ACS και GIVMED στηρίζουν τις ευπαθείς ομάδες

acs01

Δωρεάν μεταφορά 4.953 συσκευασμένων φαρμάκων στον πρώτο χρόνο συνεργασίας

Στηρίζοντας σταθερά τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των λιγότερο προνομιούχων, η ACS Ταχυδρομικές Υπηρεσίες έκλεισε ένα χρόνο επιτυχημένης συνεργασίας με το δίκτυο GIVMED | Share medicine Share life, στο πλαίσιο του προγράμματος δωρεάς φαρμάκων σε ευπαθείς ομάδες.

Η συνεισφορά της εταιρείας είναι πολύ σημαντική, καθώς μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιήσει δωρεάν μεταφορά για 4.953 κουτιά φαρμάκων, συνολικής χρηματικής αξίας 43.606 ευρώ, σε 36 κοινωφελείς φορείς εντός Αττικής, όπως γηριατρικές μονάδες, κοινωνικά φαρμακεία, δομές που υποστηρίζουν παιδιά και ψυχικά ασθενείς (ενδεικτικά: Άσυλο Ανιάτων, ΕΠΑΨΥ Πεντέλης, Καρέλλειο Ίδρυμα, ΚΥΑΔΑ, Κοινωνικά Φαρμακεία Δήμων, Χατζηκυριάκειο). Η παροχή δωρεάν μεταφορών από την ACS έχει πολύ μεγάλη σημασία για όλους αυτούς τους κοινωφελείς φορείς, οι οποίοι παρέχουν υπηρεσίες υγείας σε ανθρώπους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, καθώς διασφαλίζεται η ασφαλής και γρήγορη πρόσβαση στα φάρμακα που χρειάζονται, χωρίς να θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών, ενώ μπορούν να αξιοποιηθούν αποτελεσματικότερα τα περισσευούμενα φάρμακα που έχουν προσφέρει οι πολίτες πριν τη λήξη τους.

Τα περισσευούμενα φάρμακα που μεταφέρει η ACS προκύπτουν από δωρεές που κάνουν κοινωνικά φαρμακεία δήμων, δηλαδή από προσφορές φαρμάκων που κάνουν οι πολίτες μέσω της GIVMED. Οι πολίτες μπορούν να δωρίζουν φάρμακα μέσω του GIVMED με τους εξής τρόπους:

1. Μπαίνουν στο χάρτη της πλατφόρμας (κάντε κλικ εδώ), αναζητούν την περιοχή τους, εντοπίζουν τον κοντινότερο κοινωφελή φορέα και να παραδίδουν εκεί τα φάρμακα που δεν χρειάζονται.
2. Καλούν στην τηλεφωνική γραμμή της GIVMED (210 3007 222) για να μάθουν περισσότερες πληροφορίες για την δωρεά φαρμάκων και να βρουν τον κοντινότερο σε αυτούς κοινωφελή φορέα.
3. Κατεβάζουν τη δωρεάν εφαρμογή GIVMED για android / iOS, από την οποία βρίσκουν ακριβώς τον κοινωφελή φορέα που χρειάζεται τα περισσευούμενα φάρμακά τους.

Σημειώνεται ότι κάθε χρόνο στην Ελλάδα τουλάχιστον 34.000.000 κουτιά φαρμάκων λήγουν και πετάγονται στα σκουπίδια, ενώ την ίδια στιγμή περίπου 2.300.000 άνθρωποι ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας, δηλαδή δυσκολεύονται να καλύψουν βασικές ανάγκες, όπως η πρόσβαση στα φάρμακα που χρειάζονται. Το GIVMED | Share medicine Share life είναι το δίκτυο για τη δωρεά φαρμάκων που γεννήθηκε τον Μάρτιο του 2016 για να γεφυρώσει ακριβώς αυτό το χάσμα. Από τότε μέχρι σήμερα στηρίζει κοινωνικά ευπαθείς ομάδες όπως άπορους, ηλικιωμένους, παιδιά, πρόσφυγες, ψυχικά ασθενείς κ.α. και έχει προσφέρει συνολικά 42.384 κουτιά φαρμάκων, αξίας €383.774, μέσω ενός δικτύου 152 κοινωφελών φορέων-σημείων δωρεάς (κοινωνικά φαρμακεία, γηριατρικές μονάδες, μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί που προσφέρουν υπηρεσίες υγείας).

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.givmed.org και στο video του BBC World Hacks (κάντε κλικ εδώ).

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

brabeio_a

Για ένατη συνεχόμενη χρονιά η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ με το φυσικό μεταλλικό νερό ΖΑΓΟΡΙ, διακρίθηκε ως ένα από τα Διαμάντια της Ελληνικής Οικονομίας για το 2019, στο πλαίσιο της ομώνυμης ετήσιας Συνάντησης Επιχειρηματικής Αριστείας.

horse0

Η δυναμική παρουσία Ελλήνων επενδυτών στο Newmarket και το πρωτοφανές ενδιαφέρον που επέδειξαν για αγορές καθαρόαιμων ίππων στη δημοπρασία του Τattersalls αναδεικνύονται σε ειδικό αφιέρωμα της παγκοσμίου φήμης ιπποδρομιακής εφημερίδας Racing Post και του ομώνυμου ιπποδρομιακού portal.

ΟΜΙΛΙΑ_ΚΩΝ__ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

H Marine Tours αναδείχθηκε ως μία από τις δυναμικότερες και πλέον σημαντικές ελληνικές επιχειρήσεις, λαμβάνοντας τον τίτλο “Diamonds Of The Greek Economy 2019”, στην ομώνυμη τελετή που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10 Ιούλη 2019 στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία.

trind_arthrtoos

Όταν το χρώμα στην πόλη παίρνει τη θέση του γκρίζου, η διάθεσή μας αλλάζει προς το καλύτερο. Ένα πάρκο στη Μεταμόρφωση, η κεντρική πλατεία στο Χαλάνδρι, ένας ολόκληρος τοίχος πολυκατοικίας στα Τρίκαλα, μεταξύ άλλων σημείων σε πόλεις της Ελλάδας, απολαμβάνουν το ενδιαφέρον και το χαμόγελο των ανθρώπων στις περιοχές αυτές για το χρώμα που προσφέρουν στη ζωή τους.

soleado01

Το SOLEADO Villas & Suites είναι ο νέος προορισμός απόδρασης και διακοπών στη Σκάλα Φούρκας, στην Χαλκιδική. Δύο συγκροτήματα με 10 κατοικίες, σε 10 στρέμματα κατάφυτα με ελιές και ενδημικά φυτά, με ιδιωτική εξωτερική πισίνα και κήπο, υπόσχονται και κάνουν πραγματικότητα τις πιο ειδυλλιακές αλλά και κοσμοπολίτικες διακοπές.