Επιμορφωτική Ημερίδα Ινστιτούτου Ελληνικού Γάλακτος

kri-kri01

Την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της γαλακτοβιομηχανίας Κρι Κρι στις Σέρρες  επιμορφωτική ημερίδα για το ελληνικό γάλα και την αγελαδοτροφία.

Η ημερίδα διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Ελληνικού Γάλακτος σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών.

Την ημερίδα παρακολούθησαν στελέχη της εκπαίδευσης (διευθυντές και διευθύντριες νηπιαγωγείων, δημοτικών σχολείων, γυμνασίων και λυκείων της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών), μέλη του Ινστιτούτου Ελληνικού Γάλακτος και επισκέπτες υγείας από τα Κέντρα Υγείας του νομού.

Στο πρώτο μέρος της επιμορφωτικής δράσης, παρουσιάστηκε το νεοσυσταθέν Ινστιτούτο Ελληνικού Γάλακτος και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ελληνικό γάλα, από τη φάρμα στο ποτήρι». Το εκπαιδευτικό υλικό του προγράμματος είναι στη διάθεση της εκπαιδευτικής κοινότητας και βρίσκεται αναρτημένο στην ψηφιακή στέγη του Ινστιτούτου (www.ellinikogala.gr). Παρουσιάστηκε επίσης το Τοπικό Θεματικό Δίκτυο για το γάλα, στο πλαίσιο του οποίου οι σχολικές μονάδες των Σερρών, ως ομάδες, θα υλοποιήσουν διάφορες δράσεις που σχετίζονται με τους θεματικούς άξονες του εκπαιδευτικού προγράμματος.

Στο δεύτερο μέρος της ημερίδας παρουσιάστηκαν εισηγήσεις σε θέματα αγωγής υγείας, («Οφέλη από την κατανάλωση γάλακτος»), αγωγής καταναλωτή («Γινόμαστε υπεύθυνοι καταναλωτές») και επαγγελματικού προσανατολισμού («Το επάγγελμα του αγελαδοτρόφου»). Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με συζήτηση, κατά τη διάρκεια της οποίας οι συμμετέχοντες έθεσαν τα ερωτήματά τους στους εισηγητές.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη της Κρι Κρι ΑΕ.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2321068-363 και 301 καθώς και στο e-mail: info@ellinikogala.gr

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

grek

Σε Επίτιμο Δημότη Αλεξανδρούπολης ανακηρύχθηκε σήμερα, ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης ο Νίκος Δασκαλαντωνάκης, Ιδρυτής και Πρόεδρος της Grecotel. Στη λαμπρή και συγκινητική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Μέγαρο, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Ευάγγελος Λαμπάκης, παρουσία τοπικών αρχών και πλήθους κόσμου αναγόρευσε τον τιμώμενο κ. Νίκο Δασκαλαντωνάκη σε Επίτιμο Δημότη αναγνωρίζοντας «την πολύχρονη και πολύτιμη προσφορά του στην τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της Αλεξανδρούπολης και της ακριτικής Ελλάδας», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

eurwpaiko_pan_kyprou

Πρωτοπόρος στον τομέα αυτό, η Μονάδα εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου προσφέρει πλήρως αναγνωρισμένα εξ αποστάσεως προγράμματα σε πτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο σε ποικίλα επιστημονικά πεδία.

koronakis

H ένωση «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ» είναι η ανάδειξη και προώθηση του σύγχρονου επιχειρηματικού και παραγωγικού πολιτισμού της χώρας μας που προσφέρουν οι Ελληνικής ιδιοκτησίας παραγωγικές – μεταποιητικές επιχειρήσεις.