Αμερικανικές εκλογές - Τζο Μπάιντεν: «Μικρός τραύλιζα» - Τα 25 πράγματα που δεν ξέρετε για μένα

Αμερικανικές εκλογές - Τζο Μπάιντεν: «Μικρός τραύλιζα» - Τα 25 πράγματα που δεν ξέρετε για μένα

Σε μια σύντομη, τηλεγραφική σχεδόν, αλλά εξαιρετικά ενδιαφέρουσα αυτοπροσωπογραφία, ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ αποκαλύπτει στο περιοδικό US Weekly άγνωστες πτυχές του εαυτού του, υπό μορφήν μιας λίστας με 25 σημεία

joe_biden_salutes
1. Ως παιδί είχα μια διαταραχή στην ομιλία μου. Τραύλιζα. Ξεπέρασα το πρόβλημα, διαβάζοντας και απαγγέλοντας ιρλανδική ποίηση.

2. Η οικογένειά μου δεν είχε ποτέ καμία σχέση με την πολιτική. Οι γονείς μου δεν μετείχαν καν στο συμβούλιο του σχολείου μου. Εγώ ο ίδιος υπήρξα ο πρώτος γερουσιαστής που γνώρισα ποτέ.

3. Μία αγαπημένη μου δουλειά από όσες έχω κάνει κατά καιρούς, ήταν να εργάζομαι σε ένα δημόσιο κολυμβητήριο, στο Γουίλμινγκτον της πολιτείας Ντελάγουερ.

4. Εξελέγην στη Γερουσία, ενώ ήμουν 29 ετών. Αλλά, μέχρι την ορκωμοσία, είχα γίνει 30, κι έτσι ήμουν πλέον εντός του ελάχιστου ορίου ηλικίας σύμφωνα με το αμερικανικό σύνταγμα.

5. Λατρεύω το μπέιζμπολ και το ράγκμπι. Μάλιστα, υπήρξα ένας από τους κορυφαίους σκόρερ της αήττητης ομάδας τελειοφοίτων στο πανεπιστήμιο.

6. Εάν θα μπορούσα να έχω ακολουθήσει μια άλλη σταδιοδρομία -και εάν διέθετα το απαραίτητο ταλέντο βεβαίως- θα είχα γίνει αρχιτέκτων.

7. Ως προς τα αυτοκίνητα, είμαι φανατικός των Chevrolet Corvette. Έχω ακόμη την Corvette του 1967 που μου αγόρασε ο μπαμπάς μου, ως γαμήλιο δώρο.

8. Ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματά μου στη Γερουσία ήταν η σύνταξη και η ψήφιση του νόμου κατά της βίας εις βάρος των γυναικών.

9. Κάποιοι από τους πιο στενούς μου φίλους στη Γερουσία ήταν Ρεπουμπλικάνοι. Μιλάω για τύπους όπως ο Μπομπ Ντόουλ και Τζον ΜαΚέιν.

10. Ως πρόεδρος ή ηγετικό στέλεχος των Δημοκρατικών στην Επιτροπή Κρίσεων για το Ανώτατο Δικαστήριο, έχω παραστεί σε περισσότερες εξετάσεις υποψηφίων από οποιονδήποτε άλλον εν ζωή άνθρωπο.

11. Η μεγαλύτερη αδυναμία μου σε πειρασμούς είναι το παγωτό με κομματάκια σοκολάτας -αλλά χωρίς μέντα.

12. Η σύζυγός μου, η Τζιλ, κατάγεται από τη Φιλαδέλφεια. Είναι οπαδός της τοπικής ομάδας χόκεϊ επί πάγου Flyers.

13. Η Τζιλ κι εγώ έχουμε έναν γερμανικό ποιμενικό σκύλο, τον Τσαμπ.

14. Στο χέρι μου φοράω πάντα κομποσχοίνι, σαν αυτά που φορούσε ο γιος μου, ο Μπο, την ημέρα που έφυγε από κοντά μας.

15. Από τότε που ήμουν γερουσιαστής έχω έναν απαράβατο κανόνα: Θα διακόψω οποιαδήποτε συνάντηση, ακόμη και εάν είμαι με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, εάν κάποιο από τα παιδιά ή τα εγγόνια μου με ζητήσει.

16. Σε όλη μου την καριέρα ασχολούμαι κατά προτεραιότητα με την εξωτερική πολιτική. Έχω συμπληρώσει πάνω από 1,1 εκατομμύρια μίλια πτήσεων με το αεροσκάφος Air Force 2 ως Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ την περίοδο 2009-2016.

17. Με τον Μπαράκ Ομπάμα δεν είμαστε απλώς στενοί συνεργάτες, αλλά και πολύ καλοί φίλοι. Τα παιδιά του με τα εγγόνια μου είναι κολλητοί.

18. Έχω πάντα μαζί μου γυαλιά ηλίου Ray-Ban, τα κλασικά του «πιλότου». Τα φοράω από τη δεκαετία του '60, όταν ήμουν ναυαγοσώστης.

19. Μου αρέσει να ασκούμαι. Γυμνάζομαι τακτικά.

20. Όλες τις προεκλογικές καμπάνιες που έχει χρειαστεί να κάνω, τις έχει διευθύνει η αδελφή μου, η Βάλερι.

21. Κάτι που μας έμαθε ο πατέρας μου, είναι να αντιδρούμε στο χειρότερο κακό που μπορεί να κάνει άνθρωπος: Την κατάχρηση εξουσίας. Αυτή είναι η αρχή που έχω ως οδηγό σε όλη μου τη ζωή.

22. Μου αρέσει πολύ να συναντώ μικρά παιδιά, όποτε βρίσκομαι σε περιοδεία ή ταξιδεύω. Είναι κάτι που μου φτιάχνει την ημέρα.

23. Το αγαπημένο μου ποτό είναι το ενεργειακό αναψυκτικό Gatorade, με γεύση πορτοκάλι.

24. Το αγαπημένο μου φαγητό είναι τα μακαρόνια.

25. Το πιο μεγάλο μου επίτευγμα είναι η οικογένειά μου. Η σύζυγός μου, Τζιλ, δεν σταμάτησε να διδάσκει, σε βάση πλήρους απασχόλησης, στο δημόσιο κολλέγιο ούτε όταν είχε καθήκοντα Δεύτερης Κυρίας των ΗΠΑ. Η κόρη μου, Άσλεϊ, έχει μάστερ στην κοινωνική εργασία και είναι επικεφαλής της μεγαλύτερης ΜΚΟ προστασίας από το έγκλημα στο Ντελάγουερ. Ο γιος μου ο Χάντερ είναι δικηγόρος και διευθύνει το πρόγραμμα επισιτισμού World Food Program USA. Και ο άλλος μου γιος, ο Μπο, ήταν ανώτατος δικαστικός στο Ντελάγουερ και παρασημοφορημένος βετεράνος πολέμου.

Ειδήσεις σήμερα: 

Αμερικανικές Εκλογές: Περισσότεροι οι Ελληνοαμερικανοί που εκλέγονται

Τζον Κατσιματίδης: Ο Έλληνας δισεκατομμυριούχος θέλει να αγοράσει το CNN

Γυμνάσια - Λύκεια: Πώς θα λειτουργήσει η τηλεκπαίδευση από Δευτέρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ