Δηλώσεις Ε1: Τι κερδίζουν όσοι τις υπέβαλαν πρώτοι στο Taxisnet

Δηλώσεις Ε1: Τι κερδίζουν όσοι τις υπέβαλαν πρώτοι στο Taxisnet

Αναρτήθηκαν οι πληρωμές από ΑΑΔΕ για ενισχύσεις COVID του 2020

taxis_newmon
«Πατάνε γκάζι» οι δηλώσεις φόρου εισοδήματος καθώς 170.000 υπόχρεοι τις υπέβαλαν τη πρώτη μόλις εβδομάδα, ενώ εκδόθηκαν ήδη 225.000 διακριτά εκκαθαριστικά (για τον υπόχρεοι και σύζυγο).

Το 60% εξ αυτών δηλώνει εισόδημα κάτω από το αφορολόγητο όριο και διεκδικεί κρατικά επιδόματα. Άλλοι 40.000 ή 18% εξ όσων απέστειλαν τη δήλωση περιμένουν να εισπράξουν επιστροφή φόρου, ενώ μόλις 1 στους 4 (το 23%) πληρώνει πρόσθετο φόρο που σπανίως ξεπερνά τα 500 ευρώ ως τώρα –ή από 465 ευρώ κατά μέσο όρο ο καθένας.

Πολλοί σπεύδουν να κάνουν δήλωση για να μετάσχουν στην Επιδότηση Παγίων Δαπανών, ή να διεκδικήσουν και να ανανεώσουν επιδόματα ΚΕΑ, Κοινωνικό Τιμολόγιο, Επίδομα Τέκνων, Προστασία δανειοληπτών, ρυθμίσεις χρεών και άλλα μέτρα στήριξης που εξαρτώνται από το χαμηλό εισόδημα που είχαν το 2020 (όπως οι περισσότεροι).

Ταυτόχρονα επιλύονται σταδιακά και τα προβλήματα που είχαν παρουσιαστεί την πρώτη εβδομάδα των δηλώσεων.
e1


Κλείσιμο
Πλέον τα ποσά που κατέβαλε η ΑΑΔΕ ως Αποζημίωση Ειδικού Σκοπού που δόθηκε από το ΥΠΟΙΚ, και η καταβολή τους διεκπεραιώθηκε από την ΑΑΔΕ, εμφανίζονται κανονικά στην την επιλογή «Ενημέρωση Βεβ. Αποδοχών» από την εφαρμογή υποβολής δηλώσεων ΦΠ 2021, όπως φαίνεται από την παρακάτω εικόνα.

Για όσους έχουν λάβει το σχετικό ποσό, θα εμφανίζεται το είδος αποδοχών από επιχειρηματική Αμοιβή, και το συνολικό ποσό που έχουν λάβει από τον φορέα με ΑΦΜ 090165560 (Υπουργείο Οικονομικών).

Συνεπώς, ήδη τα σχετικά ποσά είναι διαθέσιμα στο myTAXISnet.

Για την περαιτέρω διευκόλυνση των φορολογουμένων που τυχόν φορολογούνται με τεκμήρια, μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας θα ολοκληρωθεί και η προσυμπλήρωση στους σχετικούς κωδικούς της δήλωσης.

Από την άλλη, στην ΑΑΔΕ αναμένουν προς ανάρτηση τα στοιχεία και από άλλους, σχετικά με αποζημιώσεις ειδικού σκοπού ή επιδόματα για εργαζόμενους, άνεργους, πληττόμενους κ.λπ., τα οποία θα πρέπει να συμπληρωθούν και να συνοδεύονται και από το ΑΦΜ του φορέα που τα κατέβαλε το 2020.

Πηγή: www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης