«Ελλάδα και Αραβικός Κόσμος: Μία Νέα Ατζέντα για την Ανάπτυξη»

delt

Οι εργασίες και διαβουλεύσεις του 7ου Αραβο-Ελληνικού Οικονομικού Φόρουμ έλαβαν χώρα στο Ξενοδοχείο Divani Caravel Αθηνών, στις 27-28 Νοεμβρίου 2018, με τη συμμετοχή 130 Αράβων επιχειρηματιών που εκπροσώπησαν 15 αραβικές χώρες ενώ, από την ελληνική πλευρά, το Φόρουμ παρακολούθησαν 110 στελέχη επιχειρήσεων από 80, συνολικά, εταιρείες. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο φόρουμ αυτό γίναμε μάρτυρες, για πρώτη φορά, της συμμετοχής επιχειρηματιών από τη Σομαλία και το Τζιμπουτί.

Η τελετή έναρξης ξεκίνησε με μια ομιλία καλωσορίσματος από τον κ. Χάρη Γερονικόλα, Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Αραβο-Ελληνικού Επιμελητηρίου. Οι κεντρικοί ομιλητές, ο κ. Tawfic Said Khoury, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Consolidated Contractors Company (CCC), που ήταν Στρατηγικός Χορηγός του Φόρουμ, ο Δρ. Thamer Al Ani, Διευθυντής του Τμήματος Οικονομικών Σχέσεων του Συνδέσμου Αραβικών Χωρών, ο κ. Mohammad Abdo Saeed, Πρόεδρος της Ένωσης Αραβικών Επιμελητηρίων στο Λίβανο, ο κ. Marwan Emile Toubassi, Πρύτανης του Συμβουλίου των Αράβων Πρεσβευτών και Πρέσβης του Κράτους της Παλαιστίνης και ο εκλεκτός προσκεκλημένος κ. Μάρκος Μπόλαρης, Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, τόνισαν στις ομιλίες τους το βάθος και την μακρά ιστορία των ελληνο-αραβικών σχέσεων, καλώντας τους επιχειρηματίες από κάθε πλευρά να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να διερευνήσουν επιχειρηματικές και επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα και στον αραβικό κόσμο, οι προοπτικές των οποίων παραμένουν ευρείες και απεριόριστες. Στη συνέχεια της τελετής έναρξης, ακολούθησε η υπογραφή συμφωνιών και μνημονίων συνεργασίας μεταξύ της αραβικής και της ελληνικής πλευράς.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης και της δεύτερης συνεδρίας, το Φόρουμ επικεντρώθηκε στη ναυτιλία και τη λιμενική βιομηχανία, στις επιχειρηματικές σχέσεις και στις επενδυτικές ευκαιρίες αυτών. Σε αυτές τις συνεδρίες, ειδήμονες και ανώτεροι αξιωματούχοι σε ναυτιλιακές εταιρείες και οργανισμούς λιμένων από τις αραβικές χώρες και την Ελλάδα παρέδωσαν ομιλίες και παρουσιάσεις, τις οποίες ακολούθησε κοκτέιλ υποδοχής προς τιμήν των αραβικών αντιπροσωπειών.

Την επόμενη μέρα, Τετάρτη 28 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκαν δύο συνεδρίες σχετικά με την κατασκευή και τα έργα υποδομής καθώς και το μέλλον της βιώσιμης ενέργειας στην Ελλάδα και τον αραβικό κόσμο, τη ζήτηση και τις πηγές της. Σε αυτές τις δύο συνεδρίες, στελέχη από επιλεγμένες εταιρείες απευθύνθηκαν στο κοινό, ενώ ακολούθησαν ερωτήσεις και απαντήσεις. Το Φόρουμ ολοκληρώθηκε με προσωπικές επιχειρηματικές συναντήσεις (Β2Β) μεταξύ Αράβων επιχειρηματιών και των ομολόγων τους Ελλήνων, σε όλους τους επιχειρηματικούς τομείς.

Το εν λόγω Φόρουμ αποτελεί συνέχεια των προηγούμενων, τα οποία πάντοτε είχαν σημαντική αραβική και ελληνική συμμετοχή, αλληλεπίδραση και συναντήσεις εργασίας μεταξύ των συμμετεχόντων. Τα Φόρουμ αυτά έχουν καταστεί μια ετήσια παράδοση και ορόσημο όσον αφορά στην ενίσχυση και επέκταση των αραβο-ελληνικών σχέσεων συνεργασίας σε όλους τους τομείς.


Το Αραβο-Ελληνικό Επιμελητήριο δράττεται της ευκαιρίας για να εκφράσει την ειλικρινή ευγνωμοσύνη του προς τις επίσημες αιγίδες του Φόρουμ, τον Σύνδεσμο Αραβικών Κρατών, τα τρία Ελληνικά Υπουργεία Εξωτερικών, Οικονομίας και Ανάπτυξης, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και την Ένωση Αραβικών Επιμελητηρίων. Την ειλικρινή εκτίμησή μας απευθύνουμε και σε όσους προσέφεραν ειδική συνεισφορά σε αυτή την εκδήλωση, στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο του Κουβέιτ, στο Εμπορικό Επιμελητήριο της Βαγδάτης, στον οργανισμό Enterprise Greece, στο Επιμελητήριο του Κατάρ, στο Εμπορικό Επιμελητήριο της Ιορδανίας, στο Επιμελητήριο του Καΐρου και στο Εμπορικό Επιμελητήριο της Behira. Τα ευχαριστήριά μας εκφράζουμε και σε όλους τους χορηγούς και υποστηρικτές μας καθώς και στις επαγγελματικές οργανώσεις που στήριξαν αυτό το Φόρουμ.ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

huawei_christmas_arthro

Σε μία υπέροχη βραδιά χθες 12 Δεκεμβρίου στο Κέντρο Αθηνών, με την παρουσία Συνεργατών, Καταναλωτών και Εκπροσώπων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης η Huawei γιόρτασε το κλείσιμο του έτους και την επιτυχημένη της πορεία στην ελληνική αγορά.

asfaleia_arthro

Το NN Hospital for All είναι το καινοτόμο πρόγραμμα ασφάλισης υγείας, μέσω του οποίου μπορούν να ασφαλιστούν και να έχουν τη δυνατότητα ολοκληρωμένης νοσοκομειακής κάλυψης ακόμα και άτομα με επιβαρυμένη υγεία και ιατρικό ιστορικό.

absolute_main01

Η Absolut με το λανσάρισμα της νέας συλλεκτικής της φιάλης, μας εμπνέει για να διαδώσουμε το μήνυμα της αγάπης καιπρωτοπορεί ξανά, με τον πιο δημιουργικό τρόπο: επαναχρησιμοποιώντας το μελάνι από μηνύματα μίσους από όλο τον κόσμο, με στόχο να επικοινωνήσει ένα καλύτερο μήνυμα. Την αγάπή!