kasimatis_aleksandros

Καλοί οι εφοριακοί με βερμούδες, αλλά μήπως έσκασε ο γάιδαρος;

Αλέξανδρος Κασιμάτης

Αν μπορούσε ο χρόνος να γυρίσει πίσω και επιστρέψουμε  στο 2007, τότε οι έλεγχοι, οι κατασχέσεις  και γενικότερα όλα τα μέσα και οι τρόποι που χρησιμοποιεί σήμερα η Εφορία για να πάρει από τους  πολίτες τα χρήματα που της χρωστούν, θα ήταν επιβεβλημένοι και δικαιολογημένοι.  Το 2017 όμως, μετά από αλλεπάλληλα χρόνια ύφεσης που εξαφάνισαν σχεδόν το 1/4 της οικονομίας και με τους ανέργους να ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο, τα συγκεκριμένα μέτρα μετατρέπονται σε εκστρατεία εκφοβισμού των πολιτών.

Από το 2010 οι συντάξεις και οι μισθοί μειώνονται, ενώ αυξάνονται οι φόροι και το ένα μέτρο αθροίζεται πάνω στο άλλο. Το έκτακτο και το παράλογο με την επίκληση  των ειδικών συνθηκών που δημιουργεί η χρεοκοπία της χώρας, έγινε μόνιμο και αποδεκτό και πλέον σχεδόν δεν ενοχλεί κανέναν. Ως ειδικό τέλος για δύο μόνον χρόνια ξεκίνησε την καριέρα του ο ΕΝΦΙΑ. Ως έκτακτη εισφορά έκανε ντεμπούτο η σημερινή εισφορά αλληλεγγύης. Συμπτωματικά όμως και τα δύο είναι μόνιμα μέτρα που φορολογούν για δεύτερη φορά, ήδη φορολογημένη ύλη.

Πληρώνουμε όλοι στον ίδιο βαθμό την κρίση; Όχι, βέβαια. Και δεν υπάρχει πιο προφανής απόδειξη από τη μεγάλη διαφορά που παρουσιάζει ο μέσος μισθός του δημοσίου από το μέσο μισθό του ιδιωτικού τομέα. Ολο το καλοκαίρι το πανελλήνιο παρακολουθούσε από τις τηλεοράσεις σε πλήρη δράση το σχέδιο ελέγχων στα νησιά για τις αποδείξεις. Ελεγκτές  μεταμφιεσμένοι σε τουρίστες, που πήγαιναν στους στόχους  με γουρούνες και άλλα τέτοια ανάλογα. Γιατί πιστεύουμε όμως ότι την ίδια στιγμή που η εφορία   σάρωνε τα νησιά,  όλη η άλλη Ελλάδα δεν  είχε καταργήσει τις αποδείξεις; Θα πείτε ότι οι καταστηματάρχες πρέπει να κάνουν  το καθήκον τους ως πολίτες με συνείδηση κλπ

Ναι, αλλά και το κράτος δεν πρέπει να σταματήσει να τους ζητά προκαταβολή φόρου 100%; Πού ακούστηκε προκαταβολή φόρου 100% για τον επόμενο χρόνο; Πως δημιουργείται φορολογική συνείδηση  όταν επιβάλλονται παράλογοι και εξοντωτικοί φόροι; Κι επειδή προφανώς δεν δημιουργείται και τα έσοδα «τρίζουν»,  το έριξαν στον εκφοβισμό. Σε 761.000 φυσικά πρόσωπα που δεν πλήρωσαν εγκαίρως την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος, η Εφορία τους «ενημέρωσε»  με σχετικό mail ότι «για την είσπραξη της οφειλής η Δ.Ο.Υ δύναται να λαμβάνει όλα τα προβλεπόμενα κατά την κείμενη νομοθεσία διοικητικά, αναγκαστικά διασφαλιστικά και λοιπά μέτρα».

Κι αν οι περισσότεροι από αυτούς, απλώς δεν έχουν να πληρώσουν; Δεν θέλει και πολύ, καθώς από το ένα μανίκι τραβά η εφορία, από το άλλο ο ΕΦΚΑ, από το γιακά η τράπεζα, από τα πέτα ο Δήμος… Χωρίς η οικονομία να αναπτύσσεται, κάθε χρόνο ο προυπολογισμός προβλέπει και περισσότερα μέτρα για να αυξηθούν τα έσοδα. Κάποιοι πιθανώς άντεξαν και ανταποκρίθηκαν στις υποχρεώσεις τους  τέσσερα χρόνια, άλλοι πέντε, αλλά με την συνεχώς εντεινόμενη υπερφορολόγηση, για όλους σχεδόν τους πολίτες υπάρχει ημερομηνία λήξης στη δυνατότητα να πληρώνουν. Πόσο μάλλον τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί φορολογικά πλούσιους όσους βγάζουν 25-30.000 ευρώ το χρόνο;  Κι αν η μεσαία τάξη -που παραδέχθηκε κι ο Ευκλείδης  Τσακαλώτος ότι τη ζόρισε- έχει την τύχη του  γαιδάρου του Χότζα (που έσκασε μόλις έμαθε να μην τρώει) κι αυτό μόλις αποτυπώθηκε στην πληρωμή του φόρου εισοδήματος;

ΣΧΟΛΙΑ (12)

nisiotis

ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΕΝΑ ΜΥΣΤΙΚΟ ΚΥΡΙΑ ΑΛΕΚΟ ///ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΝΗΣΙ.ΔΙΑΒΑΣΕΜΕ ----ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ----ΑΛΛΑ ΦΕΤΟΣ ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ Ο ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ ΞΕΣΑΛΟΣΑΛΕ ..ΑΡΑΓΕ ΠΟΣΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΞΩΦΛΗΣΑΝ -ΔΕΗ-ΟΤΕ -ΕΥΔΑΠ -ΕΦΟΡΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΙΑΤΙ ΜΙΑ ΛΕΞΕΙ ΕΙΧΑΝ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΜΟΥ ΚΛΑΣΟΥΝ ΤΑ ΑΓΛΑΔΙΑ ....ΑΣΤΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΚΥΡ ΑΛΕΚΟ

ΤΑ ΒΑΖΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΟΧΙ ΜΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ

Ενοχοποιούν το ΤΑΒΕΡΝΑΚΙ, τις φτωχικές ΠΑΡΕΕΣ των ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΣΚΑΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΑΝΕΛ αναζήτησαν, ΓΙΑ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΗΜΕΡΕΣ, την παρέα σην επαρχία, την ευρεία οικογένεια, ΤΗΝ ΠΑΡΗΓΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΡΙΟ ΞΥΛΟ ΤΩΝ ΔΗΜΕΥΣΕΩΝ, ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ, ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΨΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ !!! Είναι ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ότι κατηγορούν όσους βλέπουν στις ΛΑΙΚΕΣ ΤΑΒΕΡΝΕΣ !!!! Όσους βρέθηκαν σε ΤΟΠΙΚΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ !!! ΦΤΑΣΑΝΕ ΝΑ ΜΕΤΡΑΝΕ ΤΙΣ ΜΠΟΥΚΙΕΣ ΤΩΝ ΝΕΟΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΟΥΝ, ΩΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ, ΜΠΑΤΑΞΗΔΕΣ, ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ, ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ ... ΠΟΙΟΙ ???? ΟΙ ΑΡΧΙΨΕΥΤΕΣ, ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΩΜΙΚΟ ΡΟΛΟ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ !!

Μπα

Όχι μόνο δεν έσκασε, ανατινάχτηκε από την πολλή μάσα. Όσοι δεν κατάφεραν να ανταπεξέλθουν οικονομικά έχουν ήδη βάλει λουκέτο. Πολλοί από αυτούς αφού καβατζωσαν τα αποθεματικά των εταιριών τους και άφησαν κάνα 2 στυλό για εκποίηση. Όλοι φοροδιαφευγουν αλλά δυστυχώς δεν ελέγχονται όλοι και αντίθετα φτάνουμε στην βλαμμένη λογική της υπερφορολογησης. Ωστόσο ένα κράτος για να δουλέψει έχει έξοδα. Αν θεωρείς ότι το ελληνικό κράτος στο οποίο ζεις έχει πολλά έξοδα για εσένα, μπορείς να πας κάπου αλλού σε άλλα κράτη που ίσως δεν έχουν τόσο μεγάλο πρόβλημα η που δεν απαιτούν τόσο μεγάλα έσοδα. Ίσως σε άλλα κράτη ας πούμε να μην έχουν και τυχόν αναπτυξιακά προγράμματα όπως το ΕΣΠΑ που πλήρωσε ένα μεγάλο ποσοστό των εξόδων της δημιουργίας και αυτής εδώ της ιστοσελίδας από την οποία πολλοί που έχουν ωφεληθεί από ΚΡΑΤΙΚΑ κονδύλια κλαίγονται για υπερφορολογηση 0την οποία ούτως ή άλλως δεν πληρώνουν!!!

Μπα;

Το ενδεχομενο το κρατος να κοψει τα εξοδα του, δεν σου περναει προφανως απο το μυαλο. Πρεπει να φορολογει συνεχως και αδιακριτως για να πληρωνει ενα τεραστιο και αναποτελεσματικο δημοσιο τομεα που προσφερει υπηρεσιες Νιγηριας στους πολιτες του. Η εννοια της ανταποδοσης του φορου για σενα δεν υφισταται. Γιατι προφανως φορος για σενα σημαινει αργομισθια, υπερωρια, εφαρπαξ, συνταξη στα 50 και παει λεγοντας. Ακου να φυγουν να πανε αλλου. Δικη σου ειναι η χωρα η μηπως ανηκει στους απανταχου κρατικοδιαιτους και δεν το ξεραμε; Η μαλλον το ξεραμε, απο τον τροπο με τον οποιο συμπεριφερονται στις...υπηρεσιες τους, λες και ειναι τσιφλικι τους.

Πολιτης

Εξαιρετικο αρθρο!!!! Μπραβο κυριε Κασιματη!!!! Οσο υπαρχουν εστω και ελαχιστοι σε αυτη τη χωρα, που σκεπτονται λογικα και με καθαρο μυαλο οπως ο κυριος Κασιματης, θα υπαρχει και ελπιδα. Διαφορετικα η χωρα θα αυτοκαταστραφει ευρισκομενη στο ελεος των λαικιστων και των κρατιστων. Σε οσους ξενους πολιτες προσπαθω να εξηγησω τι πληρωνουμε στην Ελλαδα σε φορους-εισφορες η απαντηση που λαμβανω ειναι ''it can't be''. Δεν μπορει. Δεν μπορει να συμβαινει κατι τετοιο. Αδυνατουν να το κατανοησουν και νομιζουν οτι τους λεμε ψεματα. Το ελληνικο αδηφαγο κλεπτοκρατος μας ρουφαει το αιμα για να ταιζει αυτους που εκεινο μονο θελει.

Dr.

Θαυμάσιο άρθρο, που απλά και καθαρά λέει το αυτονόητο. Μπράβο στον κύριο Κασιμάτη. Όσο για τους εφοριακούς, η αλήθεια είναι ότι μπορούν πάντα εκβιάζουν για να πάρουν μίζα, είτε φοράνε βερμούδες, είτε όχι.

ΑΝΤΩΝΙΑ

"Όσο για τους εφοριακούς, η αλήθεια είναι ότι μπορούν πάντα εκβιάζουν για να πάρουν μίζα, είτε φοράνε βερμούδες, είτε όχι."Θα συμφωνούσα με την άποψή σου, στην περίπτωση κατά την οποία όλα αυτά τα είχες καταγγείλει ενυπογράφως στον Εισαγγελέα, αλλιώς θα μου επιτρέψεις να πω ότι είσαι ένας κοινός συκοφάντης. Με το σκεπτικό σου τότε και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι κρατικοδίαιτοι, οι οποίοι παρά το χαμηλό μισθολογικό κόστος και τη μαύρη εργασία που απολαμβάνουν όλα αυτά τα χρόνια, τις περαιώσεις, την καλοπέραση και τις αποταμιεύσεις στο εξωτερικό (για ορισμένους από αυτούς, δυστυχώς είναι η πλειονότητα), δεν κατόρθωσαν να γίνουν ανταγωνιστικοί, αυτοί που δηλώνουν διαχρονικά, εισοδήματα χαμηλότερα από αυτά που δηλώνουν οι υπάλληλοί τους, που έχουν μεταφέρει την έδρα της επιχείρησης, στις γειτονικές χώρες, ενώ συνεχίζουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στην Ελλάδα και για τις οποίες προκύπτει εισόδημα, με ακίνητα που ανήκουν σε εξωχώριες εταιρείες, με σκάφη και αυτοκίνητα που είναι ταξινομημένα στο εξωτερικό, θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με τον ίδιο τρόπο, όπως συμβαίνει και σε κάθε άλλο σοβαρό - ευνομούμενο κράτος του κόσμου εκτός (βλέπε ΗΠΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΓΑΛΛΙΑ, ΟΛΛΑΝΔΙΑ, ΡΩΣΙΑ, ΟΥΓΓΑΡΙΑ, Ν. ΑΦΡΙΚΗ, κλπ., γι αυτό και αυτές οι χώρες δεν έχουν χαρακτηριστεί φορολογικοί παράδεισοι από τα φορολογικά και όχι μόνο λαμόγια) από την χώρα μας. Άλλωστε δεν μπορεί να μιλάμε για ορθολογική διαχείριση των δημοσιονομικών ενός κράτους, χωρίς να ματώσουν για συγκεκριμένες χρονικές περιόδους, όλες οι επαγγελματικές κοινωνικές τάξεις, ενός τόπου (Κάτι που μέχρι σήμερα, δεν έχει καταγραφεί στη χώρα μας. Πού είναι η διεύρυνση της φορολογικής βάσης, βλ. ΣΟΪΜΠΛΕ, πραγματική εσωτερική υποτίμηση, καθολική ηλεκτρονική έκδοση φορολογικών στοιχείων, με απευθείας διασύνδεση με τις φορολογικές Υπηρεσίες, κλπ.). Και ο νοών νοείτω

kent

Γιατι χρειαστηκαν 7 χρονια για να γραφτει ενα αρθρο σαν κι αυτο?Γιατι ειμαστε ο πιο ξεφτιλισμενος και παθητικος λαος του κοσμου που ανεχομαστε να πληρωνουμε υπαλληλους με βερμουδες και γουρουνες να μπαινουν στα σπιτια μας και τις δουλειες μας ,μερα μεσημερι,στο ονομα του"δημοσιου συμφεροντος"και να δημευουν οτι υπαρχει και δεν υπαρχει.Γιατι ασχολουμαστε με ποσα εκατοστα εχει μηκος το χταποδι.κι οχι ποσος ειναι ο ΦΠΑ ,ποσα τα δημοτικα τελη,ποση η προκαταβολη.Και γιατι τα ΜΜΕ παιζουν το μεγαλυτερο ρολο σ αυτο το παιχνιδι εκφοβισμου των πολιτων.Ας το κανει η ΕΡΤ.οι υπολοιποι γιατι?Γιατι κοιταμε τη παρτη μας και δεν φανταζομασταν οταν ολο αυτο το παραμυθι ξεκινησε οτι καποια στιγμη θαρθει κι η σειρα μας.Κι αν αυτο το πραγμα δεν σταματησει με οποιοδηποτε τροπο ,θα ερθει η σειρα ολων ανεξαιρετως.

ΒΑΣΙΛΗΣ

Όταν είσαι άσχετος από οικονομία γίνεσαι φορομπήχτης. Το κάνουν απροκάλυπτα και ανάλγητα. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο ΕΝΦΙΑ. Για να εισπράξουν 2,65 δις βεβαιώνουν 3,5 δις. Αυτό το σχεδόν 1 δις που βεβαιώνεται και δεν εισπράτεται δημιουργεί τους φορολογουμένους - ζόμπι, ανήμπορους να κάνουν οτιδήποτε άλλο εκτός από μεροκάματα και πιο πιθανό μαύρα. Όλα λάθος.

Ε δεν είναι και τόοοοσο μαστούρηδες!!!

Θα το καταλάβουν απο τις κλωτσιές οσονούπω

Επίθεση στην ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η ΔΗΜΕΥΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ, ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ (κατά κυριολεξία), ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. Με πλατιά χαζοχαμόγελα και γραφικότητες κατέστρεψαν οι ΣΑΝΕΛ το ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ και ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ!!! Η ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΗ ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΤΡΑΝΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΗΣ, ΠΛΗΡΟΥΣ, ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ ΤΟΥΣ !!! ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ, ΠΡΑΓΜΑΤΙ, Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ!!!

Η ΔΗΜΕΥΣΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ

Η ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ των δηλωμένων εισοδημάτων των τίμιων πολιτών είναι αντίθετη με τη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, απαγορεύεται από το Ευρωπαικό Οικονομικό Σύνταγμα αλλά και την Ελληνική Νομοθεσία. Οι ΣΑΝΕΛ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝ ΔΗΜΕΥΟΝΤΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΕΝΩ ΟΙ ΛΟΥΜΠΕΝ - ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΚΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΠΛΟΥΤΙΖΟΥΝ, ΩΣ ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΕΣ!!!! ΕΠΙΣΗΣ, ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΟΙ ΣΑΝΕΛ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΤΥΦΛΑ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΛΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΜΠΟΥΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ!!!! Ήρθε η ώρα να μάθει η Κυβέρνηση ΟΤΙ ΕΣΚΑΣΕ Ο ΓΑΙΔΑΡΟΣ !!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία