«Τα ΕΛΤΑ συνεργάζονται με τις μεγαλύτερες ταχυδρομικές εταιρείες του κόσμου»

yrygygyw

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018 στην Κοπεγχάγη η συνεδρίαση του Δ.Σ. της IPC (International Post Corporation), με τη συμμετοχή των ΕΛΤΑ που εκπροσωπήθηκαν από τον Διευθύνοντα Σύμβουλό τους κ. Ηλία Αθανασίου. Στο Δ.Σ. της IPC συμμετέχουν επίσης Διευθύνοντες Σύμβουλοι αντίστοιχων εταιρειών από χώρες όπως η Γερμανία(Deutsche Post-DHL), Ολλανδία (NL Post), Γαλλία (La Poste), Σουηδία & Δανία (Nord Post), Νέα Ζηλανδία κ.α.

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία από το 1996 είναι μέλος και μέτοχος της IPC, μιας Διεθνούς Συνεργατικής Ταχυδρομικής Εταιρείας η οποία αριθμεί 24 μέλη/μετόχους από τους πλέον σημαντικούς Ταχυδρομικούς Οργανισμούς από την Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική και την περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού, προσφέροντας, μεταξύ άλλων, υπηρεσίες και προγράμματα που βοηθούν στη βελτιστοποίηση των λειτουργικών διαδικασιών των ταχυδρομικών Οργανισμών-μελών της.

Η IPC διοικείται από το Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο απαρτίζεται εκτός από τον Πρόεδρο και τον CEO, από 11 CEO ταχυδρομικών φορέων - μελών και το οποίο συνεδριάζει τουλάχιστον 2 φορές το χρόνο. Στις συνεδριάσεις αυτές το Δ.Σ. ορίζει τις στρατηγικές κατευθύνσεις, εγκρίνει το ετήσιο Στρατηγικό Σχέδιο και τον Προϋπολογισμό, διορίζει τον CEO της IPC και παρέχει οδηγίες και υποστήριξη στην διαχείριση της εφαρμογής των στρατηγικών επιχειρησιακών πρωτοβουλιών.


Στη συνεδρίαση της 9 Νοεμβρίου 2018 συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τον ταχυδρομικό κλάδο διεθνώς, εγκρίθηκαν οι οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας IPC για το 2017 καθώς επίσης και το Business Plan για το 2019.

Επιπλέον, στο πλαίσιο ανταλλαγής τεχνογνωσίας μεταξύ των μελών του τα Ταχυδρομεία της Δανίας παρουσίασαν το πλάνο εξυγίανσης που εφαρμόζουν σε συνεργασία και με την οικονομική υποστήριξη της Κυβέρνησης της χώρας τους.

Ο Δ/νων Σύμβουλος των ΕΛΤΑ είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις και ιδέες με τους ομολόγους του και παράλληλα δέχτηκε προτάσεις να επισκεφτεί τα ταχυδρομεία διαφόρων χωρών στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας και της αμοιβαίας βοήθειας με τους ξένους εταίρους μας προκειμένου να ενημερωθεί για τις βέλτιστες πρακτικές λειτουργίας που εφαρμόζονται σε αυτά.

Η ελληνική πλευρά πρότεινε και έγινε ομόφωνα αποδεκτό από τα μέλη του ΔΣ της IPC, η επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. το Νοέμβριο του 2020 να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, γεγονός που αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τη χώρα μας και τα Ελληνικά Ταχυδρομεία.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο κ. Ηλίας Αθανασίου επελέγη να είναι ένα από τα μέλη του Δ.Σ. που συμμετέχουν στην Συντονιστική Επιτροπή (Steering Committee), του Προγράμματος Interconnect, ένα πρόγραμμα που αναπτύσσουν οι ταχυδρομικοί φορείς – μέλη της IPC και το οποίο έχει στόχο να προσφέρει ολοκληρωμένες ταχυδρομικές λύσεις στο χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, που φέτος συμπληρώνουν 190 χρόνια συνεχούς παρουσίας στην υπηρεσία του Έλληνα πολίτη, βρίσκονται σε διαδικασία αναδιοργάνωσης και δημιουργικής μετάβασης σε ένα πιο αποτελεσματικό και πελατοκεντρικό μοντέλο λειτουργίας, με στόχο να ανταποκριθούν στις ανάγκες της εσωτερικής και διεθνούς αγοράς και του διαρκώς αυξανόμενου ανταγωνισμού.


ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

eko_arthro

Από τις μεγαλύτερες συνεισφορές του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ στο πλαίσιο των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που υλοποιεί, είναι η προσφορά πετρελαίου θέρμανσης ΕΚΟ σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

yamamay_arthro

H Υamamay, η γνωστή μάρκα εσωρούχων και μαγιό γιόρτασε τα εγκαίνια του νέου της flagship καταστήματος στην Ερμού μ ’ένα εντυπωσιακό πάρτι που πραγματοποιήθηκε στις 10 Δεκεμβρίου στο Salon de Bricolage new spot, στο Χριστουγεννιάτικο City Link.

protergia_arthro

Ένα ασφυκτικά γεμάτο από παιδιά, αμφιθέατρο κρέμεται από τα λόγια του δασκάλου, την ώρα που εκείνος περιγράφει το μέλλον της ενέργειας. «Κάποια πράγματα απλά δεν γίνονται» λέει με ύφος αυστηρό ο “σοφός” εκπαιδευτικός και τα πρόσωπα των παιδιών γεμίζουν ερωτηματικά. “Πώς δεν γίνονται”; αναρωτιούνται και η φαντασία τους καλπάζει.

RW_CHRISTMAS_LAND_Site_Front_page_1920x1080px

14 – 31 Δεκεμβρίου στο πιο πρωτότυπο Χριστουγεννιάτικο σκηνικό, η γιορτινή διασκέδαση ξεκινά και  παρασύρει όλους σε μία συναρπαστική διάσταση, παρέα με τον Άγιο Βασίλη, ξωτικά, και εντυπωσιακούς Μολυβένιους Στρατιώτες

huawei_christmas_arthro

Σε μία υπέροχη βραδιά χθες 12 Δεκεμβρίου στο Κέντρο Αθηνών, με την παρουσία Συνεργατών, Καταναλωτών και Εκπροσώπων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης η Huawei γιόρτασε το κλείσιμο του έτους και την επιτυχημένη της πορεία στην ελληνική αγορά.

public_x_mas_arthro

Φέτος τα Χριστούγεννα το Public, η Νο 1 ελληνική αλυσίδα καταστημάτων τεχνολογίας και ψυχαγωγίας, φόρεσε τα γιορτινά του και στόλισε εντυπωσιακά τα καταστήματά του, για να μας μεταφέρει στη μαγεία των Χριστουγέννων.

asfaleia_arthro

Το NN Hospital for All είναι το καινοτόμο πρόγραμμα ασφάλισης υγείας, μέσω του οποίου μπορούν να ασφαλιστούν και να έχουν τη δυνατότητα ολοκληρωμένης νοσοκομειακής κάλυψης ακόμα και άτομα με επιβαρυμένη υγεία και ιατρικό ιστορικό.