Δημιουργούμε τη δική μας όαση χαλάρωσης και ξεκούρασης
jysk2

Δημιουργούμε τη δική μας όαση χαλάρωσης και ξεκούρασης

Είτε διαθέτουμε έναν ευρύχωρο κήπο ή ένα μικρό αίθριο, οι εύστοχες επιλογές θα μας βοηθήσουν να μετατρέψουμε τον εξωτερικό χώρο μας από κάτι απλό, σε κάτι πραγματικά υπέροχο!


Sponsored Content

Το πρωί χαιρόμαστε τις ακτίνες του ήλιου στη βεράντα πίνοντας τον καφέ μας, κάποιοι από εμάς συνεχίζουμε τη μέρα μας εκεί αν το γραφείο μας έχει μεταφερθεί στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού. Το απόγευμα ο κήπος, η αυλή ή το μπαλκόνι μας γίνονται ο ιδανικός τόπος χαλάρωσης καθώς αναπαυόμαστε στη σεζλόνγκ ή τον καναπέ. Και το βράδυ οι συναντήσεις με τους φίλους και την οικογένεια περιλαμβάνουν ταινίες και αθλητικά γεγονότα στον κήπο, ανάμεσα σε καταπράσινα φυτά, φαναράκια, γιρλάντες, και αναπαυτικές πολυθρόνες. Είμαστε στην καρδιά της Άνοιξης και καθώς περιμένουμε το Καλοκαίρι, περνάμε τις περισσότερες ώρες της ημέρας και της νύχτας στη δική μας προσωπική όαση χαράς και χαλάρωσης. Βγάζουμε τραπεζάκια έξω λοιπόν και απολαμβάνουμε την κάθε στιγμή της ζωής μας στο έπακρο!
Αρκεί να κάνουμε μια βόλτα στη JYSK για να βρούμε ότι χρειαζόμαστε μέσα από μια μεγάλη ποικιλία από έπιπλα και εξοπλισμό εξωτερικών χώρων αλλά και είδη διακόσμησης και φωτισμό για εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, καθώς και λειτουργικές λύσεις αποθήκευσης. Εμπιστευόμαστε το προσωπικό μας γούστο και δημιουργούμε το κατάλληλο σκηνικό για την πιο όμορφη εποχή του χρόνου.

Τραπέζι, ο βασιλιάς του κήπου
Γύρω του θα συγκεντρώσει τους αγαπημένους μας και θα βρίσκεται κοντά μας σε γλέντια, τραπεζώματα, συζητήσεις και ατέλειωτα απογεύματα με καφέδες και επιτραπέζια παιχνίδια. Είναι το κέντρο του εξωτερικού χώρου μας και γι΄ αυτό θα δώσουμε ιδιαίτερη σημασία στην επιλογή του. Ανάλογα με την περιοχή που έχουμε στη διάθεσή μας θα διαλέξουμε και το κατάλληλο μέγεθος και σχήμα. Ένα ορθογώνιο ή ένα τετράγωνο τραπέζι κήπου είναι εύκολο να τοποθετηθεί κοντά ή σε άμεση επαφή με τον τοίχο, ώστε να εξοικονομήσουμε επιπλέον χώρο στη βεράντα ή στο μπαλκόνι. Το τετράγωνο είναι ιδανικό για μια βραδιά με επιτραπέζια παιχνίδια, ενώ οι πολλοί καλεσμένοι χρειάζονται ένα μακρόστενο τραπέζι κήπου.
Ένα στρογγυλό τραπέζι μπορεί να είναι η ιδανική επιλογή για μια μικρότερη βεράντα. Αν επιλέξουμε κάποιο με ενιαία βάση, θα δώσουμε μοντέρνο στυλ στην ατμόσφαιρα ενώ δεν θα μας εμποδίζουν τα πόδια του τραπεζιού όταν βάζουμε τριγύρω τις καρέκλες. Σε ένα μικρό μπαλκόνι, ένα τραπέζι κήπου που μπορεί να διπλωθεί όταν δεν χρησιμοποιείται είναι η καλύτερη λύση. Μία άλλη επιλογή είναι ένα τραπέζι μπαρ με σκαμπό, τα οποία θα προσθέσουν μια urban αισθητική στον χώρο. Τα τραπέζια κήπου της JYSK διατίθενται σε ξύλινα, σε τεχνητό ξύλο, μεταλλικά και πλαστικά, καθώς και σε πολλά χρώματα, οπότε σίγουρα θα βρείτε αυτό που αναζητάτε.

Για καλά καθούμενα
Ένα από τα πιο απολαυστικά πράγματα στον κόσμο είναι η ώρα που βολευόμαστε στην καρέκλα της βεράντα ή του μπαλκονιού μας, και αφήνουμε το μυαλό μας να αδειάσει από κάθε έγνοια και σκοτούρα. Είναι σημαντικό λοιπόν να επιλέξουμε τις σωστές καρέκλες κήπου.
Εάν η άνεση είναι εκείνο που μας ενδιαφέρει, επιλέγουμε αυτές που διαθέτουν μπράτσα ή άνετο κάθισμα. Αν μάς αρέσει το ξύλο, αλλά σκεφτόμαστε τη συντήρησή του, στη JYSK θα βρούμε ξύλινες καρέκλες κήπου από ανθεκτικό στις καιρικές μεταβολές ξύλο. Μπορούμε να δώσουμε αίσθηση πολυτέλειας στον εξωτερικό μας χώρο, επιλέγοντας καρέκλες κήπου από υφαντό, συνθετικό ρατάν ή ανθεκτικό πλέγμα. Πολύ ενδιαφέρουσα είναι και η καινούργια τάση με τις πλαστικές καρέκλες σε μοντέρνα χρώματα, με ποδαράκια από μέταλλο ή σκληρό ξύλο.



Στιβαρά και συγχρόνως αέρινα
Σκεφτείτε ένα απόγευμα με σνακ και κρύα ποτά. Φυσάει ένα ελαφρύ αεράκι και εσείς γέρνετε στα αφράτα μαξιλάρια του καναπέ απολαμβάνοντας μοναδικές στιγμές. Αν σας αρέσει η κομψότητα και η vintage αισθητική, τότε η συλλογή UGILT θα δώσει μια υπέροχη κλασική γοητεία στον χώρο μας.
Αποτελείται από έναν καναπέ σαλονιού κήπου, μια καρέκλα σαλονιού κήπου, μια διπλή ξαπλώστρα, ένα τραπέζι σαλονιού κήπου, ένα τρόλεϊ, έναν πάγκο και μία ζαρντινιέρα. Όλα έχουν πλαίσιο από γαλβανισμένο ατσάλι με επίστρωση βαφής σκόνης, που συμπληρώνεται με στοιχεία από ξύλο ακακίας σε βαθύ καφέ χρώμα. Το χαρακτηριστικό "πλέγμα" από μέταλλο και ξύλο στο πλαϊνό μέρος και στην πλάτη της καρέκλας δημιουργεί μια αέρινη εμφάνιση που ταιριάζει σε κάθε μπαλκόνι και αίθριο.

Η ξαπλώστρα, η καρέκλα και ο καναπές σαλονιού κήπου έχουν πολυτελή, παχιά μαξιλάρια με ανθεκτικό δομής υφαντού κάλυμμα. Η ζαρντινιέρα διαθέτει πέργκολα που στηρίζει τα αναρριχώμενα φυτά μας και μπορούμε να την τοποθετήσουμε σε έναν τοίχο ή να την χρησιμοποιήσουμε ως διαχωριστικό χώρου στον κήπο. Στη συλλογή UGILT ανήκει και ο πάγκος, απαραίτητος σε ένα μικρό μπαλκόνι, όπου τα έπιπλα με πολλές χρήσεις είναι χρήσιμα.


Ένα σπίτι για τα φυτά μας
Λουλούδια χρωματιστά που σκορπούν το άρωμά τους, αναρριχώμενα φυτά που προσφέρουν ηρεμία και σκιά, μια συλλογή από αρωματικά βότανα, σχεδόν δεν μπορούμε να σκεφτούμε τον εξωτερικό χώρο του σπιτιού μας χωρίς αυτά. Οι γλάστρες που θα τα φιλοξενήσουν θα δώσουν χαρακτήρα στην όλη διακόσμηση, γι΄ αυτό προτού τις διαλέξουμε πρέπει να σκεφτούμε πού θα τις τοποθετήσουμε ώστε να έχουμε μια εικόνα για το μέγεθος, το σχήμα, το υλικό και το στυλ που θέλουμε να έχουν. Είναι σημαντικό να ξέρουμε τι φυτά θέλουμε να έχουμε στο μπαλκόνι μας και πόσο μεγάλα μπορούν να γίνουν. Οι τετράγωνες γλάστρες μας επιτρέπουν να τις τοποθετήσουμε στη σειρά και να δείχνει ο χώρος πιο τακτοποιημένος. Μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε για να δημιουργήσουμε ένα μονοπάτι ή να οριοθετήσετε έναν χώρο ή την είσοδο.
Οι υπερυψωμένες γλάστρες δημιουργούν μια μοντέρνα, αέρινη αίσθηση και είναι ιδανικές για φυτά που τα κλαδιά τους πέφτουν προς τα κάτω ή για αναρριχώμενα φυτά. Οι γλάστρες με στενό στόμιο τείνουν να διατηρούν υγρασία κι έτσι το φυτό δεν στεγνώνει αλλά δυσκολεύουν τις μεταφυτεύσεις.
Το υλικό της γλάστρας είναι σημαντικό για το τελικό βάρος της γλάστρας. Αν σκοπεύουμε να τις μετακινούμε συχνά, τότε μια καλή ιδέα είναι να πάρουμε μερικές ελαφριές γλάστρες, όπως πλαστικές ή ψάθινες. Οι ψηλές γλάστρες ποτίζονται πιο εύκολα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως διαχωριστικά. Αν συνδυάσουμε διαφορετικές γλάστρες, τότε, μπορούμε να απογειώσουμε το οπτικό αποτέλεσμα.

Το μυστικό για την τέλεια χαλάρωση
Μια αιώρα ή μια κρεμαστή πολυθρόνα με βάση μπορούν να δώσουν αέρα εξωτισμού στον κήπο ή το μπαλκόνι μας, και σε εμάς τη δυνατότητα να απολαύσουμε ατέλειωτες ώρες ηρεμίας και δροσιάς. Η πλεκτή μακραμέ κρεμαστή καρέκλα της JYSK είναι ότι πρέπει για να δώσει boho στυλ στα καλοκαιρινά μας απογεύματα.
Υπέροχη ατμόσφαιρα
Ο φωτισμός του εξωτερικού χώρου κάνει τα καλοκαιρινά βράδια μαγικά! Μπορείτε να προσθέσετε μερικά φωτάκια σε γιρλάντα σε ένα δέντρο του κήπου ή να αναδείξετε ένα μονοπατάκι. Τα διακοσμητικά φώτα θα δώσουν μια ζεστή ρομαντική ατμόσφαιρα και είναι υπέροχα τόσο για τα μπαλκόνια, όσο και για μεγαλύτερες βεράντες. Αν σχεδιάζετε να απολαύσετε τα βράδια σας με κουβέντα, ποτά, φαγητό και επιτραπέζια συνδυάσετε διακοσμητικά φαναράκια, φωτάκια σε γιρλάντα, ηλιακά φώτα και λάμπες. Τοποθετήστε μεγάλα φανάρια στο δάπεδο σε διαφορετικές γωνιές, ώστε να οριοθετήσετε τον χώρο και βάλτε πολλά φαναράκια μαζί για να κάνετε τη διαφορά στη διακόσμηση.

Δείτε τον ηλεκτρονικό κατάλογο JYSK OUTDOOR 2023 και εξερευνήστε τη μεγαλή συλλογή επίπλων κήπου της JYSK

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ