Επιμορφωτική Ημερίδα Ινστιτούτου Ελληνικού Γάλακτος

kri-kri01

Την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της γαλακτοβιομηχανίας Κρι Κρι στις Σέρρες  επιμορφωτική ημερίδα για το ελληνικό γάλα και την αγελαδοτροφία.

Η ημερίδα διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Ελληνικού Γάλακτος σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών.

Την ημερίδα παρακολούθησαν στελέχη της εκπαίδευσης (διευθυντές και διευθύντριες νηπιαγωγείων, δημοτικών σχολείων, γυμνασίων και λυκείων της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών), μέλη του Ινστιτούτου Ελληνικού Γάλακτος και επισκέπτες υγείας από τα Κέντρα Υγείας του νομού.

Στο πρώτο μέρος της επιμορφωτικής δράσης, παρουσιάστηκε το νεοσυσταθέν Ινστιτούτο Ελληνικού Γάλακτος και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ελληνικό γάλα, από τη φάρμα στο ποτήρι». Το εκπαιδευτικό υλικό του προγράμματος είναι στη διάθεση της εκπαιδευτικής κοινότητας και βρίσκεται αναρτημένο στην ψηφιακή στέγη του Ινστιτούτου (www.ellinikogala.gr). Παρουσιάστηκε επίσης το Τοπικό Θεματικό Δίκτυο για το γάλα, στο πλαίσιο του οποίου οι σχολικές μονάδες των Σερρών, ως ομάδες, θα υλοποιήσουν διάφορες δράσεις που σχετίζονται με τους θεματικούς άξονες του εκπαιδευτικού προγράμματος.

Στο δεύτερο μέρος της ημερίδας παρουσιάστηκαν εισηγήσεις σε θέματα αγωγής υγείας, («Οφέλη από την κατανάλωση γάλακτος»), αγωγής καταναλωτή («Γινόμαστε υπεύθυνοι καταναλωτές») και επαγγελματικού προσανατολισμού («Το επάγγελμα του αγελαδοτρόφου»). Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με συζήτηση, κατά τη διάρκεια της οποίας οι συμμετέχοντες έθεσαν τα ερωτήματά τους στους εισηγητές.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη της Κρι Κρι ΑΕ.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2321068-363 και 301 καθώς και στο e-mail: info@ellinikogala.gr

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

0000

Για 9η χρονιά το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ του Ινστιτούτου Prolepsis φροντίζει καθημερινά χιλιάδες μαθητές που δεν έχουν πρόσβαση σε υγιεινό, ασφαλές και επαρκές φαγητό – Τα σχολεία που αντιμετωπίζουν πρόβλημα σίτισης και ο αντίκτυπος στην ανάπτυξη των παιδιών

EUC-01-_Large_

Το Τμήμα Τεχνών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου προσφέρει από τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά το καινοτόμο προπτυχιακό πρόγραμμα εξ αποστάσεως στο πεδίο της «Βυζαντινής Μουσικής - Ψαλτικής Τέχνης», το οποίο καλύπτει το νευραλγικό γνωστικό αντικείμενο της Ανατολικής Εκκλησιαστικής Μουσικής στο τρίπτυχο της ιστορίας, θεωρίας και πράξης.

EUC-01-_Large_

Το Κέντρο Αριστείας CERIDES (Center Of Excellence in Risk and Decision Sciences), το πρώτο διεπιστημονικό Κέντρο Αριστείας που λειτουργεί στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, θα είναι ο Συντονιστής Φορέας στην υλοποίηση του πρωτοποριακού έργου «OenoWatch». Το Ολοκληρωμένο Έργο αυτό υποβλήθηκε στα πλαίσια του Προγράμματος Restart 2016-2020 του Ιδρύματος Έρευνας & Καινοτομίας (ΙδΕΚ), πέρασε με επιτυχία και τη δεύτερη φάση αξιολόγησης, και θα κληθεί να υπογράψει σύμβαση χρηματοδότησης.

tw0

Ρετρό διάθεση και αέρας εποχής φύσηξε στις Σπέτσες το τριήμερο 11 με 13 Οκτωβρίου 2019 με το Tweed Run να χαρίζει μοναδικές στιγμές. Το ξεχωριστό αυτό event που διοργανώθηκε για 6η συνεχή χρονιά από το Poseidonion Grand Hotel μετέφερε τους συμμετέχοντες στην κομψότητα και τον ρομαντισμό περασμένων εποχών με τη βρετανική αύρα να κατακλύζει το Νησί των Αρωμάτων

horse_ar

Οι ίπποι και οι προπονητές που διεκδικούν τον κορυφαίο τίτλο της χρονιάς. Συναρπαστικό θέαμα στο Markopoulo Park την Κυριακή 20 Οκτωβρίου