Επιμορφωτική Ημερίδα Ινστιτούτου Ελληνικού Γάλακτος

kri-kri01

Την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της γαλακτοβιομηχανίας Κρι Κρι στις Σέρρες  επιμορφωτική ημερίδα για το ελληνικό γάλα και την αγελαδοτροφία.

Η ημερίδα διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Ελληνικού Γάλακτος σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών.

Την ημερίδα παρακολούθησαν στελέχη της εκπαίδευσης (διευθυντές και διευθύντριες νηπιαγωγείων, δημοτικών σχολείων, γυμνασίων και λυκείων της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών), μέλη του Ινστιτούτου Ελληνικού Γάλακτος και επισκέπτες υγείας από τα Κέντρα Υγείας του νομού.

Στο πρώτο μέρος της επιμορφωτικής δράσης, παρουσιάστηκε το νεοσυσταθέν Ινστιτούτο Ελληνικού Γάλακτος και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ελληνικό γάλα, από τη φάρμα στο ποτήρι». Το εκπαιδευτικό υλικό του προγράμματος είναι στη διάθεση της εκπαιδευτικής κοινότητας και βρίσκεται αναρτημένο στην ψηφιακή στέγη του Ινστιτούτου (www.ellinikogala.gr). Παρουσιάστηκε επίσης το Τοπικό Θεματικό Δίκτυο για το γάλα, στο πλαίσιο του οποίου οι σχολικές μονάδες των Σερρών, ως ομάδες, θα υλοποιήσουν διάφορες δράσεις που σχετίζονται με τους θεματικούς άξονες του εκπαιδευτικού προγράμματος.

Στο δεύτερο μέρος της ημερίδας παρουσιάστηκαν εισηγήσεις σε θέματα αγωγής υγείας, («Οφέλη από την κατανάλωση γάλακτος»), αγωγής καταναλωτή («Γινόμαστε υπεύθυνοι καταναλωτές») και επαγγελματικού προσανατολισμού («Το επάγγελμα του αγελαδοτρόφου»). Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με συζήτηση, κατά τη διάρκεια της οποίας οι συμμετέχοντες έθεσαν τα ερωτήματά τους στους εισηγητές.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη της Κρι Κρι ΑΕ.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2321068-363 και 301 καθώς και στο e-mail: info@ellinikogala.gr

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

decentralized01

120+ διεθνείς ομιλητές ανέλυσαν τα βήματα προς ένα «αποκεντρωμένο μέλλον» στο Κορυφαίο Συνέδριο Blockchain της Ευρώπης

auteco01

Τα ΙΚΤΕΟ Auteco, μέλος του ομίλου J&P αβαξ, στα πλαίσια του προγράμματος “Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη 2018” και σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, συμμετέχει στο Επιμορφωτικό Διήμερο Μηχανολόγων – Μηχανικών ΠαΔΑ, το οποίο θα λάβει χώρα στην Πανεπιστημιούπολη 2 (Π2 πρώην ΤΕΙ Πειραιά) στις 27 & 29/11/2018.

dasjfda

Πρόσφατα δημοσιεύθηκαν τα αποτελέσματα του προγράμματος «Αριστοτέλης» για την Αντιμετώπιση της Εξάπλωσης των HCV, HIV στους χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών στην Αθήνα. Από αυτά προέκυψε η ανάγκη δραστικών παρεμβάσεων αντιμετώπισης του φαινομένου της χρήσης ναρκωτικών και των συνεπειών τους, ώστε, αφενός να προστατευτεί η υγεία και η ασφάλεια των χρηστών και αφετέρου των κατοίκων της πρωτεύουσας.

opap_pao_advertorial_arthro

Ο ΟΠΑΠ και o Παναθηναϊκός Aθλητικός Όμιλος ανακοίνωσαν, την Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2018, την έναρξη της χορηγικής τους συνεργασίας. Ο ΟΠΑΠ υποστηρίζει τις προσπάθειες των τμημάτων του ιστορικού συλλόγου, ο οποίος εφέτος συμπληρώνει 110 χρόνια από την ίδρυσή του και έχει ήδη κατακτήσει 1.500 ομαδικούς τίτλους.