Ποιος είναι ο μυστηριώδης καρχαρίας που κατέχει 2,1 δισ. σε Dogecoin

Ποιος είναι ο μυστηριώδης καρχαρίας που κατέχει 2,1 δισ. σε Dogecoin

Ένας άγνωστος κρατάει στο πορτοφόλι του το 28% όλων των Dogecoin σε κυκλοφορία, με κάποιους να πιστεύουν πως αυτός ο κάποιος είναι ένας συγκεκριμένος, ιδιόρρυθμος δισεκατομμυριούχος

dogecoin
Κάπου στον κόσμο υπάρχει ένας πραγματικός «καρχαρίας» του Dogecoin. Είτε πρόκειται για έναν και μόνο άνθρωπο, είτε για μία οντότητα, κάποιος έχει στην κατοχή του το 28% όλων των Dogecoin που υπάρχουν σε κυκλοφορία, ένα μερίδιο που σήμερα αντιστοιχεί σε 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια. Και φυσικά, επειδή μιλάμε για ένα κρυπτονόμισμα, η ταυτότητα αυτής της οντότητας δεν είναι γνωστή.

Το Dogecoin δημιουργήθηκε το 2013, ως ένας χιουμοριστικός φόρος τιμής στο Bitcoin και τα εκατοντάδες άλλα νομίσματα που αποσκοπούσαν να αντιγράψουν την επιτυχία του. Οι πρωτεργάτες του, λοιπόν, έφτιαξαν ένα νόμισμα εμπνευσμένο από ένα γνωστό διαδικτυακό μιμίδιο, στο οποίο πρωταγωνιστεί ένα συνήθως ανορθόγραφο σκυλί ράτσας Shiba Inu. Δύσκολα θα μπορούσαν να έχουν κάνει την πρόθεση τους πιο ξεκάθαρη: Το Dogecoin δεν ήταν πολλά παραπάνω παρά ένα αστείο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης