Κ.Ε.Μ.Ε.Λ.: Οι εθελοντές μάνατζερ που στηρίζουν το Επιχειρείν

kemel2

Μια ανιδιοτελής προσπάθεια που εστιάζει και υποστηρίζει την νεανική επιχειρηματικότητα και στους νέους επιχειρηματίες

Το «ΚΕΝΤΡΟ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΜΑΝΑΤΖΕΡΣ ΕΛΛΑΔΟΣ» (ΚΕΜΕΛ), Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ιδρύθηκε το 2004 από ένα πυρήνα επιτυχημένων ανώτατων διευθυντικών στελεχών Ελληνικών και Διεθνών επιχειρήσεων.Ο στόχος ήταν όλες οι γνώσεις και εμπειρίες που είχαν αποκτηθεί κατά την επαγγελματική σταδιοδρομία τους να μην πάνε χαμένες αλλά μέσω εθελοντικού έργου να αποδοθούν στην κοινωνία προς όφελος αυτής.

Αντίστοιχες οργανώσεις εθελοντών Μάνατζερ, τις οποίες το ΚΕΜΕΛ έχει με προσοχή μελετήσει, υπάρχουν και σε άλλες χώρες όπωςστις ΗΠΑ, στην Γαλλία κλπ.
Το «ΚΕΝΤΡΟ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΜΑΝΑΤΖΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ» έχει μέλη, ενεργά ή πρώην, ανώτατα διευθυντικά στελέχη μεγάλων Ελληνικών ή Διεθνών εταιριών, με εμπειρία τουλάχιστον 20 ετών που έχουν διακριθεί στον επιχειρηματικό στίβο για την διαχειριστική ακεραιότητά τους. Εστιάζει στην νεανική επιχειρηματικότητα και στους νέους επιχειρηματίες, υποστηρίζει σχετικές συλλογικές πρωτοβουλίες (θερμοκοιτίδες, οργανώσεις νέων επιχειρηματιών) αλλά και μεμονωμένους νέους επιχειρηματίες που ζητούν βοήθεια.

Μέσα από εξειδικευμένα προγράμματα και σεμινάρια ο Νέος Επιχειρηματίαςαλλά και ο παλαιότερος, βρίσκει τις απαντήσεις σε προβλήματα και ζητήματα που εμφανίζονται καθημερινά στην πορεία του. Το ΚΕΜΕΛ έχει τη δυνατότητα να προσφέρει τη συμπυκνωμένη πείρα των μελών του και ουσιαστική βοήθεια στον επίδοξο επιχειρηματία προσφέροντας τον "οδηγός του νέου επιχειρηματία" μέσα από έτοιμα businness plan,, υποδείγματα marketing plan, και ενημέρωση για τους τρόπους χρηματοδότησης της επιχειρηματικότητας.

kemel1


Παράλληλα το ΚΕΜΕΛ έχει αναλάβει πρωτοβουλία για την γεφύρωση της απόστασης που χωρίζει την πανεπιστημιακή εκπαίδευση από την αγορά εργασίας/επιχειρηματικότητα, την θεωρία από την πράξη και συνεργάζεται με πολλά πανεπιστήμια σε όλη την Ελλάδα.
Η ιστοσελίδα www.kemel.grπροσφέρει χρήσιμα «εργαλεία» για τους νέους επιχειρηματίες καθώς και πρότυπα επιχειρηματικά σχέδια όπως για εκτροφή σαλιγκαριών, καλλιέργεια μυρτίλλων, για μέλι και μελισσοκομικά προϊόντα και για μικρή ξενοδοχειακή επιχείρηση πολυτελείας.

Οι βασικές αρχές του ΚΕΜΕΛ είναι:
1. Η εργασία των μελών του ΚΕΜΕΛ είναι εθελοντική χωρίς καμμιά απολύτως αμοιβή. Οι πόροι του ΚΕΜΕΛ προέρχονται αποκλειστικά από τις συνδρομές και δωρεές των μελών του.
2. Το ΚΕΜΕΛ είναι εντελώς ανεξάρτητο από κυβερνητικές αρχές, κόμματα, επιχειρηματικά συμφέροντα.
3. Το ΚΕΜΕΛ δεν ανταγωνίζεται τους επαγγελματίες συμβούλους και γι’ αυτό τον λόγο απευθύνεται όπου δεν υπάρχουν τα μέσα και επαρκείς πόροι.
Από την αρχή της οικονομικής κρίσης, το 2009 το ΚΕΜΕΛ αποφάσισε να εστιάσει το έργο του στην νεανική επιχειρηματικότητα και στους νέους επιχειρηματίες. Πιστεύεται πως αυτή η προσπάθεια του ΚΕΜΕΛ θα βοηθήσει στην δημιουργία νέων επιχειρήσεων, στην καλύτερη πορεία των μικρών επιχειρήσεων και στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Για την επίτευξη αυτού του σκοπού είναι απαραίτητο τα μέλη του να είναι υψηλής επαγγελματικής κατάρτισης και μόρφωσης αλλά και με μεγάλη κοινωνική ευαισθησία.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

decentralized01

120+ διεθνείς ομιλητές ανέλυσαν τα βήματα προς ένα «αποκεντρωμένο μέλλον» στο Κορυφαίο Συνέδριο Blockchain της Ευρώπης

auteco01

Τα ΙΚΤΕΟ Auteco, μέλος του ομίλου J&P αβαξ, στα πλαίσια του προγράμματος “Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη 2018” και σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, συμμετέχει στο Επιμορφωτικό Διήμερο Μηχανολόγων – Μηχανικών ΠαΔΑ, το οποίο θα λάβει χώρα στην Πανεπιστημιούπολη 2 (Π2 πρώην ΤΕΙ Πειραιά) στις 27 & 29/11/2018.

dasjfda

Πρόσφατα δημοσιεύθηκαν τα αποτελέσματα του προγράμματος «Αριστοτέλης» για την Αντιμετώπιση της Εξάπλωσης των HCV, HIV στους χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών στην Αθήνα. Από αυτά προέκυψε η ανάγκη δραστικών παρεμβάσεων αντιμετώπισης του φαινομένου της χρήσης ναρκωτικών και των συνεπειών τους, ώστε, αφενός να προστατευτεί η υγεία και η ασφάλεια των χρηστών και αφετέρου των κατοίκων της πρωτεύουσας.

opap_pao_advertorial_arthro

Ο ΟΠΑΠ και o Παναθηναϊκός Aθλητικός Όμιλος ανακοίνωσαν, την Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2018, την έναρξη της χορηγικής τους συνεργασίας. Ο ΟΠΑΠ υποστηρίζει τις προσπάθειες των τμημάτων του ιστορικού συλλόγου, ο οποίος εφέτος συμπληρώνει 110 χρόνια από την ίδρυσή του και έχει ήδη κατακτήσει 1.500 ομαδικούς τίτλους.