Ο «στοιχειωμένος γίγαντας» της Μεσογείων κατέρρευσε: Η πρώτη κατεδάφιση στην Ελλάδα και ο φόβος για σεισμό!

Ο «στοιχειωμένος γίγαντας» της Μεσογείων κατέρρευσε: Η πρώτη κατεδάφιση στην Ελλάδα και ο φόβος για σεισμό!

Σαν σήμερα το 1995 έγινε η πρώτη κατεδάφιση με δυναμίτη στην Ελλάδα! Έριξαν τον «γίγαντα» της Μεσογείων

kattedafisi
Πέρασαν 27 χρόνια από τη μέρα που κατεδαφίστηκε ο «στοιχειωμέμος γίγαντας» που στέκονταν ημιτελής επί 30 χρόνια στη συμβολή Σλήμαν και Μεσογείων, απέναντι από το πάρκο χωροφυλακής. Ίσως τώρα να μην προκαλεί την παραμικρή συγκίνηση και ενδιαφέρον, άλλωστε έχουμε δει αρκετά κτίρια να κατεδαφίζονται, ιδίως στο εξωτερικό, αλλά το 1995, αποτελούσε ένα γεγονός που κανείς δεν ήθελε να χάσει. Σαν σήμερα λοιπόν, ο «στοιχειωμένος γίγαντας» της Μεσογείων που στέκονταν ημιτελής επί 30 χρόνια στη συμβολή Σλήμαν και Μεσογείων, απέναντι από το πάρκο χωροφυλακής κατεδαφίστηκε με δυναμίτη, στην πρώτη τέτοια ενέργεια που έγινε ποτέ στην Ελλάδα.

Ένας γίγαντας 20 ορόφων, ο οποίος δεν είχε τελειώσει ποτέ και είχε μείνει στα τσιμέντα και που προκαλούσε ανησυχία στους κατοίκους, καθώς φοβόντουσαν πως σε κάποιον σεισμό μπορεί να πέσει (ποτέ δεν έπαθε το παραμικρό), έπεσε σαν «χάρτινος πύργος» μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα. Στη θέση του χτίστηκε το νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν»!

Ο «στοιχειωμένος γίγαντας» χρειάστηκε 90 κιλά δυναμίτιδας και προτιμήθηκε να κατεδαφιστεί με αυτόν τον τρόπο και όχι με άλλον πιο συμβατό, καθώς για έναν χρόνο θα χρειάζονταν να δουλεύουν πολλά κομπρεσέρ τα οποία θα αναστάτωναν το νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» που ήταν δίπλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: https://www.gazzetta.gr/
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης