Μία νέα εποχή χωρίς καπνό ξεκινάει… με δύναμη από την ΔΕΘ

papastratos_main01

Για άλλη μία χρονιά, η ΔΕΘ είναι προ των πυλών και τα βλέμματα του επιχειρηματικού κόσμου είναι στραμμένα στο μεγαλύτερο ετήσιο εκθεσιακό γεγονός της Ελλάδας.

Σιγά – σιγά όλα μας προδιαθέτουν για όσα θα ζήσουμε στο εκθεσιακό κέντρο της Θεσσαλονίκης. 1.500 εκθέτες ετοιμάζονται πυρετωδώς, ανακοινώσεις, συναυλίες από καλλιτέχνες της εγχώριας και της παγκόσμιας μουσικής σκηνής αλλά και πρωτοβουλίες που έχουν στόχο να ευαισθητοποιήσουν αλλά και να αφυπνίσουν τον κόσμο γύρω από ένα πάρα πολύ σημαντικό κοινωνικό θέμα, το διαχρονικό πρόβλημα του τσιγάρου.

Η διοργάνωση της 83ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης που -φέτος περισσότερο από ποτέ- ταυτίζεται με την τεχνολογία, την καινοτομία και την ανάπτυξη, αποφασίζει να εγκαινιάσει μια SMOKE FREE ταυτότητα. Αναγνωρίζοντας τους κινδύνους που προκαλεί στην υγεία το κάπνισμα, η διοργάνωση της ΔΕΘ επωφελείται του πρωταγωνιστικού ρόλου της σε μια περίοδο που τα μάτια τόσο της Ελλάδας όσο και του κόσμου είναι στραμμένα πάνω της και «αγγίζει» με τον τρόπο της το διαχρονικό πρόβλημα του τσιγάρου. Για πρώτη φορά στην ιστορία της παίρνει την τολμηρή πρωτοβουλία να γίνει SMOKE FREE.

Μια κίνηση συμβολική. Με έναυσμα από τη θεματική ενότητα της καινοτομίας, που χαρακτηρίζει τη διοργάνωση, και υπενθυμίζει τις αλματώδεις αλλαγές που έχουν σημειωθεί στον κλάδο της καπνοβιομηχανίας.
Μια τολμηρή πρωτοβουλίαμε έντονο συμβολισμό αλλά και ουσιώδες αποτέλεσμα. Σε πρακτικό επίπεδο οι χώροι της έκθεσης γίνονται επισήμως η πρώτη ανοικτή, αστική νησίδα, απαλλαγμένη από τον καπνό του τσιγάρου σε όλες τις εσωτερικές αίθουσές της, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Με το σύνθημα «SMOKE FREE ΔΕΘ-Μέλλον χωρίς τσιγάρο», η ΔΕΘ προχωρά ένα βήμα παραπάνω και οριοθετεί και τους εξωτερικούς της χώρους.

Η αποφασιστική αυτή κίνηση έχει στο κέντρο της φιλοσοφίας της τον επισκέπτη, του οποίου η περιήγηση στη ΔΕΘ βελτιώνεται και αναβαθμίζεται σε ένα περιβάλλον καθαρό, με νέο, φρέσκο αέρα! Σε αυτό το πλαίσιο, διαμορφώνεται μια ρύθμιση ελέγχου του καπνίσματος, που θα προτρέπει τους επισκέπτες να καπνίζουν, αν το επιθυμούν, μόνο στις ειδικά διαμορφωμένες εστίες καπνιζόντων που θα έχουν προκαθοριστεί.

Με αυτόν τον τρόπο κάνει πράξη ΣΗΜΕΡΑ ένα μέλλον απαλλαγμένο από τον καπνό του τσιγάρου, ένα μέλλον καλύτερο για τον ίδιο τον άνθρωπο. Ένα μέλλον ακριβώς όπως το οραματίζεται και η Παπαστράτος που στηρίζει αυτή την καινοτόμα πρωτοβουλία της 83ης ΔΕΘ, ώστε να επιτευχθεί η «επόμενη μέρα» ενός κόσμου απαλλαγμένου από τον καπνό του τσιγάρου μια και μία νέα εποχή μόλις ξεκίνησε.ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

tep2

Δύο Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) στην Κρήτη αναβάθμισε με νέο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, ο φορέας «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος», με τη χρηματοδότηση του Ομίλου ΟΤΕ. Τα δύο ΤΕΠ στεγάζονται στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος» και το Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου και έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν φροντίδα σε περίπου 20 χιλιάδες παιδιά τον χρόνο.

tstsw

Εάν κάποιος επισκεφτεί το τμήμα των παιδικών βιβλίων στα βιβλιοπωλεία, θα εντυπωσιαστεί τόσο με το εύρος όσο και με την ποιότητα των σύγχρονων εκδόσεων. Στο Public, για παράδειγμα, μπορεί κάποιος να βρει πάνω από 20.000 παιδικά βιβλία για παιδιά από 0 έως 15 χρονών, Ελλήνων και ξένων συγγραφέων.

1
nrg4

Η εταιρεία ρεύματος nrg αποτελεί το μοναδικό πάροχο ρεύματος και φυσικού αερίου στην αγορά που προσφέρει πρόγραμμα επιβράβευσης. Ως μέλος του Shell Smart Club, η nrg φέρνει μοναδικές προσφορές για οικιακούς καταναλωτές, αλλά και για επιχειρήσεις, καθώς, με κάθε νέα σύνδεση στην εταιρεία, οι καταναλωτές θα κερδίζουν αυτόματα έως 5.000 πόντους Smart, αλλά και επιπλέον πόντους Smart κάθε μήνα με την εξόφληση του λογαριασμού τους.

ippodromos

Σύσσωμη η ιπποδρομιακή κοινότητα υποδέχθηκε με μεγάλη ικανοποίηση την ψήφιση από τη Βουλή των ρυθμίσεων για τη λειτουργία του Ιπποδρόμου. Με την εξέλιξη αυτή, όπως επισημαίνουν χαρακτηριστικά, μια νέα σελίδα γυρίζει για τις ελληνικές ιπποδρομίες, καθώς ανοίγει ο δρόμος για την επαναλειτουργία του ιπποδρόμου και εξασφαλίζεται η βιωσιμότητα της ελληνικής ιπποδρομιακής κοινότητας.

1