Public Café Restaurant: Τον Μάρτιο δοκιμάζουμε Σίφνο!

Public Café Restaurant: Τον Μάρτιο δοκιμάζουμε Σίφνο!

Μοσχομυρίζουν οι ρεβυθάδες, καθώς το μαστέλο σιγομαγειρεύεται στον φούρνο με κρασί και η μελόπιτα υπομονετικά περιμένει να γλυκάνει τους ουρανίσκους!

refythada01
Αέρας Σίφνου στην πλατεία Συντάγματος και στο Public Café Restaurant, το στέκι με την καλύτερη θέα της Αθήνας, που μας συστήνει κάθε μήνα γεύσεις από τις Κυκλάδες!

Από την καρδιά της Αθήνας σε όλη την Ελλάδα!


Ξεκινήσαμε από την Τήνο τον Νοέμβρη, συνεχίσαμε με χριστουγεννιάτικα κεράσματα από όλες τις Κυκλάδες και καταλήξαμε στη Σαντορίνη.

Τώρα, τον Μάρτιο, παίρνουμε γεύση από τον κόσμο της γαστρονομίας της Σίφνου με πιάτα από το φημισμένο εστιατόριο του νησιού «Το Τσικάλι»!

Το καθημερινό menu του Public Café Restaurant εμπλουτίζεται με πιάτα από Το Τσικάλι, τα οποία θα σερβίρονται μέχρι και τις 10 Απριλίου!

Απολαύστε «Μαστέλο», το παραδοσιακό σιφνέικο κατσικάκι, σιγομαγειρεμένο στον φούρνο με κρασί, την παραδοσιακή ρεβυθάδα μαγειρεμένη με τον τρόπο των Σιφνιών και για επιδόρπιο μελόπιτα, ένα γλύκισμα που συναντάμε σε πολλά νησιά του Αιγαίου, αλλά αποτελεί παραδοσιακά πασχαλινό κέρασμα της Σίφνου.

Το Σωματείο των Αγγειοπλαστών Σίφνου δώρισε στο Public Café Restaurant παραδοσιακά σκεύη μαγειρικής, τα οποία εκτίθενται στο χώρο και μαρτυρούν την μακρά παράδοση του νησιού. Σήμερα στη Σίφνο λειτουργούν 20 εργαστήρια αγγειοπλαστικής, τα περισσότερα από τα οποία αποτελούν οικογενειακές επιχειρήσεις. Στα αγγειοπλαστεία αυτά παρασκευάζονται χρηστικά αντικείμενα για το μαγείρεμα ή την αποθήκευση προϊόντων (μαστέλο, τσικάλι, κανάτα, φουφού, κουρούπι, κ.ά.), που η χρήση τους διαδόθηκε και έξω από τα όρια της Σίφνου και των Κυκλάδων!

Η βιβλιοθήκη του εστιατορίου παραμένει γεμάτη με βιβλία και μουσικές από τις Κυκλάδες. Σας περιμένουμε, λοιπόν, να δοκιμάσουμε μαζί τις νοστιμιές της σιφνέικης παράδοσης, που, με σύγχρονες τεχνικές παραγωγής και μαγειρικής, διατηρούν αναλλοίωτες τις γαστρονομικές αξίες του νησιού.

Κλείσιμο
Το Public Café Restaurant ανοίγει στις 9 το πρωί, μαζί με το κατάστημα Public, και κλείνει στις 11 το βράδυ, αποτελώντας ένα εξαιρετικό σημείο συνάντησης καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας – το ιδανικό στέκι για χαλάρωση μετά το γραφείο ή για επαγγελματικά ραντεβού. Ανοικτό και το σαββατοκύριακο!
refythada02

Ο χώρος του Public Café Restaurant

Ο χώρος ανανεώθηκε και δημιουργήθηκαν πολλές διαφορετικές γωνιές, για να φιλοξενήσουν τη διάθεση των επισκεπτών του. Η μεγάλη σάλα «ντύθηκε» στα λευκά, με ένα μεγάλο δέντρο ελιάς να δεσπόζει στο κέντρο της, δανείζοντας το χρώμα του σε τοίχους και άλλα αντικείμενα Το φυσικό φως μπαίνει από τις μεγάλες τζαμαρίες, χαρίζοντας άπλετη θέα προς την πλατεία Συντάγματος και τη Βουλή των Ελλήνων.

Τα διαφορετικά έπιπλα και η νέα διακόσμηση δημιουργούν ξεχωριστές γωνιές, δίνοντας την αίσθηση μεμονωμένων χώρων. Στα καθιστικά της ελιάς, γύρω από το μεγάλο δέντρο, το σκηνικό είναι ζεστό και ταυτόχρονα προσεγμένο, ιδανικό για παρέες που θέλουν να απολαύσουν το φαγητό τους όλες τις ώρες. Το κομμάτι του εστιατορίου έχει ενισχυθεί σημαντικά, χάρη στο νέο μενού και την ειδική διαμόρφωση του χώρου, με ροτόντες αλλά και μεγαλύτερα παραλληλόγραμμα τραπέζια περιμετρικά της βιτρίνας.

Στα πλάγια, οι αναπαυτικοί καναπέδες προσφέρονται εξαιρετικά για επαγγελματικά και άλλα ραντεβού, καθώς και για φαγητό, καφέ και ποτό. Κοντά στο μπαρ δημιουργήθηκε μια όμορφη γωνιακή βιβλιοθήκη, για εκείνους που αποζητούν περισσότερη ηρεμία για να δουλέψουν ή να χαλαρώσουνσε ιδιαίτερα αναπαυτικές lounge πολυθρόνες.

Το μενού του Public Café Restaurant

Το μενού ανανεώθηκε από τον πολυμήχανο σεφ Στέφανο Στεφανίδη και περιλαμβάνει εξαιρετικές επιλογές από snacks, σάντουιτς, ζεστά και κρύα πιάτα, φρέσκες σαλάτες, προτάσεις για vegetarian και vegan και ιδέες για glutenfree πρωινό! Στις πιο κλασικές επιλογές πρωταγωνιστούν ζυμαρικά, κρέας, burgers και pizza, αλλά και υπέροχα γλυκά και παγωτά! Η κάρτα των αφεψημάτων, των χυμών, των κρασιών και των ποτών, προσφέρει πολλές ενδιαφέρουσες εναλλακτικές, ενώ εκλεκτά ελληνικά προϊόντα χρησιμοποιούνται σχεδόν σε όλα τα πιάτα.

Το Public Café Restaurant αποτελεί ιδανική επιλογή για επαγγελματικά γεύματα και δείπνα. Ο εξωτερικός χώρος προσφέρεται για την ομορφότερη θέα του κέντρου της Αθήνας, ενώ είναι και το μοναδικό σημείο που επιτρέπεται το κάπνισμα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης