Τα Χριστουγεννιάτικα τραπέζια στον κόσμο

Τα Χριστουγεννιάτικα τραπέζια στον κόσμο

Δεν είναι μόνο η «διάσημη» γαλοπούλα που κοσμεί τα γιορτινά τραπέζια κάθε χρόνο - Τι θα λέγατε για γεύσεις ψαριού, πάπιας και λαχανικών δίπλα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο;

net-ta-xristougenniatiko-trapezi-ston-kosmo
Δεν υπάρχει πιο ωραία γιορτή μέσα στο χρόνο από τα Χριστούγεννα και τα έθιμα που τα συνοδεύουν. Αποκορύφωμα όλων το γιορτινό τραπέζι, που συγκεντρώνει γύρω όλη την οικογένεια. Βέβαια, κάθε χώρα βάζει στο τραπέζι και άλλα πιάτα που ακόμη και αν δεν δοκιμάσεις άμεσα αξίζει, τουλάχιστον, να γνωρίζεις.

Αυστραλία: Πάμε για barbeque;

Καθώς ο καιρός τους είναι αυτή την εποχή καλοκαιρινός, στην Αυστραλία προτιμούν τα ελαφριά πιάτα και δεν είναι λίγοι αυτοί που κάνουν barbeque. Το χριστουγεννιάτικο μενού περιλαμβάνει συνήθως γαλοπούλα, κοτόπουλο με cranberry sauce, θαλασσινά, σαλάτα και ψητά λαχανικά. Το τράϊφλ και η πάβλοβα κλείνουν ιδανικά το γιορτινό γεύμα.

Παρόμοια με τις ΗΠΑ και τη Βρετανία, στον Καναδά αγαπούν τη γεμιστή γαλοπούλα με gravy και cranberry sauce, τον πουρέ πατάτας και τα ψητά λαχανικά. Πέρα από γαλοπούλα, τα Χριστούγεννα τιμώνται το ψητό μοσχάρι και το χοιρινό, για επιδόρπιο προτιμούν πίτα κολοκύθας ή μηλόπιτα, πουτίγκα και κέικ φρούτων, ενώ το ποτό των ημερών είναι το Eggnog.



Δείτε τη συνέχεια στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης