kasimatis_aleksandros

Σε δέκα ημέρες θα ξέρουμε

Αλέξανδρος Κασιμάτης

Ο Αντιπρόεδρος της ΕΕ Βάλντις Ντομπρόβσκις, πριν λίγες ημέρες σε  συνέντευξη του, απαντώντας για το μίγμα των μέτρων του ελληνικού προγράμματος, δήλωσε: «Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων μας με την ελληνική κυβέρνηση, τονίζαμε ότι οι μειώσεις δαπανών θα επηρέαζαν λιγότερο την ανάπτυξη από τις αυξήσεις φόρων, τις οποίες επέλεξε η ελληνική κυβέρνηση, και είχαμε μία σειρά από μελέτες που υποστήριζαν αυτό το επιχείρημα. 

Στο τέλος όμως οι ελληνικές αρχές πρέπει να αποφασίσουν τα μέτρα. Η ελληνική κυβέρνηση είχε ισχυρή προτίμηση στο να αυξηθούν οι φόροι και τα έσοδα και όχι να μειωθούν οι δαπάνες. Βέβαια, έγιναν περικοπές στις δαπάνες μέσω της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης».

Με απλά λόγια, η αριστερή μας κυβέρνηση προτίμησε να μας φορτώσει με  εξοντωτικούς φόρους, παρά να σκεφτεί το ενδεχόμενο να κόψει δαπάνες, απόφαση που θα επηρέαζε τη λειτουργία και ίσως τη δομή του Δημόσιου τομέα. Το πέτυχε εφαρμόζοντας παράλογα μέτρα, όπου το ίδιο εισόδημα φορολογείται δύο και τρείς φορές ή ακόμα χειρότερα φορολογώντας  φανταστικά εισοδήματα. Αυξήθηκε η κλίμακα  του φόρου εισοδήματος, μειώθηκε το αφορολόγητο, αλλά επιβλήθηκε και η λεγόμενη εισφορά αλληλεγγύης. Φορολογούνται όλα τα ακίνητα με «αντικειμενικές» τιμές  εκτός πραγματικότητας και κανείς δεν είχε την αιδώ,  τουλάχιστον να χρησιμοποιήσει άλλη επωνυμία  αφού μόνον αντικειμενικές δεν είναι. Αυξήθηκαν οι συντελεστές για τις αυτοτελείς  φορολογήσεις, αλλά ταυτόχρονα εντάσσονται και στην κλίμακα της εισφοράς αλληλεγγύης. Εξοντώθηκαν φορολογικά- ασφαλιστικά οι ελεύθεροι επαγγελματίες ενώ  το Δημόσιο έφτασε να απαιτεί 100% προκαταβολή φόρου για την επόμενη χρονιά.

 Μετά από οκτώ χρόνια μνημονίου, το μοναδικό  που καταφέραμε να διατηρήσουμε αλώβητο είναι το Δημόσιο και δηλώσεις όπως αυτές του αντιπροέδρου της ΕΕ αποδεικνύουν τι πραγματικά προστάτεψε η κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές. Για πόσο ακόμη χρονικό διάστημα μπορεί να συντηρηθεί αυτή η κατάσταση; Το πρώτο καμπανάκι χτύπησε ήδη με τα έσοδα επταμήνου.  Μια έγκυρη  απάντηση για τις φορολογικές αντοχές των ελλήνων, θα έχουμε στο  τέλος του μήνα, όπου οι έλληνες πρέπει να πληρώσουν τη δεύτερη δόση εισοδήματος μαζί με την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ.  Αν καταγραφούν και  πάλι σοβαρές αποκλίσεις, θα ξεκινήσει  με τους δανειστές η συζήτηση για πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα, με ότι αυτό σημαίνει.  

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Ηλίας

Αυτή η μορφή πολιτεύματος κάτω από την οποία βιώνει ο Ελληνικός λαός σήμερα, είναι μια μορφή στυγνής δικτατορίας μιας ολιγαρχίας αποτελούμενης από υποστηριζόμενους από τις ορδές των δημοσίων υπαλλήλων, τραμπούκων και παρατρεχάμενων, γαντζωμένων στο σβέρκο του Ελληνικού λαού!!! Ιδεολογικό κατάλοιπο του Σταλινισμού, ένα αριστερίστικο εξάμβλωμα (πολιτική αλητεία) που μοναδικό στόχο έχει την εξόντωση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, την εξαφάνιση της μεσαίας τάξης και την εδραίωση του απόλυτου κρατισμού!!! Μοιραία ο μοναδικός τρόπος επιβίωσης του πολίτη είναι το κράτος, εφ όσον βέβαια εξασφαλίσει τις ευλογίες των κομισάριων!!! Επανίδρυση της Σοβιετίας, η γνήσια Μαδουροποίηση.

ΛΑΖΑΡΟΣ

Κύριοι καλημέρα, συμφωνώ ότι η αύξηση φόρων μόνο καλό δεν κάνει σε μια κοινωνία και ειδικά τνω έμμεσων που τους πληρώνουν όλοι, πλούσιοι και φτωχοί. Συμφωνώ ότι κανένας δεν δικαιούται σύνταξη πάνω από 1000 ευρώ μηνιάιως αφού δεν έχει πληρώσει τις αντίστοιχες εισφορές ακόμη και 40 χρόνια να δούλεψε. Συμφωνώ ότι και το Δημόσιο καλοαμοίβεται όταν ένας ΔΥ Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης με μεταπτυχιακό έχει μόνο 100 ευρώ μηνιαίως διαφορά με έναν αντίστοιχο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με τα ίδια χρόνια και φυσικά η δουλειά που κάνουν και οι ευθύνες που έχουν απέχουν πάρα πολύ. Συμφωνώ επίσης ότι όλοι οι ελέυθεροι επαγγελαματίες όταν το αφορολόγητο ήταν 12000 ευρώ δήλωναν 11900. Οταν έγινε 5000 δήλωνα 4999. Τώρα που δεν υπάρχει απλά δεν κόβουν αποδείξεις. Η λύση είναι μία. Στη φορολογία έσοδα μείον έξοδα και όλοι θα στρώσουν. Στις συντάξεις καμία πάνω από 1000 ευρώ με την ελάχιστη 500 για να πορεί να ζήσει κάποιος. Ακόμη και για τις παχυλές που σήμερα δίνονται σε ΔΕΚΟ κλπ. Στους μισθούς σύνδεση πτυχίων και παραγωγηκότηας με το μισθό και όχι με τα χρόνια υπηρεσίας. Αλλά ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ από άξιους. Κανένας μισθός πάνω από 1500 ευρώ ακόμη και για ΔΕΚΟ κλπ αφού θα τον πληρώνει το Κράτος. Τριά πράγραμα και θα στρώσουμε όλοι.....αλλά ποιος να τα τολμήσει....

Γιατί εχουμε αντιδράσεις ;;

Καλα κάνει η κυβέρνηση και εξοντώνει τους ελεύθερους επαγγελματίες ! Καπιταλισμό δεν εχουμε ρε φίλε; Ελεύθερη οικονομία δεν εχουμε; Θα εξυπηρετήσει η κυβέρνηση , πρώτα τους πελάτες της και μετα αν περισσέψει τίποτα από το φα θα πάρουν κατι και οι λοιποί πεινασμένοι ! Εχει στους ελ. Επαγγελματίες τίποτα εργατοπατέρες - συνδικαλιστές που μπορούν να κάνουν παιχνίδι και να φέρουν ψηφαλακια ; Όχι !!! Άρα, ξεσκισε τους Ευκλείδη , όχι απλα " ζόρισε τους", για να βάλουν μυαλό. Ψάξε για βοήθειες μέσα στην κυβέρνηση για να ολοκληρωθεί το έργο σου. Άλλωστε χρήσιμους ηληθιους σαν τον τύπο με το " μαντηλάκι " στο πέτο θα βρεις μια ντουζίνα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία