Youtuber εξόφλησε χρέος $200.000 και πιστωτικές σε δύο χρόνια ακολουθώντας 3 απλούς κανόνες

Youtuber εξόφλησε χρέος $200.000 και πιστωτικές σε δύο χρόνια ακολουθώντας 3 απλούς κανόνες

Το εν λόγω ποσό θα μπορούσε να συνεχίσει να αυξάνεται αν ένα περιστατικό που συνέβη στη ζωή της δεν στεκόταν η αφορμή για να πάρει στα σοβαρά την αποπληρωμή των χρεών της

υτ
Με πιστωτικές κάρτες, φοιτητικά δάνεια τόσο για το προπτυχιακό όσο και για το μεταπτυχιακό της, ένα δάνειο αυτοκινήτου, η 34χρονη Έιζα Ντανγκ έφτασε τελικά να χρωστάει σχεδόν 200.000 δολάρια. Κι όμως κατάφερε να τα εξοφλήσει όλα μέσα σε μόλις δύο χρόνια.

Η Ντανγκ από τότε που αποφοίτησε από το κολέγιο το 2010 χρώσταγε. Ωστόσο, δεν είχε προχωρήσει στην αποπληρωμή των οφειλών της μέχρι τον Ιανουάριο του 2018. Για να καταλάβετε το μέγεθος των οφειλών της, το μεταπτυχιακό φοιτητικό της δάνειο ανερχόταν στα 100.000 δολάρια και είχε καταφέρει να αυξηθεί κατά 50.000 δολάρια από τους τόκους.

Τα εν λόγω ποσά θα μπορούσαν να συνεχίσουν να αυξάνονται αν ο σκύλος της δεν αρρώσταινε βαριά και χρειαζόταν να χειρουργηθεί. Καθώς περίμενε στο θάλαμο των επειγόντων βλέποντας άλλους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων να πρέπει να αποφασίσουν μεταξύ της ευθανασίας και του ανοίγματος μιας ακόμη πιστωτικής κάρτας, ήταν πλέον μονόδρομος για εκείνη να πάρει σοβαρά την αποπληρωμή των χρεών της. «Δεν υπήρχαν άλλα περιθώρια.» δηλώνει η γνωστή Youtuber.

«Είμαι υπεύθυνη για να φροντίσω ένα κατοικίδιο και είμαι τελείως ανεύθυνη όταν πρόκειται για χρήματα. Ήρθε η ώρα να αλλάξω τρόπο σκέψης», αποφάσισε η Ντανγκ.

Αν και το ταξίδι αποπληρωμής του χρέους της Ντανγκ μπορεί να είναι μοναδικό, δεν είναι ασυνήθιστο. Το χρέος φοιτητικών δανείων βρίσκεται στο υψηλό όλων των εποχών, με 45 εκατομμύρια δανειολήπτες να έχουν συνολικά σχεδόν 1,7 τρισεκατομμύρια δολάρια σε χρέος φοιτητικών δανείων.

Πώς λοιπόν εκείνη κατάφερε να ανταπεξέλθει;

1. Επέλεξε μια στρατηγική αποπληρωμής χρέους που θα ταίριαζε στην προσωπικότητά της
«Χρειάζομαι κίνητρα για να λειτουργήσω.» παραδέχτηκε η Ντανγκ. Ήθελε να δει τα αποτελέσματα των προσπαθειών της γρήγορα. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο και ξεκίνησε με τα μικρότερα ποσά και την πιστωτική της κάρτα για παράδειγμα, την οποία μπόρεσε να εξοφλήσει σε ένα βράδυ. Η νεαρή παρέμεινε προσκολλημένη στο στόχο της γιορτάζοντας τις νίκες της κάθε φορά που κατάφερνε να αποπληρώσει μια πηγή χρέους από τη λίστα της.

Στη συνέχεια, εξόφλησε το δάνειο αυτοκινήτου της, ακολουθούμενο από τα υποβαθμισμένα δάνεια συνολικού ύψους περίπου 30.000 δολαρίων και, τέλος, πλήρωσε 150.000 δολάρια σε μεταπτυχιακά φοιτητικά δάνεια, σύμφωνα με το BusinessInsider.

Κλείσιμο
Η εν λόγω πρακτική ονομάζεται «χιονόμπαλα». Πρόκειται για μια δημοφιλή στρατηγική αποπληρωμής χρέους που μπορεί να φανεί εξαιρετικά χρήσιμη σε άτομα όπως η Ντανγκ που ικανοποιούνται από την είδηση της εξ ολοκλήρου εξόφλησης μιας πηγής χρέους.

Και η στρατηγική με την ονομασία «χιονοστιβάδα» – η αποπληρωμή του χρέους ξεκινώντας από το υψηλότερο επιτόκιο στο χαμηλότερο – μπορεί επίσης να είναι αποτελεσματική, ωστόσο, η 34χρονη γνώριζε πως μια τέτοια πρακτική δεν θα ταίριαζε στην προσωπικότητά της και γρήγορα θα τα παρατούσε.

2. Ο προϋπολογισμός είναι το παν
«Ο προϋπολογισμός είναι το παν» αποκάλυψε η ίδια. Κάθε μήνα, υπολόγιζε τα έσοδα και τα έξοδά της. Είναι δημιουργός ψηφιακού περιεχομένου στο Youtube, το μηνιαίο εισόδημά της λοιπόν δεν ήταν σταθερό. Αυτό ίσως ήταν ένα σημαντικό πρόβλημα καθώς το ποσό που θα έβαζε στην άκρη για την αποπληρωμή των χρεών της διέφερε κάθε μήνα.

Συνήθως, όμως εφάρμοζε τη μέθοδο: περίπου το τριπλάσιο του ελάχιστου οφειλόμενου. Πραγματοποιούσε πληρωμές δύο φορές το μήνα, μία φορά στην αρχή μετά την πληρωμή του ενοικίου της και μία στο τέλος αφού λάμβανε τον μισθό της. Και κάπως έτσι τα κατάφερε

3. Αύξησε το εισόδημά της
Η αύξηση του εισοδήματός της διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην εξόφληση του χρέους της. Η επιτυχία των vlog της στο Youtube συνέβαλε στην αύξηση του μηνιαίου εισοδήματός της γεγονός που τη βοήθησε να αποπληρώσει τα φοιτητικά της δάνεια νωρίτερα από ότι υπολόγιζε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης