Λιονέλ Μέσι: Ρέει χρήμα στην Παρί μετά το «χρυσό» deal με την Crypto.com

Λιονέλ Μέσι: Ρέει χρήμα στην Παρί μετά το «χρυσό» deal με την Crypto.com

Πώς η ομάδα του Άραβα κροίσου Νασέρ Αλ Κελαϊφί αξιοποιεί τον εμπορικό αντίκτυπο της μεταγραφής του Αργεντινού σταρ - Τα …πρώτα 30 εκατ. από την είσοδο της στην αγορά των κρυπτονομισμάτων - Για ποιες συμφωνίες ξεκινά διαπραγματεύσεις

messi_psg
Η παρουσία ενός σταρ με το μέγεθος του Λιονέλ Μέσι στο ρόστερ μιας ομάδας αρκεί για να αλλάξει ολόκληρη την… οικονομία του συλλόγου. Αυτό έγινε αντιληπτό από την πρώτη, ίσως, ώρα που ο Αργεντινός άσος αποφάσισε να διακόψει –για τους «Χ» λόγους- τη σχέση ζωής η οποία τον συνέδεε με την Μπαρτσελόνα, για να υπογράψει το νέο «χρυσό» συμβόλαιο του με την Παρί Σεντ Ζερμέν του πάμπλουτου Νασέρ Αλ Κελαϊφί.

Τόσο στο Παρίσι, όσο και στη Βαρκελώνη. Το κοντράστ όσο περνά ο καιρός γίνεται πλέον ολοένα και πιο έντονο στις δυο πόλεις, μεταξύ της …πρώην και της νυν του 34χρονου Λατινοαμερικάνου ποδοσφαιριστή.

Για την Μπάρτσα οι αποχωρήσεις χορηγών άρχισαν χωρίς μεγάλη καθυστέρηση στη «μετά Μέσι εποχή» (ήδη έγινε γνωστό ότι οι Rakuten και Beko δεν θα ανανεώσουν τη συνεργασία τους με το ισπανικό «θηρίο) και σε συνδυασμό με την πτώση των εσόδων της από τις πωλήσεις στις φανέλες και τα εισιτήρια διαρκείας, προκαλείται μέχρι στιγμής μια κατάσταση οικονομικής «ασφυξίας».

Στην πόλη του Φωτός η εικόνα δείχνει εκ διαμέτρου αντίθετη. Λίγα 24ωρα μετά από την ανακοίνωση της πολύ σημαντικής συμφωνίας με νέο χορηγό (Official Cryptocurrency Platform Partner) την εταιρεία κρυπτονομισμάτων Crypto.com, που αποδίδεται από στελέχη του τμήματος μάρκετινγκ της Παρί στο «φαινόμενο Μέσι» και θα αποφέρει στα ταμεία της επιπλέον κέρδη τουλάχιστον 25-30 εκατ. ευρώ για τα επόμενα 3 χρόνια (ως τη σεζόν 2023-24), οι εξελίξεις είναι πια αλυσιδωτές και οδηγούν τους Γάλλους προς ένα σερί από νέα εμπορικά deals, με εκτιμώμενο αντίτιμο πολλών …δεκάδων εκατομμυρίων.
Messi-goal-1

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Marc Armstrong, Chief Partnerships Officer στην PSG, η δυναμική η οποία προσδίδει η μεταγραφή του Μέσι δημιουργεί τις συνθήκες του «επειγόντως» στην ευρύτερη αγορά και σε άλλες κατηγορίες του σπόνσορινγκ.

Η νέα συμφωνία με έναν χορηγό αυτοκινήτου κατέχει την υψηλότερη θέση στις επιθυμίες και της προτεραιότητες του συλλόγου. Και με δεδομένο ότι υπάρχει ένας περιορισμένος αριθμός για νέα Premium Partner deals στο χαρτοφυλάκιο της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου για την Παρί Σεντ Ζερμέν, ο ίδιος θεωρεί απαραίτητο να κλείσουν αυτά με τις υψηλότερες δυνατές αμοιβές.

Αντίθετα, την προσεχή σεζόν το πρόβλημα θα είναι μικρότερο, καθώς θα «ανοίξουν» οι διαπραγματεύσεις για τα χορηγικά δικαιώματα που θα αφορούν το μανίκι της φανέλας και το ποια εταιρεία θα τοποθετήσει εκεί το logo της, το πίσω μέρος της φανέλας (τόσο για τους αγώνες, όσο και για τις προπονήσεις) και για αυτά της ονοματοδοσίας του προπονητικού κέντρου.

Κλείσιμο
Η ομάδα των 997,25 εκατ. ευρώ
Η απόσβεση της επένδυσης που έκανε στα …πόδια του Μέσι (με συμβόλαιο 2+1 ετών και «μισθό» 35 εκατ. ευρώ τη χρονιά – κατ’ άλλους 41 εκατ. ευρώ, συν bonus υπογραφής) ξεκίνησε αμέσως για τον βαθύπλουτο Άραβα της Qatar Sports Investments, ιδιοκτήτη της Παρί και πρόεδρο της Ένωσης Ευρωπαϊκών Συλλόγων (ECA), Αλ Κελαϊφί, πρώτα με το sold out στις φανέλες, τώρα με τις χορηγίες.

Το θέμα είναι να του βγει το «στοίχημα» και στο γήπεδο. Γιατί, όχι μόνο «τίναξε την ποδοσφαιρική μπάνκα στον αέρα» για χάρη του Αργεντίνου για να δει την ομάδα του να σηκώνει την κούπα του Champions League, αλλά …αγνόησε τις προτάσεις της Ρεάλ Μαδρίτης για την πώληση του Εμπαπέ με ποσό που θα μπορούσε να φθάσει από τα 180 ως τα 220 εκατ. ευρώ, «χρυσοπληρώνει» τον Νεϊμάρ και «έχτισε» ένα ρόστερ η αξία του οποίου υπολογίζεται «μια ανάσα» από το «φράγμα» του 1 δισ. ευρώ, ή για την απόλυτη ακρίβεια στα 997,25 εκατ. ευρώ (Πηγή: Transfermarkt.de).

Με value market τριπλάσια σε σύγκριση με την αντίστοιχη της δεύτερης ομάδας του γαλλικού πρωταθλήματος, την Μονακό (350,90 εκατ. ευρώ) και πολύ κοντά στο ρεκόρ της ακριβότερης του κόσμου, Μάντσεστερ Σίτι (1,04 δισ. ευρώ)! Όλα τούτα, όταν οι επιπτώσεις της πανδημίας άφησαν το 2020 «κενό» 200 εκατ. ευρώ στα έσοδα της Παρί…

Πηγή: www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης