Υψηλή αισθητική και λειτουργικότητα στον χώρο, με ένα καινοτόμο σύστημα αλουμινίου
europa1

Υψηλή αισθητική και λειτουργικότητα στον χώρο, με ένα καινοτόμο σύστημα αλουμινίου

Το Europa Element είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα αλουμινίου, συνώνυμο της αρχιτεκτονικής ελευθερίας, με μεγάλες δυνατότητες για τη σκίαση, τον διαχωρισμό, αλλά και τη διακόσμηση εσωτερικών και εξωτερικών χώρων


Sponsored Content

Η διακόσμηση του σπιτιού και του επαγγελματικού μας χώρου, αποτελεί αντανάκλαση της προσωπικότητάς μας. Κάθε στοιχείο της είναι μια δήλωση του χαρακτήρα μας αλλά και του μέρους που ζούμε και εργαζόμαστε. Μπορεί να μάς αρέσει η διακριτική πολυτέλεια και τα αντικείμενα αξίας, μπορεί να χρειαζόμαστε ιδιωτικότητα ή να έχουμε διάθεση για εξωστρέφεια, σε κάθε περίπτωση ότι μάς αντιπροσωπεύει αποτυπώνεται στις επιλογές μας. Μερικές φορές αρκούν λίγες κινήσεις για να αναβαθμίσουμε και να ομορφύνουμε τον χώρο μας με λύσεις που μπορούν να προσφέρουν λειτουργικότητα και στυλ, έχοντας πάντα υπόψη μας τις συνθήκες στις οποίες ζούμε. Για παράδειγμα, στη χώρα μας με την έντονη ηλιοφάνεια, ο έλεγχος του φυσικού φωτός είναι ένα από τα βασικά ζητούμενα. Όταν πάλι μιλάμε για εξωτερικούς χώρους μάς ενδιαφέρει η αντοχή των υλικών απέναντι στα έντονα καιρικά φαινόμενα, αφού η υγρασία και οι υψηλές θερμοκρασίες μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα. Άρα τα υλικά και η χρήση τους παίζουν σημαντικό ρόλο σε κάθε μας απόφαση.
Είναι γνωστό ότι το αλουμίνιο είναι η πρώτη επιλογή στις προτιμήσεις των περισσοτέρων, όσο αφορά τα κουφώματα, ακριβώς επειδή είναι ένα υλικό μεγάλης αντοχής και ευελιξίας που μπορεί να πάρει πολλές σχεδιαστικές μορφές και διατίθεται σε πολλά χρώματα. Εκτός από τα κουφώματα όμως, το αλουμίνιο αποτελεί τη βάση και για άλλα συστήματα σκίασης και διακόσμησης, όπως για παράδειγμα το Europa Element, ένα καινοτόμο αρχιτεκτονικό προϊόν ανώτερης σχεδίασης, που αποτελεί την ιδανική επιλογή για τον διαχωρισμό εσωτερικών ή εξωτερικών χώρων, αλλά και μία λύση με απεριόριστο αριθμό σχεδίων για εξωτερική όψη κτιρίων.
Έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να συνδυάζει την αισθητική υπεροχή με την αντοχή στη χρήση και τον χρόνο, ενώ παράλληλα προσδίδει ενεργειακή απόδοση μέσω της ρύθμισης της σκίασης που προσφέρει μέσα και έξω από τα κτίρια. Είναι φτιαγμένο από κράμα αλουμινίου, ένα υλικό μη τοξικό, φιλικό προς το περιβάλλον, και μπορεί να συμμετέχει σε ένα χώρο σε διάφορους ρόλους. Χάρη στην πολυμορφικότητά του και την ευκολία εγκατάστασης, μπορεί να γίνει ένα εξαιρετικής κομψότητας χώρισμα ανάμεσα στους εξώστες μιας τουριστικής μονάδας ή να προσφέρει τη δυνατότητα σκίασης με ταυτόχρονο παιχνίδισμα του φωτός αλλά και να συμβάλει ουσιαστικά στον έλεγχο της ηλιακής ακτινοβολίας.
Ένα από τα πλεονεκτήματά του είναι ότι εξασφαλίζει ιδιωτικότητα σε συνδυασμό με καλή ορατότητα και είναι ιδανικό για κάλυψη περιμετρικών πλευρών σε κατασκευές πέργκολας.

Χρώμα και σχέδιο κατά παραγγελία
Εκτός από τη μεγάλη ποικιλία διάτρητων μοτίβων, το σύστημα παρέχει μια ευρεία δυνατότητα κατασκευών που μπορεί να καλύψει κάθε αισθητική και διακοσμητική επιλογή μας απελευθερώνοντας την αρχιτεκτονική δημιουργία. Οποιοδήποτε σχέδιο ή μοτίβο επιθυμούμε, μπορεί να χαραχθεί με τη χρήση ειδικού μηχανήματος κοπής laser, και έτσι να δώσουμε μοναδικό χαρακτήρα σε κάθε κατασκευή, σε κατοικίες, γραφεία και ξενοδοχεία.
Ευρεία είναι και η επιλογή χρωμάτων με ανοδίωση ή/και ηλεκτροστατική βαφή. Η ηλεκτροστατική βαφή προσφέρει απεριόριστη ποικιλία χρωμάτων ενώ η ανοδίωση αναδεικνύει τη μεταλλική φύση του αλουμινίου και βοηθά στη μακροχρόνια διατήρηση του χρώματος, ακόμη και κάτω από τις δύσκολες συνθήκες του εξωτερικού περιβάλλοντος.

Εξαιτίας της μεγάλης προσαρμοστικότητάς του, το Europa Element μπορεί να καλύψει σταθερές, ανοιγόμενες, συρόμενες και πτυσσόμενες κατασκευές ή και συνδυασμό τους, προσδίδοντας ευελιξία και ελευθερία στην σχεδίαση. Επιπλέον ταιριάζει και συνεργάζεται αρμονικά με το σύστημα παντζουριού και σκίασης Europa EWS-40, που καλύπτει κάθε τύπο κατασκευής, δημιουργώντας έτσι ένα αποτέλεσμα που συνδυάζει άψογα την λειτουργικότητα με την υψηλή αισθητική και αναβαθμίζοντας κάθε χώρο.

Κεντρική φωτογραφία: Σχέδιο ELEMENT LINE UP ως σκίαση και διακόσμηση εξωτερικού χώρου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ