Κορωνοϊός

Άδωνις, Φαήλος υπέρ Παπαχρήστου: «Καταιγισμός» σχολίων στο Twitter

Άδωνις, Φαήλος υπέρ Παπαχρήστου: «Καταιγισμός» σχολίων στο Twitter

Χιούμορ ή ρατσισμός; Το επίμαχο «tweet» της Βούλας Παπαχρήστου ακολούθησε ένας πραγματικός «καταιγισμός» άλλων... τιτιβισμάτων, με τα οποία επώνυμοι και ανώνυμοι παίρνουν θέση - Στη Βουλή η υπόθεση με ερωτήσεις από τον Άδωνη Γεωργιάδη και τη Χρυσή Αυγή

Χιούμορ (καλόγουστο ή κακόγουστο, είναι άλλο ζήτημα) ή ρατσισμός; Το επίμαχο «tweet» της Βούλας Παπαχρήσου ακολούθησε ένας πραγματικός «καταιγισμός» άλλων... τιτιβισμάτων στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης, με τα οποία επώνυμοι και ανώνυμοι παίρνουν θέση υπέρ ή κατά της Ελληνίδας πρωταθλήτριας του τριπλούν.

Μεταξύ άλλων, την στήριξη του στην αθλήτρια παρείχε ο υποστηρικτής του Αντώνη Σαμαρά, Φαήλος Κρανιδιώτης, ο οποίος επιτέθηκε σε «πράσινους και γαλάζιους υπουργούς που έκαναν την πατρίδα απόπατο της Ασίας και της Αφρικής» και κάλεσε τον πρωθυπουργό να πάρει θέση.

«Αν πρέπει να αποκλειστεί μια καλή αθλήτρια από την ολυμπιακή αποστολή, επειδή έκανε μαύρο χιούμορ για... μαύρους, τότε οι υπουργάρες, πράσινες και γαλάζιες, που έκαναν την Πατρίδα τον απόπατο της Ασίας και της Αφρικής, που πρέπει να εξοβελιστούν; Ακόμη μερικοί παίρνουν την βουλευτική αποζημίωση και κυκλοφορούν ελεύθεροι, αφού άφησαν αφύλαχτα τα σύνορα, αφού ξέσκισαν το κέντρο, τον Άγιο Παντελεήμονα, τα Πατήσια, την Φωκίωνος Νέγρη κι έκαναν λαϊκές συνοικίες και την Πάτρα προάστια της Καμπούλ και του Μογκαντίσου. Εξευτελίζοντας τις περιουσίες και την ζωή των απλών ανθρώπων, ενώ χρηματοδότησαν όλο το σκυλολόϊ (σκύλοι συγγνώμη) των αριστερών ΜΚΟ και των "ανεξάρτητων" Αρχών. Βούλα Παπαχρήστου, μαζί σου... Κύριε Πρωθυπουργέ»; ανέφερε χαρακτηριστικά ο Φαήλος Κρανιδιώτης.

«Θεωρώ τον αποκλεισμό της αθλήτριας Παπαχρήστου, ειδικά μετά τις εξηγήσεις της, υπερβολικό. Το δήθεν θα μας φάει» έγραψε στο Twitter ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος μάλιστα πρόκειται να φέρει το θέμα στη Βουλή, καταθέτοντας επίκαιρη ερώτηση για τον αποκλεισμό της πρωταθλήτριας του τριπλούν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

«Ο κ. Κούβελος και η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή με τη χθεσινή τους απόφαση διέσυραν τη χώρα και ζητάω να αναζητηθούν ευθύνες από την πολιτεία για το διασυρμό που υπέστη η Ελλάδα όχι από το σφάλμα της κ. Παπαχρήστου» είπε ακόμη ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Σκάι, με αφορμή την ερώτηση που θα καταθέσει στη Βουλή.

«Ήταν παράπτωμα αυτό που έκανε η κα Παπαχρήστου, ήταν ένα λάθος... Εάν μάλιστα δεν έδειχνε αμέσως έμπρακτη και ειλικρινή μεταμέλεια, δεν έσπευδε αμέσως να ζητήσει συγνώμη και στα ελληνικά και στα αγγλικά ότι και η ίδια αναγνωρίζει το σφάλμα της, θα έλεγα ότι ενδεχομένως θα έπρεπε να ασχοληθεί η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και να παρθούν διάφορα μέτρα» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Γεωργιάδης,

Και πρόσθεσε: «Όμως, η κυρία Παπαχρήστου ζήτησε αμέσως συγνώμη και αυτό είναι πάρα πολύ βασικό και έρχεται η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή προφανώς για να δώσει ο κ. Κούβελος κάποιου είδους εξετάσεις ψευτο - προοδευτισμού στη ΔΗΜΑΡ και το ΣΥΡΙΖΑ και αποκλείει δηλαδή καταδικάζει εις θάνατον ένα κορίτσι 20 χρονών, ένα παιδί που έκανε ένα λάθος το αποκλείει χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα δικαίωμα επιείκειας και το κυριότερο χωρίς να το καλέσουν σε απολογία».

Ερώτηση Χρυσής Αυγής στη Βουλή

Επίκαιρη ερώτηση με Θέμα: «Απαράδεκτος αποκλεισμός από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της αθλήτριας Παρασκευής Παπαχρήστου» κατέθεσε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης προς τον υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

«Η Βούλα Παπαχρήστου, Ελληνίδα πρωταθλήτρια τριπλούν, αναπαρήγαγε σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, σκωπτικό σχόλιο από τα χιλιάδες που κυκλοφορούν σε ιστότοπους καθημερινά, το οποίο συλλήβδην, από τα κατεστημένα ΜΜΕ, κρίθηκε ως «ρατσιστικό».

Αυτή η «ετυμηγορία», που υπέθαλψαν με ανακοινώσεις τους υποκριτικά, όλα τα κόμματα της αριστεράς, είχε ως αποτέλεσμα τον πρωτοφανή στα χρονικά του Ολυμπισμού, αποκλεισμό πρωταθλήτριας από τη συμμετοχή της στους Αγώνες του Λονδίνου, με απόφαση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής της ίδιας που σε πολύκροτη υπόθεση εμπλοκής μονίμου μέλους της σε ποινικό αδίκημα, δεν εξέδωσε ούτε ανακοίνωση.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1) Ποια φυσικά πρόσωπα και ποιο όργανο αποφάσισε τον αποκλεισμό της πρωταθλήτριας, στερώντας τη χώρα μας από ένα πιθανό μετάλλιο; Με ποια διαδικασία ελήφθη η απόφαση και σε ποια συγκεκριμένη διάταξη βασίστηκε;

2) Με ποιον ερμηνευτικό κανόνα κρίθηκε, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Ε.Ο.Ε., ότι «…οι δηλώσεις (της) αντίκεινται στις αξίες και τα ιδεώδη του Ολυμπισμού»; Υιοθετεί η Ε.Ο.Ε. τα περί «ρατσιστικού» σχολίου και αν όχι, γιατί την απέβαλε;

Ο Ερωτών Βουλευτής

ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ»

Καπράλος: «Δεν έχει δικαίωμα έφεσης η Παπαχρήστου»

Η Βούλα Παπαχρήστου δεν έχει δικαίωμα έφεσης κατά της απόφασης του αποκλεισμού της από την ελληνική ομάδα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος, με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό Real.

«Η απόφαση εμένα προσωπικά με στεναχωρεί γιατί έχω υπάρξει αθλητής, γνωρίζω τους κόπους κάθε αθλητή για να φτάσει σε αυτό το σημείο. Ο αρχηγός της αποστολή μου είπε ότι αυτή πρέπει να είναι η απόφασή μας. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι μια συνάθροιση όλης της ανθρωπότητας. Ένα από τα ολυμπιακά ιδεώδη είναι να μην υπάρχουν διακρίσεις», ενώ για το γεγονός ότι δεν κλήθηκε σε απολογία είπε: «Πράγματι, όμως ο αρχηγός της αποστολής είναι εξουσιοδοτημένος να παίρνει όλες αυτές τις αποφάσεις και αυτές πρέπει να λαμβάνονται άμεσα. Όταν άρχισαν τα μεγάλα ξένα πρακτορεία να θέλουν να μάθουν περισσότερα γι' αυτή την ιστορία, όταν απευθυνθήκανε σε μένα κατάλαβα πόσο σημαντικό ήταν αυτό το θέμα. Και ξέρετε πως μας αντιμετωπίζουν τα ξένα μέσα».

Σχετικά με το αν θα έπαιρνε την ίδια απόφαση αν ήταν αρχηγός της ελληνικής αποστολής: «Θα έπαιρνα κι εγώ την ίδια απόφαση με πόνο καρδιάς. Πήραμε αυτή την απόφαση για να αποτρέψουμε την επικοινωνιακή δυσφήμιση της χώρας».

Χαμός στο Twitter

Χαρακτηριστικά είναι και πολλά άλλα «τιτιβίσματα», άλλα λιγότερο και άλλα περισσότερο καυστικά:

AnTsak ‏@Tsak_attaq

Θα ήθελα να δω σε παράθυρο δελτίου ειδήσεων τη μητέρα της Παπαχρήστου με λεζάντα "μάνα twitterούς"

Ger Kavvadas ‏@Ger_Kavvadas

Πιθανόν να είναι κ ο σύζυγος της Παπαχρήστου ρατσιστής. Ας τον στείλουν κι αυτόν πίσω από το Λονδίνο (είναι ολυμπιακός αθλητής επίσης).

Βαγγεληηηηηηηη!! ‏@eVaN_GiAn

Αδιορθωτη η Παπαχρήστου! Στην πτήση της επιστροφής απο Λονδίνο έλεγε στις αεροσυνοδους ανέκδοτα για Πόντιους

tsolakos xristos ‏@tsolakosx

έχετε λυσάξει με τη παπαχρήστου!!! γω ξέρω ότι είναι αθλήτρια και για αυτό ήταν στο λονδίνο με το εθνόσημο.όλα τα άλλα μαλακίες!

Theoharis Mihailidis ‏@theoharism

“@FragileAlex: Παπαχρήστου:"Πέσανε να με φάνε" (Τα κουνούπια;)”

Palo ‏@palonews

"Φέρτε την Παπαχρήστου στο Λονδίνο και βάλτε τη να μείνει με Αφρικανούς αθλητές"

Vassilis Perantzakis ‏@vasper

Για το ότι άφησαν την Παπαχρήστου να παρατήσει το σχολείο θα μιλήσει κανείς; Εκτός αν πιστεύουμε ότι οι φασίστες γεννιούνται...

Μάλλον Ακίνδυνος ‏@galaxyarchis

Στην περίπτωση Αδ.Γεωργιάδη δεν ισχύει το «δεν πρόσεξα τα ναζιστικά tweets της Παπαχρήστου». Και τα είδε και του άρεσαν!

Απομινάρισμα ‏@Mits_F

Παπαχρήστου Παρασκευή; Παρούσα (ψηφοφορία Βουλής 2016). Αυτό δημιουργήσαμε...

CrippleHorse ‏@CrippleHorse

Σιδέρη, οι μόνοι που κατηγόρησαν το ΓΑΠ για "πολυπολιτισμικό" πριν από σένα ανήκουν στο χώρο που κάνεις γαργάρα ότι διαφήμιζε η Παπαχρήστου.

e-tetRadio.gr ‏@tetRadio

Η Παπαχρήστου πάντως δικαιούται, ανεξαρτήτως συμμετοχής ή νίκης της στους Ολυμπιακούς Αγώνες, να γίνει αξιωματικός του ελληνικού στρατού.

Μάλλον Ακίνδυνος ‏@galaxyarchis

Βαξεβάνης και Σιδέρης, ειδικά για το θέμα της Παπαχρήστου, ανταγωνίζονται στην δημοσιογραφία της επιφάνειας.

Άδωνις Γεωργιάδης ‏@AdonisGeorgiadi

Όσο σκέφτομαι την υπόθεση Παπαχρήστου τόσο περισσότερο εξοργίζομαι. Στο όνομα του ανθρωπισμού, καταδίκασαν άνευ απολογίας μάλιστα

@kiousisq

Φαντάζομαι αν η Παπαχρήστου κέρδιζε μετάλιο και μετά έγραφε το tweet θα της το αφαιρούσαν ή θα εσβηναν στο photoshop τις φωτο μαζί της ε;;;

@eddie_kappa

περισσότερο από την "καταστροφή της καριέρας" της κάθε Παπαχρήστου,με ενδιαφέρει να καταστραφεί η πολιτική καριέρα των χρυσαυγιτών στη βουλή

Stratos Safioleas ‏@stratosathens

Κανείς ξένος δημοσιογράφος ΜT @EvangAntonaros: Ξεκάθαρες κουβέντες. Ζητώ την επανένταξη Παπαχρήστου στην ολυμπιακή ομάδα. Ποιος είναι υΠερ?

Τζόρτζιο Τζισπάνι ‏@geespan

Αυτό που έγινε σήμερα με την Παπαχρήστου ,είναι ένα απλό παράδειγμα τι παθαίνουν όσοι κλέβουν τουίτ!

JA Kyriakidis-Kent ‏@Dr_MAD

Εγώ στη θέση της Βούλας Παπαχρήστου, θα έβγαινα σε ένδειξη μετανοίας on camera, να φάω μιξ φυστίκι Αιγίνης με φυστίκι αράπικο

Kostas.Vaxevanis ‏@KostasVaxevanis

Υποκριτές με τη Βούλα.Μερικά λόγια για τον αποκελισμό της Παπαχρήστου @papaxristoutj http://goo.gl/WSjG5

Spiros Derveniotis ‏@sp_der

Ντάξει, γαμάτη κακία: "Τόσοι αγώνες στο Λονδίνο και η Βούλα Παπαχρήστου θα τρώει σπιτικό φαγητό" #who's_your_daddy_now?

Stefanos Livos ‏@stefivos

Η Παπαχρήστου αποκλείστηκε, η ΧΑ παραμένει στη Βουλή, η ελληνική κοινωνία παραμένει υπερσυντηρητική, εμείς παραμένουμε φλύαροι. Αυτά τα νέα.

Stathis Papoulias ‏@spfuzzy

Αν το tweet της Παπαχρήστου το έλεγε ως ανεκδοτάκι ο Λαζόπουλος ή οι Ράδιο Αρβύλα θα γέλαγαν όλοι με το...

christos kioussis ‏@kiousisq

Ο,τι άστοχο ή κακόγουστο να έγραψε η Παπαχρήστου στο twitter δε γίνεται να την αποκλείουν από την Ολυμπιάδα. Τη θέση της εκεί την κέρδισε!!!

Lady Groumpoulaki ‏@XrysoMou

Εξαιρετική αθλήτρια η Παπαχρήστου. Έκανε προπόνηση στη βίλα μου. Ξάπλωναν οι Πακιστανοί στην άδεια πισίνα κι έσκαγε πάνω τους με τριπλούν.

The_Stranger ‏@The_Stranger_gr

Διορθώστε με αν κάνω λάθος: ο χαμός με την Παπαχρήστου δε γίνεται για το tweet με το κουνούπι, αλλά για τα RT στον Κασιδιάρη.

Θεόδωρος Ν Leporidae ‏@bunnysuicides

κατηγορώ το τουίτερ που έμαθα την κατερίνα παπουτσάκη, την κιμ καρντάσιαν και τη βούλα παπαχρήστου

greece-in-greed ‏@greeceingreed

Λέτε ό,τι θέλετε αλλά ένα κουνούπι μου είπε πως η Παπαχρήστου έχει απόλυτο δίκιο, σαν το φαγητό της μαμάς δεν έχει

silentcrossing ‏@silentcrossing

Αν σας ενοχλεί μόνο η Βούλα Παπαχρήστου και όχι οι ίδιοι οι Ολυμπιακοί Αγώνες μπορεί και να είστε πιο κοντά στον Άδωνη από ό,τι φαντάζεστε.

Κατερίνα Ζαρίφη: Πάντως Βουλίτσα εκει που πας οι...Αφρικανοι θα πάρουν καμια 100σταρια μετάλλια...Για αυτό σε απταιστα αρχαιοελληνικα "Λόγου Φείδου"

Έλλη Κοκκίνου: @alexandratsolka @Queen_gr Είναι εξωφρενικό!Κανείς δεν μπορεί να της στερήσει το δικαίωμα το οποίο κέρδισε με τις δικές της μάχες.

Καίτη Φίνου: @monahus λυπάμαι που ενας νεος ανθρωπος εξ'αιτιας του τουιτερ ΚΑΙ ΜΟΝΟ μετα απο κοπους και θυσιες χρονων βλέπει τ'ονειρο του να γκρεμίζεται

Κρατερός Κατσούλης: Καλησπέρα σε όλους! Πραγματικά τώρα μήπως έχει πάρει λίγο υπερβολές διαστάσεις ενα ανέκδοτο;!

Γιώργος Καραμέρος: Είσαστε σοβαροί ρε; Καταστρέφετε ένα κοριτσάκι επειδή έγραψε μια βλακεία το twitter; Ποιοί; Αυτοί με το μαύρο εκατομμύριο;


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης