Κ.Ε.Μ.Ε.Λ.: Οι εθελοντές μάνατζερ που στηρίζουν το Επιχειρείν

kemel2

Μια ανιδιοτελής προσπάθεια που εστιάζει και υποστηρίζει την νεανική επιχειρηματικότητα και στους νέους επιχειρηματίες

Το «ΚΕΝΤΡΟ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΜΑΝΑΤΖΕΡΣ ΕΛΛΑΔΟΣ» (ΚΕΜΕΛ), Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ιδρύθηκε το 2004 από ένα πυρήνα επιτυχημένων ανώτατων διευθυντικών στελεχών Ελληνικών και Διεθνών επιχειρήσεων.Ο στόχος ήταν όλες οι γνώσεις και εμπειρίες που είχαν αποκτηθεί κατά την επαγγελματική σταδιοδρομία τους να μην πάνε χαμένες αλλά μέσω εθελοντικού έργου να αποδοθούν στην κοινωνία προς όφελος αυτής.

Αντίστοιχες οργανώσεις εθελοντών Μάνατζερ, τις οποίες το ΚΕΜΕΛ έχει με προσοχή μελετήσει, υπάρχουν και σε άλλες χώρες όπωςστις ΗΠΑ, στην Γαλλία κλπ.
Το «ΚΕΝΤΡΟ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΜΑΝΑΤΖΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ» έχει μέλη, ενεργά ή πρώην, ανώτατα διευθυντικά στελέχη μεγάλων Ελληνικών ή Διεθνών εταιριών, με εμπειρία τουλάχιστον 20 ετών που έχουν διακριθεί στον επιχειρηματικό στίβο για την διαχειριστική ακεραιότητά τους. Εστιάζει στην νεανική επιχειρηματικότητα και στους νέους επιχειρηματίες, υποστηρίζει σχετικές συλλογικές πρωτοβουλίες (θερμοκοιτίδες, οργανώσεις νέων επιχειρηματιών) αλλά και μεμονωμένους νέους επιχειρηματίες που ζητούν βοήθεια.

Μέσα από εξειδικευμένα προγράμματα και σεμινάρια ο Νέος Επιχειρηματίαςαλλά και ο παλαιότερος, βρίσκει τις απαντήσεις σε προβλήματα και ζητήματα που εμφανίζονται καθημερινά στην πορεία του. Το ΚΕΜΕΛ έχει τη δυνατότητα να προσφέρει τη συμπυκνωμένη πείρα των μελών του και ουσιαστική βοήθεια στον επίδοξο επιχειρηματία προσφέροντας τον "οδηγός του νέου επιχειρηματία" μέσα από έτοιμα businness plan,, υποδείγματα marketing plan, και ενημέρωση για τους τρόπους χρηματοδότησης της επιχειρηματικότητας.

kemel1


Παράλληλα το ΚΕΜΕΛ έχει αναλάβει πρωτοβουλία για την γεφύρωση της απόστασης που χωρίζει την πανεπιστημιακή εκπαίδευση από την αγορά εργασίας/επιχειρηματικότητα, την θεωρία από την πράξη και συνεργάζεται με πολλά πανεπιστήμια σε όλη την Ελλάδα.
Η ιστοσελίδα www.kemel.grπροσφέρει χρήσιμα «εργαλεία» για τους νέους επιχειρηματίες καθώς και πρότυπα επιχειρηματικά σχέδια όπως για εκτροφή σαλιγκαριών, καλλιέργεια μυρτίλλων, για μέλι και μελισσοκομικά προϊόντα και για μικρή ξενοδοχειακή επιχείρηση πολυτελείας.

Οι βασικές αρχές του ΚΕΜΕΛ είναι:
1. Η εργασία των μελών του ΚΕΜΕΛ είναι εθελοντική χωρίς καμμιά απολύτως αμοιβή. Οι πόροι του ΚΕΜΕΛ προέρχονται αποκλειστικά από τις συνδρομές και δωρεές των μελών του.
2. Το ΚΕΜΕΛ είναι εντελώς ανεξάρτητο από κυβερνητικές αρχές, κόμματα, επιχειρηματικά συμφέροντα.
3. Το ΚΕΜΕΛ δεν ανταγωνίζεται τους επαγγελματίες συμβούλους και γι’ αυτό τον λόγο απευθύνεται όπου δεν υπάρχουν τα μέσα και επαρκείς πόροι.
Από την αρχή της οικονομικής κρίσης, το 2009 το ΚΕΜΕΛ αποφάσισε να εστιάσει το έργο του στην νεανική επιχειρηματικότητα και στους νέους επιχειρηματίες. Πιστεύεται πως αυτή η προσπάθεια του ΚΕΜΕΛ θα βοηθήσει στην δημιουργία νέων επιχειρήσεων, στην καλύτερη πορεία των μικρών επιχειρήσεων και στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Για την επίτευξη αυτού του σκοπού είναι απαραίτητο τα μέλη του να είναι υψηλής επαγγελματικής κατάρτισης και μόρφωσης αλλά και με μεγάλη κοινωνική ευαισθησία.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

bausch01

Πολύ πρόσφατα, ο παγκόσμιος φαρμακευτικός Όμιλος “Valeant Pharmaceuticals International Inc.”, θυγατρική του οποίου είναι και η εταιρεία στην Ελλάδα από το 2005, έλαβε τη στρατηγική απόφαση να μετονομαστεί σε “BAUSCH Health Companies Inc.” με διακριτικό τίτλο “BAUSCH Health”.

cyprsd_arthroos

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου ανακοινώνει ότι ο Καθηγητής Ορθοδοντικής Αθανάσιος E. Αθανασίου έχει αναλάβει Εκτελεστικός Κοσμήτορας του Τμήματος Οδοντιατρικής της Ιατρικής Σχολής.

ana1

Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, στο πλαίσιο του Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «360o Ενέργειες», υλοποιεί σειρά δράσεων υπέρ της βιώσιμης ανάπτυξης, οι οποίες,μεταξύ άλλων, ενισχύουν τον τομέα της Υγείας. Στόχος του Ομίλου αποτελεί η προώθηση και διασφάλιση της υγειούς ζωής και ευημερίας και η βελτίωση των συνθηκών και της ποιότητας ζωής των κατοίκων όλων των ηλικιών, δίνοντας έμφαση σε όσους βρίσκονται σε περιοχές απομακρυσμένες από τα μεγάλα αστικά κέντρα. Στο πλαίσιο αυτό, ενισχύθηκαν το Κέντρο Υγείας Ιθάκης και το Κέντρο Υγείας Σάμης Κεφαλληνίας με ιατρικό εξοπλισμό, ο οποίος ανταποκρίνεται πλήρως στις ζητούμενες προδιαγραφές και ποσότητες, με γνώμονα την ορθή χρήση του και την αποτελεσματική λειτουργία των Κέντρων αυτών.