Το έξυπνο σπίτι της νέας εποχής
smart1

Το έξυπνο σπίτι της νέας εποχής

Μετατρέπουμε το σπίτι μας, σε ένα χώρο, άνεσης, ψυχαγωγίας και ασφάλειας με ταυτόχρονη εξοικονόμηση ενέργειας και απολαμβάνουμε την κάθε μέρα στο μέγιστο


Sponsored Content

Η εποχή μας είναι συναρπαστική, γεμάτη επιστημονικά και τεχνολογικά επιτεύγματα, με αποτέλεσμα να ζούμε σήμερα αυτό που κάποτε έμοιαζε με σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Σε αυτή τη νέα πραγματικότητα, το σπίτι μας δεν είναι μόνο το καταφύγιό μας, αλλά είναι σχεδόν ένα μέλος της οικογένειάς μας με το οποίο αλληλοεπιδρούμε. Όπως λένε και οι ειδικοί στο Πλαίσιο, το «Home, Sweet Home» έγινε «Home, Smart Home», ένα σπίτι με νοημοσύνη που έχει την δυνατότητα να μάς προσφέρει εκπληκτικές λύσεις στην καθημερινότητά μας, με ένα σύνολο διατάξεων και αυτοματισμών. Έτσι, μπορούμε να ελέγχουμε, να ομαδοποιούμε, να αυτοματοποιούμε και να διαχειριζόμαστε τις λειτουργίες και τις ηλεκτρονικές ή μηχανικές εγκαταστάσεις του, σύμφωνα με τις ανάγκες μας. Με απλά λόγια, όλες οι συσκευές, τα φώτα, οι οικιακές συσκευές και τα συστήματα ασφαλείας, είναι «δικτυωμένα» και επικοινωνούν τόσο μεταξύ τους αλλά και με τον ιδιοκτήτη τους, είτε τοπικά είτε απομακρυσμένα μέσω του Διαδικτύου.

Αυτό σημαίνει ότι έχουμε πλέον τη δυνατότητα να ζούμε σε ένα περιβάλλον, άνεσης, ψυχαγωγίας και ασφάλειας με ταυτόχρονη εξοικονόμηση ενέργειας. Ελέγχουμε και προστατεύουμε τους εξωτερικούς και τους εσωτερικούς χώρους του σπιτιού μας μέρα και νύχτα με έξυπνες κάμερες ακόμη και αν βρισκόμαστε σε απόσταση. Ακόμη φτιάχνουμε την ιδανική ατμόσφαιρα για κάθε περίσταση με τον κατάλληλο φωτισμό, κλείνουμε φώτα, ρολά, θέρμανση και κλιματισμό με μια κίνηση, αποφεύγοντας την άσκοπη σπατάλη, και ζητάμε προτάσεις ψυχαγωγίας από τους έξυπνους βοηθούς μας.


Μια καθημερινότητα γεμάτη άνεση και ευκολία
Το πρωί ξυπνάμε με τις ακτίνες του ήλιου να μάς ζεσταίνουν, καθώς τα ρολά ανεβαίνουν αυτόματα. Στην κουζίνα είναι ήδη έτοιμος ο καφές και καθώς φεύγουμε, ενεργοποιούμε τις κάμερες και τα συστήματα παρακολούθησης που εποπτεύουν τον χώρο, ενώ οι διασυνδεδεμένες κλειδαριές επιτρέπουν ή αποτρέπουν την πρόσβαση εισόδου. Με την κάμερα της TP-Link* που συνδυάζει τη λειτουργία περιστροφής 360° και τη νυχτερινή λήψη έως και 30 μέτρα στο σκοτάδι, οι εξωτερικοί χώροι του σπιτιού μας είναι απόλυτα προστατευμένοι. Ταυτόχρονα, η κάμερα εσωτερικού χώρου της D-Link* με λειτουργία ιδιωτικότητας αλλά και λειτουργία ακολούθησης της κίνησης που μπορεί να πιάσει κάθε κινούμενο αντικείμενο η πρόσωπο στο δωμάτιο, μας κάνει να νιώθουμε ασφάλεια τόσο όταν βρισκόμαστε σπίτι όσο και όταν λείπουμε από αυτό.
Στην επιστροφή, βρίσκουμε το φως της εισόδου αναμμένο, τον θερμοσίφωνα γεμάτο ζεστό νερό, και το πλυντήριο σε λειτουργία, καθώς τα έχουμε προγραμματίσει όλα από το Smartphone. Εμείς απλώς απολαμβάνουμε την άνεση του σπιτιού μας. Απολαμβάνουμε ώρες χαλάρωσης και θαλπωρής, αφού το σπίτι βρίσκεται στην ιδανική θερμοκρασία, και τα πάντα είναι προσαρμοσμένα στις δικές μας ανάγκες. Όποτε επιθυμούμε μπορούμε να το μεταμορφώσουμε σε κινηματογραφική αίθουσα, σε συναυλιακό χώρο με έξυπνο φωτισμό, σε πίστα χορού ή σε οτιδήποτε άλλο θέλουμε. Τοποθετώντας πάνελ της Nanoleaf θα προσθέσουμε φως στα δωμάτιά μας πέρα από τους τυπικούς λαμπτήρες και θα εκφράσουμε τη δημιουργικότητα και την αισθητική μας, διαμορφώνοντας τις δικές μας συνθέσεις και ζωντανεύοντας κάθε χώρο με μαγικό τρόπο φτιάχνοντας την ατμόσφαιρα που θέλουμε. Με τη led ταινία WiZ θα φέρουμε τον ατμοσφαιρικό κρυφό φωτισμό στο σπίτι μας, θα χαλαρώσουμε ή και θα "παρτάρουμε" με επιλογές ανάμεσα σε 16 εκατ. χρώματα!


Δεν ανησυχούμε για την ενεργειακή κατανάλωση των συσκευών μας, αφού οι Smart λύσεις μάς επιτρέπουν να ορίζουμε και να ελέγχουμε τον χρόνο λειτουργίας και τις καταναλώσεις τους, έχοντας ως προτεραιότητα την εξοικονόμηση ενέργειας και τον σεβασμό στο περιβάλλον. Γι΄ αυτό χρησιμοποιούμε LED λάμπες WiZ τύπου πυρακτώσεως που συνδυάζουν τη ρετρό αισθητική με όλα τα πλεονεκτήματα των σύγχρονων λαμπτήρων και είναι ιδιαίτερα οικονομικές και φιλικές στο περιβάλλον ενώ παράλληλα υποστηρίζουν έξυπνες λειτουργίες.
Όσον αφορά την ψυχαγωγία, οι δυνατότητες είναι βέβαια άπειρες. Έξυπνες συσκευές ήχου μάς επιτρέπουν να ακούμε την αγαπημένη μας μουσική σε όλους τους χώρους του σπιτιού ενώ με μια Smart TV, το περιεχόμενο της αγαπημένης μας πλατφόρμας είναι ένα κουμπί μακριά. Οι έξυπνοι βοηθοί μάς δίνουν πολλές προτάσεις ψυχαγωγίας και φτιάχνουν την κατάλληλη ατμόσφαιρα για να τις απολαύσουμε.

Όσο για το κόστος, θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι αυτή η άνετη και χαλαρή καθημερινότητα μπορεί να αποκτηθεί βήμα βήμα, αφού δεν είναι απαραίτητο να πάρουμε με μιας όλον τον εξοπλισμό αλλά μπορούμε να  κάνουμε το σπίτι μας «έξυπνο»  σταδιακά. Επιπρόσθετα, τα περισσότερα προϊόντα είναι πολύ προσιτά από οικονομικής άποψης.  Το μόνο που έχουμε να κάνουμε για να μετατρέψουμε το σπίτι μας στο απόλυτο Smart Home, είναι να πάμε μια βόλτα στο Πλαίσιο που θα μάς δώσει ό,τι χρειαζόμαστε.



*Η κάμερα είναι συμβατή με τους ψηφιακούς βοηθούς Google Assistant και Amazon Alexa και συνδέεται με Wi-Fi για να παρέχει την ευελιξία που χρειαζόμαστε.
Σημ. Οι ψηφιακοί βοηθοί δεν είναι διαθέσιμοι σε όλες τις γλώσσες και σε όλες τις χώρες/περιοχές.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ