Μαθητές, εκπαιδευτικοί και οικογένεια στη Σχολική Εβδομάδα Εθελοντισμού, με δράσεις σε όλη τη χώρα

Μαθητές, εκπαιδευτικοί και οικογένεια στη Σχολική Εβδομάδα Εθελοντισμού, με δράσεις σε όλη τη χώρα

Από 1 έως 7 Απριλίου μαθητές, εκπαιδευτικοί, οικογένεια και φίλοι εθελοντές πραγματοποιούν εθελοντικές δράσεις σε όλη τη χώρα, στο πλαίσιο της Σχολικής Εβδομάδας Εθελοντισμού, σε τέσσερις κύριους άξονες: Περιβάλλον, Συνάνθρωπος, Κοινότητα, Φιλοζωία.

mathites01
Διοργανωτές της Σχολικής Εβδομάδας Εθελοντισμού είναι το "Let's do it Greece", η μεγαλύτερη ταυτόχρονη εθελοντική δράση της χώρας και το "Νοιάζομαι και Δρω", το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τον εθελοντισμό και τον ενεργό πολίτη που υλοποιούν το Μη-Κερδοσκοπικό Σωματείο Δεσμός και το Ίδρυμα Λαμπράκη.

Πρόκειται για την εβδομάδα από 1 έως 7 Απριλίου 2019, όπου το κάθε σχολείο μπορεί να οργανώσει τις δικές του δράσεις, να προσκαλέσει και άλλα σχολεία, και να συνεργαστεί με τους φορείς και τις ομάδες της περιοχής του, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα εθελοντισμού και προσφοράς σε κάθε γωνιά της χώρας.

Για την πραγματοποίηση του εθελοντικού αυτού εγχειρήματος έχει δοθεί και φέτος σχετική έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας και ήδη περισσότερα από 500 σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έχουν δηλώσει συμμετοχή.

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στις σελίδες www.letsdoitgreece.org και www.noiazomaikaidrw.gr καθώς και στο www.volunteer4schools.gr  που δημιουργήθηκε ειδικά για να αποτυπώνονται συγκεντρωτικά οι δράσεις των σχολείων.

mathites02


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης