εβαλαν στο ευρω με ψευτικα στοιχεια για να μας ρημαξουν. Το ευρω ηταν για τη προστασια τη δικια τους, για να μη χασουν τα προνομια τους. Αυτοι να ειναι Ευρωπαιοι, να καλοπληρωνονται και να κρατανε το λαο πατημενο κατω και να τον ξεζουμιζουν. Μετα απο τρια χρονια στο ευρω, αφου βεβαιωθηκαν οι ξενοι οτι η Ελλαδα καθησε στο ευρω εδωσαν στη Μπενακη να μας διαβασει τι θα παθαιναμε. Τοτε ειχαμε κυβερνηση Καραμανλη. Μουγκα στη στρουγκα. Δεν μας επανιδρυσε το κρατος οπως υποσχεθηκε και ηρθε παλι το πασοκ στη ζωη μας, λεγοντας λεφτα υπαρχουν και καταγγελοντας το ΔΝΤ, οτι οπου παει καταστρεφει χωρες. Αμεσως μετα διεδωσε σε ολο το κοσμο οτι ο ελληνικος λαος ειναι διεφθαρμενος οτι ο λαος φταιει για το χρεος και οτι δεν υπαρχει σαλιο και τα ταμεια ειναι αδεια. Τι εχει τραβηξει αυτος ο λαος. Απο τον εναν ψευτη και απατεωνα στον αλλον. Θαψανε τον ελληνικο λαο κατω απο ενα χρεος που οι ιδιοι εφτιαξαν και κατασκευασαν και τωρα το ξαναβαφτισαν παλι βιωσιμο. Ο Τσιπρας που εξαπατησε το λαο με τον αντιμνημονιακο του λογο και κατηγγειλε τα μνημονια για καταπατηση των ανθρωπινων δικαιωματων, καταφερε να πεισει και να ξεγελασει τους συνταξιουχους οτι διαπραγματευτηκε οτι το προσπαθησε για μηνες οτι του εβαλαν το πιστολι στο κροταφο και τελικα...ενεδωσε. Δεν τα καταφερε να μας βγαλει απο τα μνημονια αλλα τις συνταξεις τους υποσχεθηκε οτι δεν θα τις κοψει. Με το που πηρε ο Τσιπρας ξανα την κυβερνηση, ειδε το φως το αληθινο και αναγνωρισε οτι ειχε ...αυταπατες. Που να ηξεραν οι συνταξιουχοι οτι με το κοψιμο τον συνταξεων αυτος θα βγαζει υπερπλεονασματα και οτι θα καταπατα αυτος τα ανθρωπινα δικαιωματα μαζι με τους δυναστες οπως τους ελεγε. Με τα υπερπλεονασματα δεν εχουν κανενα λογο οι τοκογλυφοι-δανειστες να κουρεψουν το χρεος....και το μαρτυριο συνεχιζεται και θα συνεχιζεται οσο εμεις το αποδεχομαστε και θα ψηφιζουμε αναλογως....Επρεπε να το περιμεναν. Αναγνωρισε ΟΛΟ το χρεος απο τη πρωτη μερα που βγηκε ενω ειχε υποσχεθει ΚΟΥΡΕΜΑ. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗΚΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ. Ξεφτιλισε το δημοψηφισμα. Ανοιξε τα συνορα και μπηκε μεσα η σαρα και η μαρα και ακομα μπαινει.Τωρα ξεπουλαει και τη Μακεδονια. Επρεπε να καταλαβουν οτι ειναι απατεωνας. Του ανοιξαν τη πορτα οπως ανοιγουν καποιοι ηλικιωμενοι τη πορτα του σπιτιου τους στους ληστες που τους λενε οτι ηρθαν να φτιαξουν το ασανσερ....Αυτος δεν λεγεται εθνικος αυτισμος λεγεται γεροντικη μαλακυνση...

Dim

Άκου Άννυ ...ακόμη και έτσι να είναι όπως τα αναλύεις ( που εάν ρίξεις μια ματιά στα σχόλια θα διαβάσεις μόνο αντιρρήσεις πολλές από αυτές καθόλου άδικες ), και λαμβάνοντας υπόψη ότι δηλώνεις ΚΑΙ δημοσιογράφος πέρα των άλλων θεσμικών ιδιοτήτων . Να αποκαλείς αυτιστικούς ...πολίτες επειδή δεν γνωρίζουν αυτές τις " γεωπολιτικές εξελίξεις " που το δημοσιογραφικό κατεστημένο της χώρας έντεχνως χρόνια τώρα τους αποκρύπτει , χωρίς να αναλύεις έστω και λίγο ..έστω και αυτήν την τελευταία στιγμή ...τίποτα για αυτές ...είναι άνω ποταμών .Αυτό είναι η πραγματική προδοσία .Προδοσία είναι η συνεχόμενη ..μη ενημέρωση ,μη πληροφόρηση , των Ελλήνων πολιτών για γεωπολιτικές εξελίξεις που συμβαίνουν λίγα χιλιόμετρα από τα σπίτια τους και που θα αλλάξουν ριζικά την ζωή τους αναπόφευκτα ..Απλά εσύ τους θέλεις μη προετοιμασμένους εκείνη την στιγμή για να μπορείς να ποζάρεις ως μέλος των πολιτικών ευγενών .

Μιχαλης

το οτι στην ολη περιοχη διδραματιζεται ενα γεωπολιτικο παιγνιδι, ξεκινωντας απο την ανατολοκη μεσογειο μεχρι τα Βαλκανια, αυτο ειναι εμφανεστατο. Ο Κωνσταντινος Μητσοτακης ειχε πει καποτε οτι αν τον αφηνανε να λυση το προβλημα, 20 χρονια μετα κανεις δεν θα μιλουσε για αυτο. Τωρα 130 χωρες, με την βοηθεια πατριδοκαπηλων πολιτικων, τους αναγνωρησαν με το αποκλειστικο ονομα Μακεδονια. Η συμφωνια δεν ειναι τελεια αλλα η καλυτερη υπο τις περιστασεις 25 χρονια μετα. Απο εκει και περα μπορουν καποιοι να περιμενουν ακομα 20 με 25 χρονια για να δουμε τι θα γινη και ειδικα οταν ολη η υφηλιος θα τους εχει αναγνωρηση σαν Μακεδονια.

Παναγιωτίδης Απόστολος

Δηλαδή κυρία μου είναι έντιμος συμβιβασμός οι Σλάβοι και οι Ούνοι της FYROM να μας επιβάλουν και να ελέχγουν την ιστορία που θα διδάσκουμε στα παιδιά μας, ΝΤΡΟΠΗ, όσο δεν για το Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου ισχύει για σας η παροιμία #χέστηκε η Φατμέ μεσα στο Γενί Τσαμί#. Και κάποιος άλλος αντιπρόεδρος ήταν ο αρχιχαφιές του Σύριζα.

Chris

Εθνικός αυτισμός, είναι να πιστεύεις ότι με την υπερφορολόγηση και τα εξωφρενικά πλεονάσματα θα έρθει η ανάπτυξη! Εμείς αυτό θα το κάνουμε μέχρι το 2060! η Ελλάδα, θα είναι στη μέγγενη του χρέους, μέχρι το 2060, και κανένας Ευρωπαίος, δεν θα χαλαρώσει τη θηλιά. Γιατί με αυτόν τον τρόπο, ελέγχουν πλήρως την πολιτική ζωή, της χώρας μας και μας μετέτρεψαν σε πλήρες προτεκτοράτο. Τα μνημόνια πέτυχαν τον σκοπό τους για τους δανειστές. Η εγχείρηση πέτυχε, και ο ασθενής απεβίωσε. Τα Σκόπια ήταν μόνο η αρχή. Το μενού περιέχει, Τσάμηδες, Μεγάλη Αλβανία, και διχοτόμηση του Αιγαίου. Εκεί θα δούμε πώς θα αντιδράσει το υγιές Ελληνικό στοιχείο.

Αρκετά "κύριοι" φασίστες!

Όποτε βγει σε αυτή τη χώρα κάποιος η κάποια να πει κάτι σωστό, αμέσως πετάγονται τα φασισταριά και αρχίζουν τα περί προδοσιών και εκτελέσεων. Αντε χωθείτε στα λαγούμια σας επιτέλους νούμερα.

Άλλος

+1.. Όποιος δε χαιδεύει τα αυτιά του "λαού" είναι προδότης, γερμανοτσολιάς και ότι άλλο είναι επίκαιρο σε κάθε εποχή... Λαός που δε διδάσκεται από την ιστορία του είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει.. Και το ίδιο έργο ζούμε 3 χιλιάδες χρόνια σε αυτήν τη γωνία του πλανήτη..

God save the queen

Εγώ θα συνόψιζα το άρθρο που διαβάζουμε συχνά-πυκνά σε παραλλαγές: "Η πεφωτισμένη ελίτ και οι έκφυλοι φτωχοί: ας φάνε παντεσπάνι, επιτέλους" "Ας αφήσουμε τους εγωισμούς και να κοιτάξουμε την πάρτη μας"

Νίκος Χ.Ν

Κυρία Ποδηματά χαίρομαι για το άρθρο σας διότι πλέον έχουμε τις επαρκείς έντυπες αποδείξεις εναντίον όλων αυτών που καταχράστηκαν την εμπιστοσύνη της Ελληνικής Δημοκρατίας και υβρίζουν τους ήρωες της πατρίδας μας. Προφανώς το γεγονός ότι υπήρξατε και πρώην Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου επικυρώνει τις ανησυχίες των πολιτών. Τώρα γνωρίζουμε ποιοι και από ποιά θέση ζημίωσαν τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα. Προφανώς έχουμε διαβάσει διαφορετική ιστορία και εμφανέστατα πρέπει να αντιμετωπιστείτε με ακραίο τρόπο. Το γεγονός ότι επικροτείτε την Μακεδονική ταυτότητα των Σλάβων κατατάξατε εαυτόν σε αυτούς που στη νεότερη Μακεδονική ιστορία (από το 1893 και μέχρι σήμερα) έχουν τη ταμπέλα του προδότη. Εμφανέστατα στους Μακεδονικούς πολέμους θα είχατε καταδικαστεί σε θάνατο και θα είχατε εκτελεστεί. Και αυτή θα είναι η ποινή που θα εφαρμοστεί κυρία Ποδηματά. Διότι η συνθήκη που υπογράψατε αναφέρει στο αγγλικό κείμενο Μακεδονική εθνικότητα χωρίς υποσημειώσεις, κάτι που ξεδιαλύνει το δόλο όλων σας. Θα πληρώσετε να είστε σίγουροι και στην ιστορία αυτής της χώρας το επώνυμο Ποδηματά έχει στιγματιστεί όπως και πλήθος άλλων για την προδοσία που διαπράξατε. Υπομονή κυρία Ποδηματά, αυτή τη φορά οι Βρυξέλλες δεν είναι μακρυά, η Νέα Υόρκη δεν είναι μακρυά. Τώρα έχουμε αποδείξεις που στοιχειοθετούν την εσχάτη προδοσία.

@

Έτσι, ακριβώς! Ιδιαίτερη δε σημασία έχει ότι η κυρία που προσπαθεί να μας ...αλλάξει την ιστορία, αλλά κυρίως να υποστηρίξει μια ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΣΥΓΧΥΣΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ, ατομικού και ομαδικού, αλλά και εταιρικού, σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και τον πρώτο διαχωρισμό του "ελληνικού" από το "μακεδονικό" μετά από 25 αιώνες(...), χρημάτισε αντιπρόεδρος του ΕΚ. Να χαιρόμαστε τους ...ευρωαντιπροσώπους μας! ΥΓ: για να πήγαινε η κυρία να μιλήσει στους Γερμανούς για Νότια Βαυαρία ή Ανατολική Σαξωνία και να υποστηρίξει ότι αυτές είναι οι αποκλειστικοί "ιδιοκτήτες" οτιδήποτε "βαυαρικού" ή "σαξωνικού", ή στους Γάλλους για "Βόρεια Βρετάνη", κλπ. Θα την ξεκατίνιαζαν, και θα την ...έφευγαν με τα πόδια από τις Βρυξέλλες!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία