Όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για να αλλάξουμε τον παλιό μας θερμοσίφωνα με ηλιακό
MicrosoftTeams-image__4_

Όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για να αλλάξουμε τον παλιό μας θερμοσίφωνα με ηλιακό

Ένα νέο πρόγραμμα, το «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα», και ένας προορισμός, ο Κωτσόβολος, στέκονται δίπλα μας για  να κάνουμε αυτή τη σημαντική αλλαγή στον χώρο μας


Sponsored Content

Σε μια εποχή που η εξοικονόμηση ενέργειας, η φροντίδα για το περιβάλλον και η βελτίωση της καθημερινής μας ζωής βρίσκονται στο επίκεντρο, όλοι αναζητούμε τρόπους να αντικαταστήσουμε τις παλιές μας συσκευές που είναι ενεργοβόρες και επιβαρύνουν το περιβάλλον και τα οικονομικά μας.

Ο ηλεκτρικός θερμοσίφωνας αποτελεί μία από τις σημαντικότερες δαπάνες για ένα νοικοκυριό μετά την ηλεκτρική κουζίνα, το πλυντήριο και το ψυγείο. Υπολογίζεται ότι μια μέση οικογένεια σπαταλά το 15% της ημερήσιας ενέργειας που καταναλώνει στη θέρμανση ζεστού νερού. Ένας μέσος ηλεκτρικός θερμοσίφωνας καταναλώνει περίπου 4 κιλοβατώρες την ώρα. Δηλαδή, ανάβοντάς τον έστω και για μισή ώρα τη μέρα, πληρώνουμε καθημερινά 1,5€ παραπάνω. Στον μηνιαίο λογαριασμό αυτό μεταφράζεται περίπου στα 45€ επιπλέον.
Ηλιακοί Θερμοσίφωνες | CALPAK

Αντίθετα, οι ηλιακοί θερμοσίφωνες αποδεικνύονται οι συσκευές με τα περισσότερα πλεονεκτήματα. Αξιοποιώντας την ηλιοφάνεια που στη χώρα μας ακόμη και τον χειμώνα είναι μεγαλύτερη από οπουδήποτε αλλού στην ηπειρωτική Ευρώπη, ένας ηλιακός θερμοσίφωνας μπορεί να εξασφαλίζει άφθονο ζεστό νερό, χωρίς την παραμικρή κατανάλωση ενέργειας και κατά συνέπεια εντελώς δωρεάν, αντικαθιστώντας σε μεγάλο ποσοστό το ηλεκτρικό, το πετρέλαιο θέρμανσης ή το φυσικό αέριο.

Πρόκειται δηλαδή για μια πολύ συμφέρουσα αγορά την οποία τώρα, με το νέο πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα», είναι ώρα να την πραγματοποιήσουμε εύκολα και γρήγορα. Αρκεί μια επίσκεψη στον Κωτσόβολο για να βρούμε με την βοήθεια των ειδικών, τον ηλιακό θερμοσίφωνα που ταιριάζει στις ανάγκες μας.


ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΝΤΕ ΚΑΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑ

Εξοικονόμηση ενέργειας: Με την εγκατάσταση ενός καινούργιου ηλιακού, το ποσοστό που εξοικονομούμε στο κόστος θέρμανσης του νερού αγγίζει το 80%. Αντικαθιστώντας την ηλεκτρική συσκευή με νέο ηλιακό θερμοσίφωνα, γλιτώνουμε τουλάχιστον 20% στον τελικό λογαριασμό. Έχει υπολογιστεί ότι μια τετραμελής οικογένεια μπορεί να αποσβέσει το κόστος της νέας αγοράς σε λιγότερο από τέσσερα χρόνια. Ταυτόχρονα, με τη χρήση ηλιακού θερμοσίφωνα εξοικονομούμε μεγάλες ποσότητες ενέργειας και σε εθνικό επίπεδο.
Μια πράσινη επιλογή: Τα οφέλη αφορούν όχι μόνο τους καταναλωτές αλλά και το περιβάλλον, καθώς μειώνεται σημαντικά η έκλυση διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα. Η τεχνολογία που χρησιμοποιείται είναι φιλική προς το περιβάλλον, καθώς δεν προκαλούνται ρύποι ενώ μειώνονται δραστικά και τα επίπεδα θορύβου, μιας και η λειτουργία του συστήματός τους είναι αθόρυβη.

Ευκολία εγκατάστασης: Εφόσον υπάρχει ο κατάλληλος χώρος στην ταράτσα ή την κεραμοσκεπή του κτηρίου, η εγκατάσταση γίνεται μέσα σε λίγη ώρα από έναν επαγγελματία τεχνικό, με το νερό να πιάνει αμέσως τις κατάλληλες θερμοκρασίες.

Μεγάλη διάρκεια ζωής και απόδοση: Ο χρόνος ζωής των ηλιακών τελευταίας γενιάς φτάνει τουλάχιστον τα 30 έτη λειτουργίας με την αποδοτικότητά τους να παραμένει σε αρκετά υψηλά επίπεδα και τα κόστη συντήρησης χαμηλά.

Ανεβαίνει η αξία του ακίνητου: Επειδή είναι μια συσκευή που εξασφαλίζει σημαντική οικονομία στην κατανάλωση ενέργειας, μπορεί να «ανεβάσει» αρκετά την αξία του ακινήτου. Από τη στιγμή που δεν απαιτείται η κατανάλωση κάποιου καυσίμου για τη θέρμανση ζεστού νερού χρήσης, τα πλεονεκτήματα είναι σημαντικά τόσο για τον ιδιοκτήτη όσο και για τον ενοικιαστή.

Γιατί να αλλάξουμε θερμοσίφωνα στον Κωτσόβολο;
Στην πραγματικότητα, η αντικατάσταση του ηλεκτρικού θερμοσίφωνα με έναν ηλιακό είναι μονόδρομος. Είναι μια εύκολη απόφαση, αρκεί να περάσουμε από τον Κωτσόβολο, όπου οι ειδικοί θα λύσουν κάθε απορία μας και θα μάς κατευθύνουν ώστε να επιλέξουμε τον σωστό, σύμφωνα με τις ανάγκες μας, ανάμεσα σε πολλές επιλογές.

Τι είδους ηλιακούς θερμοσίφωνες θα βρούμε: Αφού συζητήσουμε με τους ειδικούς για τα λίτρα που θέλουμε, για τη συλλεκτική επιφάνεια, για τον αριθμό των συλλεκτών, για το αν θα είναι τριπλής ενέργειας (λέβητας, αλλά και με αντλία θερμότητας) ή διπλής, και αν θα είναι ανοικτού ή κλειστού κυκλώματος, θα επιλέξουμε αυτόν με τα χαρακτηριστικά που ζητάμε.
Χωρητικότητες και αντοχές: Στον Κωτσόβολο, θα βρούμε ηλιακούς θερμοσίφωνες από 110lt. έως 135, 136 έως 185 και από 186 και πάνω. Σημαντικό είναι ότι γίνεται έλεγχος κάθε δεξαμενής σε διπλάσιες πιέσεις, για σωστή λειτουργία ακόμα και στις πιο ακραίες συνθήκες,
Για ταράτσα ή κεραμοσκεπή: Ανάλογα με τον τύπο τοποθέτησης που θέλουμε, θα βρούμε τον κατάλληλο θερμοσίφωνα για ταράτσα και για κεραμοσκεπή.
Εξυπηρέτηση σε όλη την Ελλάδα: Με τα 91 καταστήματά του σε όλη την Ελλάδα, ο Κωτσόβολος καλύπτει κάθε περιοχή και μάς δίνει τη δυνατότητα να επιλέξουμε ακριβώς αυτόν που μας ταιριάζει, μέσα από μια μεγάλη ποικιλία, σε μοναδικές τιμές, ενώ μας παρέχει εγγυημένη οικιακή εγκατάσταση, από καταρτισμένους και πιστοποιημένους τεχνικούς της Calpak με την οποία συνεργάζεται εδώ και 25 χρόνια.
Μπορούμε να κάνουμε την αγορά μας διαδικτυακά: Μπαίνουμε στο kotsovolos.gr, επιλέγουμε το προϊόν που θέλουμε, το προσθέτουμε στο καλάθι, συμπληρώνουμε τα στοιχεία μας και επιλέγουμε τον τρόπο πληρωμής και παραλαβής που επιθυμούμε.
Υπάρχει πλάνο δόσεων: Καθώς υπάρχουν ευκολίες αγοράς με πλάνο δόσεων, μπορούμε να αποκτήσουμε ό,τι προϊόν επιθυμούμε ορίζοντας εμείς το ποσό της δόσης. Περισσότερες πληροφορίες θα βρούμε στο kotsovolos.gr ή επικοινωνόντας με το τηλεφωνικό κέντρο στο 210 28 99 999.
Περισσότερα πλεονεκτήματα: Υπάρχει άμεση διαθεσιμότητα, για να μην περιμένουμε, πλήρης γκάμα από θερμοσίφωνες κάθε είδους και εγκατάσταση κάθε τύπου, μεγάλο δίκτυο παράδοσης, ανακύκλωση παλιού θερμοσίφωνα και βέβαια αξιοπιστία και ποιότητα.

Η οικογένεια Calpak
Στον Κωτσόβολο θα βρούμε μια μεγάλη ποικιλία από ηλιακούς θερμοσίφωνες προηγμένης τεχνολογίας Calpak που κατασκευάζονται στο πρώτο εργοστάσιο στην Ελλάδα, με χρήση ρομποτικής τεχνολογίας. Έτσι, θα κερδίσουμε 33% εξοικονόμηση, στη συνολική ετήσια δαπάνης για ηλεκτρικό ρεύμα, απόσβεση του κόστους του νέου ηλιακού θερμοσίφωνα σε 2 χρόνια - ανάλογα πάντα με τη χρήση του -, ζεστό νερό πιο γρήγορα από ποτέ, πιστοποιημένη δεξαμενή για υγιεινή αποθήκευση του ζεστού νερού και πιστοποιήσεις Solar KeyMark, SRCC και CE, εξαιρετική ποιότητα, με βάση αλουμινίου για στιβαρή κατασκευή και αντοχή σε αντίξοες καιρικές συνθήκες, ρομποτικές κολλήσεις σε όλα τα στάδια της παραγωγής για το καλύτερο αποτέλεσμα. Εντέλει, μια συσκευή με μεγάλο προσδόκιμο ζωής, ώστε να απολαμβάνουμε ζεστό νερό ξέγνοιαστα, για πολύ καιρό.

Τι είναι το Πρόγραμμα Ανακυκλώνω-Αλλάζω Θερμοσίφωνα
Το Πρόγραμμα «Ανακυκλώνω-Αλλάζω Θερμοσίφωνα» - μέσω του www.gov.gr και είναι μία πολύ καλή ευκαιρία να αντικαταστήσουμε τον παλιό, ενεργοβόρο, ηλεκτρικό θερμοσίφωνα, με έναν νέο, σύγχρονης τεχνολογίας ηλιακό και να πάρουμε επιδότηση που ανέρχεται έως 60% της δαπάνης αγοράς του νέου ηλιακού θερμοσίφωνα. Από το πρόγραμμα θα επωφεληθούν άμεσα τουλάχιστον 120.000 νοικοκυριά, ενώ εκτιμάται ότι θα μειωθεί σημαντικά η κατανάλωση ρεύματος για τη χρήση ζεστού νερού.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ