Johnnie Walker Blue Label Ghost and Rare Port Ellen: Έπος!

Johnnie Walker Blue Label Ghost and Rare Port Ellen: Έπος!

Eνα σπάνιο αριστούργημα που αλλάζει την ιστορία του whisky παρουσιάστηκε από το Johnnie Walker στο Λονδίνο και αποτελεί ήδη «αντικείμενο του πόθου» για τους μυημένους φίλους του scotch

ouiski
DSC03230
Πρόκειται για το Johnnie Walker Blue Label Ghost and Rare Port Ellen, ένα μοναδικό blend που απαρτίζεται από τα αποθέματα πέντε πολύ σπάνιων single malts καθώς και τριών ουίσκι από αποστακτήρια που δεν υπάρχουν πια! Ανάμεσά τους, το θρυλικό Port Ellen, ένα από τα πιο περιζήτητα και πανάκριβα single malts των καιρών μας, δεδομένου ότι το αποστακτήριό του, που βρίσκεται στο Islay, το νησί των ιωδιούχων και καπνιστών ουίσκι, είναι κλειστό από το 1983. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία πoυ τόσο σπάνια και δυσεύρετα single malts ηλικίας τουλάχιστον 20 ετών το καθένα, ενώνονται για να δημιουργήσουν μια περιορισμένης ποσότητας σειρά, το ιδανικό δώρο για κάθε λάτρη του σκωτσέζικου ουίσκι.
DSC03505
Δημιουργός του Johnnie Walker Blue Label Ghost and Rare Port Ellen είναι ο master blender Jim Beveridge, ο επικεφαλής της διάσημης ομάδας του Johnnie Walker που συνθέτει τα κορυφαία αποστάγματα από κάθε γωνιά της Σκωτίας για να δημιουργεί κάθε φορά τις νέες εμπνευσμένες ετικέτες του εμβληματικού Περιπατητή.

DSC03615



Κλείσιμο
Για να αντιληφθεί κανείς την σημαντικότητα κάθε φιάλης Johnnie Walker Blue Label αρκεί να λάβει υπόψη του ότι μόνο 1 στα 10.000 βαρέλια ουίσκι από τα αμέτρητα που ωριμάζουν στις αποθήκες του Johnnie Walker επιλέγεται προσεκτικά για να μπει στο γνωστό blend με την μπλε ετικέτα. Φανταστείτε τη σπανιότητα και το τελετουργικό που απαίτησε η δημιουργία του πιο σπάνιου μέχρι σήμερα Blue Label, του Ghost & Rare Port Ellen, το οποίο χρησιμοποίησε αναντικατάστατα αποθέματα που δεν πρόκειται να υπάρξουν ποτέ ξανά.

Ξέχωρα, όμως, από την σπανιότητα, το Ghost & Rare Port Ellen αποτελεί και ένα δείγμα της υψηλής τέχνης του blending, γεγονός που αποκαλύπτεται στην αρωματική και γευστική του παλέτα: Γλυκιά βανίλια στη μύτη, διακριτικές νότες από τροπικά φρούτα στο στόμα, όλα σε απόλυτη ισορροπία με την καπνιστή του επίγευση χάρη στο ανεπανάληπτο νησιωτικό Port Ellen.

Για την ιστορία, εκτός από το Port Ellen, στο blend του Johnnie Walker Ghost & Rare χρησιμοποιήθηκαν επίσης αποθέματα από τα κλειστά (Ghost) αποστακτήρια Caledonian και Carsebridge και σπάνια αποστάγματα (Rare) από τα αποστακτήρια Mortlach, Dailuaine, Cragganmore, Blair Athol, Oban. Έπος.





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης