Γιατί έχει νεύρα ο Ευκλείδης;
kasimatis_aleksandros

Αλέξανδρος Κασιμάτης

Γιατί έχει νεύρα ο Ευκλείδης;

Από την εποχή του «ουάου»-Γιάνη  Βαρουφάκη έχουμε να ζήσουμε σύγκρουση έλληνα υπουργού  με έναν από τους επικεφαλής της τρόικας. Και το σωστότερο δεν είναι να μιλάμε για σύγκρουση Τσακαλώτου-Ντράγκι, αλλά για έκρηξη Τσακαλώτου.

Τύποι σαν τον Ντράγκι συνήθως δεν έχουν λόγους να σηκώνουν τους τόνους.  Δεν βλέπουν  προσωπικά τα θέματα. Ανήκουν στην κατηγορία των ανθρώπων που βάζουν τα ζητήματα  στους άλλους και για αυτό δεν  αισθάνονται εύκολα πίεση και πολύ περισσότερο σε ένα Eurogroup .

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν είναι η πρώτη φορά που αρπάζεται. Κάποιοι τον θυμούνται στην διαπραγμάτευση για την πρώτη αξιολόγηση τον Απρίλιο 2016,  που  φώναζε στο κλιμάκιο της τρόικας να κάνουν την επόμενη συνάντηση τους στην Ειδομένη.  ‘Η πάλι όταν εκνευρίστηκε με τη Βελκουλέσκου και της είπε πως αν ήταν φοιτήτρια του δεν θα την περνούσε.

Άλλο όμως είναι να τα βάζεις με τα στελέχη και τελείως διαφορετικό να τα βάζεις με τον Ντράγκι και μάλιστα σε μια κλειστή συνεδρίαση. Όταν διακόπηκε κι ακολούθησε διάλειμμα, ο Ντράγκι πλησίασε  τον Τσακαλώτο  και εκεί βγήκαν οι φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος  εκνευρίστηκε με αυτά που είπε ο Ντράγκι. Δηλαδή ότι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί δεν προχωρούν σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που δόθηκαν, ότι η πρόσφατη μεταβλητότητα στις αγορές ομολόγων δείχνει πόσο εύθραυστη είναι η ισορροπία και χρειάζεται προσοχή και προφανώς κάποιου είδους  προληπτική γραμμή κλπ

Ο  έλληνας υπουργός νευριάζει  με τον πρόεδρο της ΕΚΤ επειδή καταλαβαίνει ότι η επόμενη ημέρα της χώρας μετά το πρόγραμμα, φέρνει ένα μνημόνιο νέας κοπής, με διαρκή εποπτεία που θα βαφτιστεί κατάλληλα για να σωθούν τα πολιτικά προσχήματα. Και αυτό δεν μπορεί (προς το παρόν τουλάχιστον ) να το σηκώσει.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ