Για όλα φταίνε τα μέσα ενημέρωσης
kasimatis_aleksandros

Αλέξανδρος Κασιμάτης

Για όλα φταίνε τα μέσα ενημέρωσης

Mιλώντας στο Action 24 ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης κατηγόρησε τα ΜΜΕ ότι ήταν μία από μία από τις αιτίες της βαριάς ήττας του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Οι αιτίες για τον εκλογική κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ ασφαλώς δεν είναι τα μέσα ενημέρωσης αλλά η εξοντωτική φορολόγηση που επέβαλε η Κυβέρνηση προς κάθε κατεύθυνση. Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ προφανώς έχει ξεχάσει ότι με την υπογραφή του 3ου Μνημονίου τέθηκαν σε ισχύ σταδιακά το 2015 και 2016 φορολογικά μέτρα, όπως η αύξηση του φόρου των επιχειρήσεων, η αύξηση της προκαταβολής φόρου σε επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες, οι μαζικές μετατάξεις προϊόντων και υπηρεσιών από το κλιμάκιο 13% στο 23% του ΦΠΑ, η αύξηση του φόρου στο εισόδημα από ενοίκια, η αύξηση των συντελεστών της έκτακτης εισφοράς κά.

Επίσης το 2016 μειώθηκε η έκπτωση φόρου εισοδήματος στα 1.900 ευρώ ενώ αυξήθηκαν και οι φορολογικές κλίμακες για το εισόδημα. Ο πρώτος συντελεστής του 22% άρχισε να εφαρμόζεται από τις 22.000 ευρώ, καθιερώθηκε νέος συντελεστής 29% ως τις 30.000 ευρώ, ενώ ως τις 40.000 ευρώ ο συντελεστές ανέβηκε από το 32% στο 37% κόκ Επίσης μονιμοποιήθηκε η ειδική εισφορά αλληλεγγύης και αυξήθηκαν οι συντελεστές της.

Για να κλείσει η 2η αξιολόγηση, η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ συμφώνησε στην αύξηση του ΦΠΑ στο 24% και στην την αύξηση των ΕΦΚ σε καύσιμα, μπύρα και τσιγάρα, ενώ επέβαλε νέους ειδικούς φόρους στον καφέ και στα τουριστικά καταλύματα. Ταυτόχρονα κατάργησε τις φοροαπαλλαγές για ιατρικές-φαρμακευτικές δαπάνες. Από το 2015 ως το 2018 η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επέβαλε 5,5 δις ευρώ φόρους και για αυτό είναι βέβαιο ότι μόνον τα μέσα ενημέρωσης δεν φταίνε. Και αφού ο ΣΥΡΙΖΑ εξόντωσε φορολογικά όλους του έλληνες με εξαίρεση τους πολύ πλούσιους (επειδή έφυγαν από τη χώρα) και όσους δεν πληρώνουν καθόλου φόρους (είτε λόγω οικονομικής ένδειας, είτε λόγω φοροδιαφυγής) άρχισε ένα μοιράζει επιδόματα σε όσους θεωρούσε ταξικούς συμμάχους.

Η υπερφορολόγηση ευθύνεται και για τους ισχνούς ρυθμούς ανάπτυξης που παρουσιάζει η οικονομία, όπως και για το έλλειμμα των επενδύσεων. Ταυτόχρονα τα σημάδια της κρίσης του 2015 παραμένουν ενεργά και το υπενθυμίζουν τα capital control. Υπό την πίεση των ευρωεκλογών, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ άρχισε τις παροχές και σήμερα με τη δημοσιοποίηση της έκθεσης ενισχυμένης εποπτείας των δανειστών θα πληροφορηθούμε το λογαριασμό. Ο κ. Χουλιαράκης -που λέγεται ότι θα συνεχίσει την καριέρα του σε κάποιο ξένο πανεπιστήμιο- απέφυγε να παραστεί στο Euroworking Group προφανώς για να μην υποχρεωθεί να υπερασπιστεί τα αδικαιολόγητα. Στο Εurogroup της 13ης Ιουνίου ο κ. Τσακαλώτος ως απερχόμενος υπουργός προφανώς θα παραπέμψει στον επόμενο, αλλά αν δεχθεί πιέσεις ας απαντήσει στους ομολόγους του ότι για όλα φταίνε τα μέσα ενημέρωσης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα