Ανανεώνουμε το σπίτι μας, αλλάζουμε τη ζωή μας!
rav1

Ανανεώνουμε το σπίτι μας, αλλάζουμε τη ζωή μας!

Το σπίτι μας είναι ο καθρέφτης της προσωπικότητάς μας, γι’ αυτό πρέπει να το φροντίζουμε όπως του αξίζει.


Sponsored Content

Για κάθε άνθρωπο, το σπίτι αποτελεί το προσωπικό του καταφύγιο, τον χώρο όπου βρίσκει την ηρεμία του, αφήνοντας “εκτός” τα προβλήματα της καθημερινότητας. Αυτό που ζητάμε όλοι από το σπίτι μας είναι να μας προσφέρει άνεση, θαλπωρή και πρακτικότητα, με χώρους, έπιπλα και λεπτομέρειες που ταιριάζουν στην ιδιοσυγκρασία και την αισθητική μας.
Η αλλαγή όμως είναι κομμάτι της ζωής. Όλα αλλάζουν και εξελίσσονται, και κυρίως εμείς οι ίδιοι. Γι’ αυτό, αν το σπίτι μας έχει αρχίσει να δείχνει τα χρόνια του, να μην καλύπτει τις ανάγκες μας και να μην μας εκφράζει συνολικά, μάλλον έχει έρθει η ώρα να το ανανεώσουμε.

Απλές αλλαγές, όπως καινούργια διακοσμητικά και αξεσουάρ σπιτιού (π.χ. μαξιλάρια στους καναπέδες) για περισσότερο χρώμα, νέο δάπεδο ή καινούργια έπιπλα, μπορούν να μεταμορφώσουν τους χώρους ενός σπιτιού, βελτιώνοντας παράλληλα τη διάθεση και την ψυχολογία μας. Και φυσικά, από τη μικρότερη μέχρι τη μεγαλύτερη αλλαγή, είναι βασικό να δίνουμε την προσωπική μας “πινελιά”, φέρνοντας τον χώρο όσο πιο κοντά γίνεται στη δική μας αισθητική. Για παράδειγμα, αν έχετε δυναμική προσωπικότητα με εκρηκτικό ταπεραμέντο, τα έντονα και ζωηρά χρώματα θα τονώσουν ακόμα περισσότερο την αυτοπεποίθησή σας.

Το δάπεδο είναι ίσως ο πιο σημαντικός παράγοντας για την αίσθηση που αποπνέει ένας χώρος, αποτελεί την επιφάνεια πάνω στην οποία “χτίζεται” η προσωπικότητά του και ξεδιπλώνονται οι πτυχές της ζωής και της καθημερινότητάς μας. Γι’ αυτό, είναι σημαντικό να μελετήσουμε καλά πριν αποφασίσουμε το στιλ του δαπέδου μας.

Οι τάσεις ανανεώνονται συνεχώς, και αν θέλουμε να δώσουμε έναν πιο σύγχρονο και εξωστρεφή χαρακτήρα στον χώρο, υπάρχουν πλακάκια σε μοντέρνα σχέδια και χρώματα, σε πληθώρα διαθέσιμων επιλογών και συνδυασμών, που ανατρέπουν τα καθιερωμένα και προσφέρουν ένα πιο ανατρεπτικό, και έξω από τα καθιερωμένα αποτέλεσμα.

Κάποιες αξίες βέβαια παραμένουν διαχρονικές και αναλλοίωτες, όπως η ζεστασιά, η θαλπωρή και το κύρος που χαρίζει η εικόνα ενός ξύλινου δαπέδου. Αποτέλεσμα που μπορούμε εύκολα να πετύχουμε, αφού υπάρχουν αμέτρητες επιλογές σε πλακάκια απομίμησης ξύλου, σε πολλές διαστάσεις και ένα μεγάλο φάσμα γήινων τόνων και αποχρώσεων.

Αν, από την άλλη μεριά, αντί για ζεστασιά επιζητάτε ένα πιο “στιβαρό” και κλασικό feeling, θα πρέπει να επιλέξετε πλακάκια με όψη μαρμάρου. Αυτά θα προσδώσουν στον χώρο ένα αριστοκρατικό ύφος, κομψότητα και πολυτέλεια, ενώ παράλληλα διαθέτουν υψηλή αντοχή και ανθεκτικότητα στις φθορές της καθημερινής χρήσης.

Φυσικά το… φυσικό υλικό είναι πάντα αυτό που βοηθά τον χώρο να εκπέμπει μια διαφορετική ενέργεια. Ντύνοντας τις επιφάνειες με πλακάκια σε στιλ πέτρας, συνδεόμαστε περισσότερο με τον αυθεντικό, πρωτόγονο εαυτό μας, δημιουργώντας μια γήινη ατμόσφαιρα που ευνοεί το αίσθημα χαλάρωσης και ευεξίας, για τους θιασώτες της ζεν φιλοσοφίας.

Ακόμα, τα ρετρό, μικρά πλακάκια σε απόχρωση cotto εντυπωσιάζουν με την απλότητά τους και αποτελούν μια δημοφιλή λύση για αισθητικό αποτέλεσμα σε γήινους τόνους.

To image του χώρου εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα έπιπλα και τα αξεσουάρ που τον συμπληρώνουν. Μια από τις ανερχόμενες τάσεις στη διακόσμηση είναι τα προϊόντα από φυσικό rattan και από μασίφ ξύλο teak, τα οποία αποκτούν ολοένα και περισσότερους οπαδούς και ιδιαίτερα επαγγελματίες, όπως είναι οι ιδιοκτήτες ξενοδοχείων και τουριστικών καταλυμάτων που θέλουν ένα ξεχωριστό και έντονα φυσικό ύφος. Επιλέγονται συνήθως για χώρους με ιδιαίτερη αισθητική και minimal προσανατολισμό, ενώ ενδείκνυνται και για εξωτερικούς χώρους. Οι σχεδιαστικές τους γραμμές ποικίλλουν και μπορούν να καλύψουν κάθε ανάγκη, όπως μπορείτε να δείτε και στην πλούσια συλλογή Bali που διαθέτει η γνωστή σε όλους μας RAVENNA.
Και επειδή το καλοκαίρι πλησιάζει, είναι ευκαιρία να μεταμορφώσουμε τον εξωτερικό μας χώρο, είτε πρόκειται για βεράντα είτε για κήπο, σε ένα υπέροχο καθιστικό! Επιλέγοντας μοντέρνα αλλά και διαχρονικά έπιπλα από φυσικά υλικά, σε απλές γραμμές και γήινα χρώματα, ταιριαστά με την προσωπικότητά μας, μπορούμε να απολαύσουμε την πιο ξεχωριστή εποχή του χρόνου σε ένα εξίσου ξεχωριστό καθιστικό, παρέα με τον θαυμάσιο ελληνικό ουρανό.

Το σπίτι μας είναι ο καθρέφτης της προσωπικότητάς μας, γι’ αυτό πρέπει να το φροντίζουμε όπως του αξίζει. Με μια επίσκεψη στο site της RAVENNA σίγουρα θα βρείτε ό,τι ονειρεύεστε για να απογειώσετε την αισθητική του!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ