Ο μεγιστάνας που έχασε $20 δισ. εξαιτίας των επενδυτών του

Ο μεγιστάνας που έχασε $20 δισ. εξαιτίας των επενδυτών του

Οι νέες ανησυχίες για τη βιωσιμότητα της China Evergrande Group, της «ναυαρχίδας» του Χουι, έχουν μειώσει την μετοχική αξία της σε επίπεδα ναδίρ που θυμίζουν Μάρτιο του 2020

htytyrt
Μόλις οκτώ μήνες αφότου απέφυγε μία οικονομική καταστροφή, ο Κινέζος δισεκατομμυριούχος Χουι Κα Γιαν βρίσκεται και πάλι με την πλάτη στον τοίχο.

Οι νέες ανησυχίες για την βιωσιμότητα της China Evergrande Group, της “ναυαρχίδας” του Χουι, έχουν μειώσει την μετοχική αξία της σε επίπεδα ναδίρ που θυμίζουν Μάρτιο του 2020. Οι ομολογιούχοι φαίνεται πως εγκαταλείπουν τη “ναυαρχίδα” αυτή, λόγω των αναφορών για έρευνα των αρχών όσον αφορά τις σχέσεις της επιχείρησης με τράπεζα στη βόρεια Κίνα, μεταξύ άλλων.

Στα $19 δισ, η “αξία” του Χουι έχει μειωθεί κατά ⅓ από την πρόσφατη συμφωνία του με επενδυτές τον Σεπτέμβριο που τον βοήθησε στο να αποφύγει μια κρίση ρευστότητας.

Οι αναταραχές στην Evergrande Group ενδέχεται να εξαπλωθούν. Με 1,95 δισ γουάν ($305 δισ) υποχρεώσεων, συμπεριλαμβανόμενων και ομολόγων σε δολάρια που “αυγατίζουν” σε χαρτοφυλάκια από το Χονγκ Κονγκ μέχρι το Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη, η Evergrande είναι η πιο υπερχρεωμένη εταιρεία ακινήτων στον κόσμο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης