Σημαντική διάκριση για το έργο του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού

Σημαντική διάκριση για το έργο του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού

Τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου ο Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού βράβευσε το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού και συγκεκριμένα την κυρία Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου και τον κύριο Δημήτρη Εφραίμογλου για την προσφορά τους στον πολιτισμό όλα αυτά τα χρόνια.

varv1
Ως άξιοι συνεχιστές του οράματος του Λάζαρου Εφραίμογλου, ιδρυτή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, η Σοφία και ο Δημήτρης Εφραίμογλου «εκπροσωπούν την Ελλάδα που θέλουμε: την Ελλάδα της προσήλωσης στην καινοτομία, την Ελλάδα που αντιστέκεται στην οπισθοδρόμηση και κάνει βήματα προόδου.Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού και το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» στην οδό Πειραιώς 254 αποτελεί κοιτίδα πολιτισμού. Σας ευχαριστούμε πολύ που συνεχίζετε με προσήλωση τη σημαντική σας αποστολή στην εκπαίδευση και τον πολιτισμό.Σας ευχόμαστε ολόψυχα συγχαρητήρια και πάντα επιτυχίες» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Ψυχικού-Φιλοθέης Παντελής Ξυριδάκης απονέμοντας στο ζεύγος Εφραίμογλου τιμητική πλακέτα για το έργο του Ιδρύματος.

Oκος Δημήτρης Εφραίμογλου με τις πολύτιμες και εξειδικευμένες γνώσεις του στην Πληροφορική και τις Νέες Τεχνολογίες είναι ο ιθύνων νους πίσω από την εφαρμογή των νέων τεχνολογιών σε όλες τα έργα του Ιδρύματος, με κορωνίδα τις παραγωγές Εικονικής Πραγματικότητας. Η κα Σοφία ΚουνενάκηΕφραίμογλου, έχοντας σημαντική επιχειρηματική πορεία και πολλούς θεσμικούς ρόλους,έχει αναδείξει το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», με τις καινοτόμες και ρηξικέλευθες παραγωγές του, σε νούμερο ένα πολιτιστικό προορισμό.

Η Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου δήλωσε κατά την τελετή βράβευσης: «Ευχαριστούμε τον Δήμο Ψυχικού-Φιλοθέης για αυτή τη διάκριση. Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού μέσα απότις διαδραστικές εκθέσεις, τις παραγωγές Εικονικής Πραγματικότητας στη ΘΟΛΟ, τις θεατρικές παραγωγές αξιώσεων ιστορικού ενδιαφέροντος,τα εκπαιδευτικά προγράμματα, το ερευνητικό του έργο, τις ψηφιακές εγκυκλοπαίδειες, τη δημιουργία των ψηφιακών μουσείων για δήμους και περιφέρειες της χώραςαποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες προβολής του ελληνικού πολιτισμού, της ελληνικής ιστορίας και της εκπαίδευσης μέχρι και σήμερα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, που η κορυφαία Ελληνίδα ιστορικός Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ έχει χαρακτηρίσει την ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια του ΙΜΕ ως «μικρό πανεπιστήμιο». Και συνεχίζουμε με προσήλωση την αποστολή μας στην εκπαίδευση και τον πολιτισμό».

varv6
varv5
varv4
varv3
varv2
varv1
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης