LIVE

Κορωνοϊός

“Η 6η Μαϊου πρέπει να είναι η αρχή μιας νέας εθνικής πορείας”

“Η 6η Μαϊου πρέπει να είναι η αρχή μιας νέας εθνικής πορείας”

Μιλά στο protothema.gr o υφυπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης, υποψήφιος βουλευτής Αργολίδας με το ΠΑΣΟΚ

H εκλογική αναμέτρηση της 6ης Μαϊου δεν πρέπει να θεωρείται το τέλος μια διαδρομής, αλλά μια νέα εθνική πορεία λέει στο protothema.gr ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιάννης Μανιάτης, ο οποίος πολιτεύεται στην Αργολίδα με το ΠΑΣΟΚ.

Ο ίδιος θεωρεί ότι οι κάλπες θα πρέπει να αναδείξουν μία κυβέρνηση με σαφή ευρωπαϊκό προσανατολισμό, αποφασιστικότητα για μεγάλες θεσμικές μεταρρυθμίσεις και μεγάλη ευαισθησία και προτεραιότητα στα ζητήματα της κοινωνικής αλληλεγγύης και της δημιουργίας ενός δικτύου στήριξης των οικονομικά ασθενέστερων. Τονίζει δε ότι στο θέμα των ερευνών πετρελαίου, τομέα για τον οποίο ήταν αρμόδιος για δύο χρόνια, θα πρέπει να υπάρξει συνέχεια και συνέπεια.

Να τι μας είπε ο Αργείος πολιτικός:

Από το 2009 μέχρι και σήμερα ένα από τα βασικά αντικείμενα των αρμοδιοτήτων σας ως Υφυπουργού ΠΕΚΑ  ήταν οι υδρογονάνθρακες.  Υπάρχει φως;


Πετρέλαια Υπάρχουν. Έχουμε για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία μας την ευκαιρία να αναδείξουμε την ενέργεια, τους δικούς μας υδρογονάνθρακες αλλά και το σύνολο του ορυκτού μας πλούτου σε βασικούς πυλώνες ανάπτυξης, κοινωνικής συνοχής και μείωσης των περιφερειακών και ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων. Υπάρχει μια αραβική παροιμία που λέει πως «τέσσερα πράγματα δεν επιστρέφουν ποτέ: τα λόγια που ειπώθηκαν, το βέλος που
εκτοξεύτηκε, η ζωή που πέρασε και η ευκαιρία που χάθηκε». Για πρώτη φορά στο χώρο της ενέργειας και του ορυκτού πλούτου δεν μετράμε χαμένες ευκαιρίες αλλά κερδισμένες επιτυχίες.  Η τιτάνια αυτή προσπάθεια απαιτεί συνέχεια και συνέπεια.  Είναι μάχη που πρέπει να κερδηθεί  από μας για τα παιδιά μας.

Σας ανησυχεί το αντιμνημονιακό μέτωπο που πρότεινε ο κ. Τσίπρας;

Έχω ένα βαθύ σεβασμό στην ιστορία, την ηθική και την πολιτική δεοντολογία της Αριστεράς. Λυπάμαι να πω ότι ο κ. Τσίπρας ηθελημένα ή αθέλητα περιέγραψε το «οριζόντιο»  Κόμμα της δραχμής. Το Κόμμα αυτό υπάρχει και είναι ο πραγματικός μοχλός της διαπλοκής και ο εκφραστής των πιο ακραίων κερδοσκοπικών συμφερόντων, δηλαδή αυτών που έβγαλαν τα ευρώ τους στο εξωτερικό και περιμένουν στη γωνία για να αγοράσουν φτηνά  τα πάντα στην Ελλάδα της δραχμής. Και αυτό είναι το τραγικό που μπορεί να συμβεί σε βάρος των πιο αδύναμων, σε βάρος του παραγωγικού ιστού της χώρας, σε βάρος της μεσαίας τάξης. Πραγματικά λυπάμαι για αυτή τη δημαγωγική «αριστερά».

Ποιο είναι το διακύβευμα των εκλογών κατά τη γνώμη σας;

Η 6η Μαΐου δεν θα πρέπει να είναι το τέλος μια  διαδρομής. Στην Ελλάδα δεν αξίζει ούτε η απελπισία, ούτε η απόγνωση. Η 6 Μαΐου πρέπει να είναι η  αρχή μιας νέας εθνικής πορείας, πιο υπεύθυνης, πιο αποτελεσματικής, πιο παραγωγικής αλλά και πιο δημοκρατικής. Χρειαζόμαστε ισχυρή κυβέρνηση με σαφή ευρωπαϊκό προσανατολισμό, αποφασιστικότητα για μεγάλες θεσμικές μεταρρυθμίσεις και μεγάλη ευαισθησία και προτεραιότητα στα ζητήματα της κοινωνικής αλληλεγγύης και της δημιουργίας ενός δικτύου στήριξης των οικονομικά ασθενέστερων. Τα άκρα δεν βοηθούν σε αυτή την κατεύθυνση. Αυτό που βοηθάει είναι να ξαναμπούν οι κανόνες του πολιτικού παιχνιδιού και να μην επιτρέπεται σε κανέναν, από τον πρωθυπουργό μέχρι τον βουλευτή, να έχει την έπαρση και την αλαζονεία του «τα ξέρω όλα και κάνω ό,τι θέλω». Ως πολιτικό σύστημα αλλά και ως κοινωνία πρέπει να μάθουμε να ακούμε και να προσέχουμε τους άλλους. Να αφήσουμε το «εγώ» και να πάμε στο «εμείς».   

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης