Πώς να επιλέξεις την κατάλληλη σχολή μαγειρικής, ζαχαροπλαστικής, ξενοδοχειακών ή τουριστικών επαγγελμάτων

Πώς να επιλέξεις την κατάλληλη σχολή μαγειρικής, ζαχαροπλαστικής, ξενοδοχειακών ή τουριστικών επαγγελμάτων

Η κρίσιμη απόφαση της ζωής σου έφτασε, αφού τώρα είναι η στιγμή που πρέπει να επιλέξεις τη σχολή μαγειρικής, ζαχαροπλαστικής, ξενοδοχειακών ή τουριστικών επαγγελμάτων που θα αναδείξει το ταλέντο σου και θα σου δώσει τα απαραίτητα εφόδια για να ξεχωρίσεις επαγγελματικά. Μπορεί μάλιστα να μην έχεις συνειδητοποιήσει πόσο σημαντική είναι η επιλογή της σχολής, αλλά πίστεψέ μας, είναι.

Πώς να επιλέξεις την κατάλληλη σχολή μαγειρικής, ζαχαροπλαστικής, ξενοδοχειακών ή τουριστικών επαγγελμάτων
Γιατί πολύ απλά, επιλέγοντας την κατάλληλη σχολή, έχεις περισσότερες πιθανότητες να κάνεις το επάγγελμα που τόσο αγαπάς -χωρίς να λοξοδρομήσεις στην πρώτη δυσκολία- και να εκπληρώσεις το όνειρό σου. Ποια είναι, όμως, τα κριτήρια για τη σωστή επιλογή της σχολής στον χώρο της Mαγειρικής, της Ζαχαροπλαστικής, του Hotel Management, αλλά και του Tourism Management;
 
Το βασικότερο όλων είναι να βρεις μια σχολή με κύρος, μια σχολή που εξειδικεύεται στον Τουρισμό και τη Γαστρονομία και που χρίζει σεβασμού από τις τουριστικές και εστιατορικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Μια σχολή με μακρά ιστορία, όπως η LE MONDE, που προσφέρει από το 1996 πιστοποιημένες σπουδές από το κράτος.
Πώς να επιλέξεις την κατάλληλη σχολή μαγειρικής, ζαχαροπλαστικής, ξενοδοχειακών ή τουριστικών επαγγελμάτων
 
Πρότυπες εγκαταστάσεις και διακεκριμένοι καθηγητές

Διαθέτοντας 15 υπερσύγχρονα εργαστήρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, η LE MONDE δικαίως θεωρείται μια από τις πιο σύγχρονες σχολές τουριστικών σπουδών στην Ευρώπη. Οι υψηλών προδιαγραφών εργαστηριακές εγκαταστάσεις της δίνουν την ευκαιρία στους νέους σπουδαστές να δοκιμαστούν σε πραγματικές συνθήκες εργασίας και να κερδίσουν εμπειρία πριν καν αρχίσουν να δουλεύουν. Μπορεί, λοιπόν, βάση της εκπαιδευτικής διαδικασίας να είναι βιβλία και διδακτικά εγχειρίδια κορυφαίας ποιότητας όμως, εδώ η θεωρία γίνεται πράξη. Πράγμα που σημαίνει πως μεγάλο μέρος του προγράμματος σπουδών  διεξάγεται εργαστηριακά όπου οι σπουδαστές έχουν την ευκαιρία να υλοποιούν πλήθος εργαστηριακών παρασκευών. Επίσης, τα προγράμματα σπουδών εμπλουτίζονται συνεχώς με σεμινάρια, διαλέξεις, ημερίδες και εκπαιδευτικές επισκέψεις σε εστιατόρια, ζαχαροπλαστεία ή ξενοδοχειακές μονάδες, που συμπληρώνουν την εκπαίδευση. Καθημερινά, υπό την καθοδήγηση διακεκριμένων καθηγητών, οι σπουδαστές εφαρμόζουν γαστρονομικές τεχνικές, ακολουθώντας σύγχρονη επαγγελματική μεθοδολογία, απολαμβάνοντας με τον τρόπο αυτό μια άρτια εκπαιδευτική εμπειρία από κορυφαίους επαγγελματίες. Διότι, είναι αλήθεια πως οι καθηγητές της LE MONDE, πέρα από καθηγητές είναι executive chefs στα πιο γνωστά εστιατόρια και ξενοδοχεία, πολλά από τα οποία είναι βραβευμένα με Χρυσούς Σκούφους ή έχουν λάβει σημαντικές διεθνείς διακρίσεις.

LE MONDE Εκπαιδεύοντας τους αυριανούς pastry chefs

Πώς να επιλέξεις την κατάλληλη σχολή μαγειρικής, ζαχαροπλαστικής, ξενοδοχειακών ή τουριστικών επαγγελμάτων
Κλείσιμο

Δυνατότητα προοπτικών σε Ελλάδα και εξωτερικό

Η LE MONDE είναι μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού καθώς και του διεθνούς οργανισμού τουριστικής και ξενοδοχειακής εκπαίδευσης EUROCHRIE. Έχοντας ήδη, λοιπόν, εδώ και χρόνια ισχυρούς δεσμούς με φορείς και σημαντικά κέντρα σπουδών του εξωτερικού, δίνει τη δυνατότητα στους σπουδαστές της να συνεχίσουν τις σπουδές τους όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε κορυφαίες ελβετικές ή γαλλικές σχολές καθώς και σε βρετανικά πανεπιστήμια. Τόσο οι σπουδαστές όσο και οι απόφοιτοι της σχολής απολαμβάνουν πλήρη υποστήριξη στα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα από το Γραφείο Επαγγελματικής Σταδιοδρομίας της σχολής, το οποίο προωθεί τους σπουδαστές για πρακτική εξάσκηση και τους απόφοιτους σε περίπου 900 συνεργαζόμενες ξενοδοχειακές, εστιατορικές και τουριστικές  επιχειρήσεις. Άλλωστε διαχρονικός στόχος του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE είναι να προετοιμάζει τους νέους hotel managers, chefs και pastry chefs,  όχι απλώς να βρουν μια θέση εργασίας, αλλά να ξεχωρίσουν στον τομέα τους. Αυτοί οι νέοι επαγγελματίες του τουρισμού, αναβαθμίζουν τη γαστρονομία και τη φιλοξενία της χώρας.

LE MONDE Εκπαιδεύοντας τους αυριανούς chefs


Οι απόφοιτοι της LE MONDE διαπρέπουν

Το πρόγραμμα σπουδών, τα εργαστήρια, οι καθηγητές, οι προοπτικές που σου δίνει μια σχολή είναι τα κριτήρια εκείνα που θα σε κάνουν να επιλέξεις την κατάλληλη σχολή μαγειρικής, ζαχαροπλαστικής, ξενοδοχειακών & τουριστικών σπουδών για σένα. Πώς θα πειστείς όμως στην τελική για το αν είσαι πράγματι στη σωστή κατεύθυνση; Η πιο κλασική μέθοδος είναι να δεις ποιοι άλλοι έχουν αποφοιτήσει από την ίδια σχολή πριν από εσένα. Όταν τα μεγαλύτερα ονόματα στο χώρο της μαγειρικής έχουν αποφοιτήσει από την ίδια σχολή δεν τίθεται θέμα αξιοπιστίας. Οι νικητές του Master Chef Άκης Πετρετζίκης (2010) και Μανώλης Σαρρής (2019), ο Κρίτωνας Πουλής, δημιουργός των εργαστηρίων ζαχαροπλαστικής BON BON fait maison, ο Ανδρέας Λαγός, δημιουργός του 360 concept nomad chef, ο Τάσος Μαντής, βραβευμένος με αστέρι michelin head chef στο εστιατόριο Hytra, ο Φέσκος Θάνος, assistant head chef στο τριάστερο εστιατόριο Geranium στην Κοπεγχάγη, η Μανούσου Ελεάνα executive chef στο Nobu Marbella, ο Αθηναγόρας Κωστάκος, που σήμερα διαπρέπει στο εστιατόριό του Meraki στο Λονδίνο, ο Γκίκας Ξενάκης που ξεδιπλώνει το μαγειρικό του ταλέντο στο εστιατόριο Aleria, με διάκριση χρυσού σκούφου και  πλήθος διακρίσεων, ο Μιχάλης Νουρλόγλου, Executive Chef του εστιατορίου Première στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental, με διάκριση michelin plate και χρυσού σκούφου αλλά και ο Νίκος Καραθάνος, βραβευμένος δύο φορές με αστέρι Μichelin για τη Hytra και τη γαλάζια Hytra καθώς και εκατοντάδες άλλοι καταξιωμένοι απόφοιτοι που είναι διευθυντές ξενοδοχείων, εστιατορίων και ιδιοκτήτες τουριστικών επιχειρήσεων. Αυτό από μόνο του δεν σου λέει πολλά;

LE MONDE. Ο κόσμος σου σε περιμένει.

Πώς να επιλέξεις την κατάλληλη σχολή μαγειρικής, ζαχαροπλαστικής, ξενοδοχειακών ή τουριστικών επαγγελμάτων
Πώς να επιλέξεις την κατάλληλη σχολή μαγειρικής, ζαχαροπλαστικής, ξενοδοχειακών ή τουριστικών επαγγελμάτων
Πώς να επιλέξεις την κατάλληλη σχολή μαγειρικής, ζαχαροπλαστικής, ξενοδοχειακών ή τουριστικών επαγγελμάτων

Τελικά επιλέγοντας τη σχολή LE MONDE για τις σπουδές σου κάνεις την καλύτερη και πιο σίγουρη επιλογή για το μέλλον σου.
 
Μάθε περισσότερα
Website: http://www.lemonde.edu.gr/
Facebook: www.facebook.com/LE.MONDE.Institute
Instagram: https://www.instagram.com/le_monde_edu_official_page
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCDvOonBJ2vrSiozqzpncu7g
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης