ACS και GIVMED στηρίζουν τις ευπαθείς ομάδες

acs01

Δωρεάν μεταφορά 4.953 συσκευασμένων φαρμάκων στον πρώτο χρόνο συνεργασίας

Στηρίζοντας σταθερά τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των λιγότερο προνομιούχων, η ACS Ταχυδρομικές Υπηρεσίες έκλεισε ένα χρόνο επιτυχημένης συνεργασίας με το δίκτυο GIVMED | Share medicine Share life, στο πλαίσιο του προγράμματος δωρεάς φαρμάκων σε ευπαθείς ομάδες.

Η συνεισφορά της εταιρείας είναι πολύ σημαντική, καθώς μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιήσει δωρεάν μεταφορά για 4.953 κουτιά φαρμάκων, συνολικής χρηματικής αξίας 43.606 ευρώ, σε 36 κοινωφελείς φορείς εντός Αττικής, όπως γηριατρικές μονάδες, κοινωνικά φαρμακεία, δομές που υποστηρίζουν παιδιά και ψυχικά ασθενείς (ενδεικτικά: Άσυλο Ανιάτων, ΕΠΑΨΥ Πεντέλης, Καρέλλειο Ίδρυμα, ΚΥΑΔΑ, Κοινωνικά Φαρμακεία Δήμων, Χατζηκυριάκειο). Η παροχή δωρεάν μεταφορών από την ACS έχει πολύ μεγάλη σημασία για όλους αυτούς τους κοινωφελείς φορείς, οι οποίοι παρέχουν υπηρεσίες υγείας σε ανθρώπους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, καθώς διασφαλίζεται η ασφαλής και γρήγορη πρόσβαση στα φάρμακα που χρειάζονται, χωρίς να θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών, ενώ μπορούν να αξιοποιηθούν αποτελεσματικότερα τα περισσευούμενα φάρμακα που έχουν προσφέρει οι πολίτες πριν τη λήξη τους.

Τα περισσευούμενα φάρμακα που μεταφέρει η ACS προκύπτουν από δωρεές που κάνουν κοινωνικά φαρμακεία δήμων, δηλαδή από προσφορές φαρμάκων που κάνουν οι πολίτες μέσω της GIVMED. Οι πολίτες μπορούν να δωρίζουν φάρμακα μέσω του GIVMED με τους εξής τρόπους:

1. Μπαίνουν στο χάρτη της πλατφόρμας (κάντε κλικ εδώ), αναζητούν την περιοχή τους, εντοπίζουν τον κοντινότερο κοινωφελή φορέα και να παραδίδουν εκεί τα φάρμακα που δεν χρειάζονται.
2. Καλούν στην τηλεφωνική γραμμή της GIVMED (210 3007 222) για να μάθουν περισσότερες πληροφορίες για την δωρεά φαρμάκων και να βρουν τον κοντινότερο σε αυτούς κοινωφελή φορέα.
3. Κατεβάζουν τη δωρεάν εφαρμογή GIVMED για android / iOS, από την οποία βρίσκουν ακριβώς τον κοινωφελή φορέα που χρειάζεται τα περισσευούμενα φάρμακά τους.

Σημειώνεται ότι κάθε χρόνο στην Ελλάδα τουλάχιστον 34.000.000 κουτιά φαρμάκων λήγουν και πετάγονται στα σκουπίδια, ενώ την ίδια στιγμή περίπου 2.300.000 άνθρωποι ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας, δηλαδή δυσκολεύονται να καλύψουν βασικές ανάγκες, όπως η πρόσβαση στα φάρμακα που χρειάζονται. Το GIVMED | Share medicine Share life είναι το δίκτυο για τη δωρεά φαρμάκων που γεννήθηκε τον Μάρτιο του 2016 για να γεφυρώσει ακριβώς αυτό το χάσμα. Από τότε μέχρι σήμερα στηρίζει κοινωνικά ευπαθείς ομάδες όπως άπορους, ηλικιωμένους, παιδιά, πρόσφυγες, ψυχικά ασθενείς κ.α. και έχει προσφέρει συνολικά 42.384 κουτιά φαρμάκων, αξίας €383.774, μέσω ενός δικτύου 152 κοινωφελών φορέων-σημείων δωρεάς (κοινωνικά φαρμακεία, γηριατρικές μονάδες, μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί που προσφέρουν υπηρεσίες υγείας).

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.givmed.org και στο video του BBC World Hacks (κάντε κλικ εδώ).

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

greece_ar

Ξεχωρίζοντας για την καινοτομία, την εξωστρέφεια και την εταιρική τους υπευθυνότητα, οι εταιρείες του Ομίλου Quest, ACS και iSquare διακρίθηκαν ανάμεσα στις 20 πιο αξιοθαύμαστες ελληνικές εταιρείες της λίστας “ Most Admired Companies in Greece” του περιοδικού Fortune, η οποία περιλαμβάνει τις εταιρείες με την καλύτερη εταιρική φήμη στην Ελλάδα.

Σπουδες_στον_πολιτισμο_στο_Ανοικτο_Πανεπιστημιο_Κυπρου

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου δέχεται αιτήσεις για την πλήρωση μιας (1) κενής μόνιμης θέσης Λειτουργού Πανεπιστημίου με ειδικότητα στα Δίκτυα και Ασφάλεια Πληροφοριακών Συστημάτων και μιας (1) κενής μόνιμης θέσης Λειτουργού Πανεπιστημίου με ειδικότητα Web Developer.

chef2

Στη Le Monde κατακτάς τον κόσμο της μαγειρικής & της ζαχαροπλαστικής τέχνης

GROUP-PHOTO

Ένα ταξίδι στην κοσμοπολίτικη Ρόδο είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν οι συνεργάτες του εταιρικού δικτύου της Εθνικής Ασφαλιστικής που διακρίθηκαν για τα παραγωγικά αποτελέσματα του προηγούμενου χρόνου. Το ταξίδι πραγματοποιήθηκε στο διάστημα από 29 Σεπτεμβρίου έως 3 Οκτωβρίου και συμμετείχαν σε αυτό περισσότερα από 90 άτομα.