#ExperienceWorkDay: Όσα γίνονται για τους νέους από τον Όμιλο Adecco

#ExperienceWorkDay: Όσα γίνονται για τους νέους από τον Όμιλο Adecco

Πάνω από 7.000 νέοι από 47 χώρες σε όλο τον κόσμο έλαβαν μέρος στην παγκόσμια πρωτοβουλία #ExperienceWorkDay του Ομίλου Adecco - Στόχος η γεφύρωση του χάσματος ανάμεσα στην εκπαίδευση και την αγορά εργασίας

Participants_Group_photo
Περισσότεροι από 7.000 νεοεισερχόμενοι στην αγορά εργασίας από 47 χώρες σε όλο τον κόσμο είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μία ιδιαίτερα χρήσιμη εργασιακή εμπειρία και να λάβουν καθοδήγηση για τα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα κατά τη διάρκεια του #ExperienceWorkDay, που πραγματοποιείται σε ετήσια βάση από τον Όμιλο Adecco.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, 20 νέοι υποψήφιοι επισκέφθηκαν τα γραφεία του Ομίλου Adecco στην Ελλάδα την Τρίτη 24 Απριλίου, έχοντας την ευκαιρία να γνωρίσουν την καθημερινότητα των έμπειρων στελεχών της Adecco και να παρακολουθήσουν την εργασία τους στα διαφορετικά τμήματα του οργανισμού. Η πρωτοβουλία “Experience Work Day αποτελεί μέρος του προγράμματος Adecco Way to WorkTM, που στόχο έχει να γεφυρώσει το χάσμα ανάμεσα στην εκπαίδευση και την αγορά εργασίας προκειμένου να βοηθήσει τους νέους στην ένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Παρά τα σημάδια βελτίωσης της παγκόσμιας οικονομίας και αγοράς εργασίας, η ανεργία των νέων παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Μεγάλο ποσοστό νέων αντιμετωπίζει δυσκολίες σχετικά με την είσοδό του στην αγορά εργασίας, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του, ενώ οι εργοδότες, από την άλλη πλευρά, εντοπίζουν την ανάγκη για ενίσχυση της εξειδίκευσης και αναφέρουν την έλλειψη εμπειρίας ως βασικό εμπόδιο για την πρόσληψή τους. Η μετάβαση από τις σπουδές στην εργασία αποτελεί μία σύνθετη διαδικασία, κατά την οποία πολλές φορές οι νέοι υποψήφιοι είναι αναγκαίο να έχουν την κατάλληλη καθοδήγηση, προκειμένου η διαδικασία αναζήτησης εργασίας να είναι πιο αποτελεσματική και λιγότερο αγχωτική.

Participants_Group_photo_2
Στις 24 Απριλίου, ο Όμιλος Adecco άνοιξε τα γραφεία του σε περισσότερες από 47 χώρες και παρείχε σε χιλιάδες νέους επαγγελματική καθοδήγηση από τους ειδικούς της εταιρείας, προετοιμάζοντάς τους για μία επιτυχημένη επαγγελματική πορεία αλλά και για τα πρώτα τους βήματα στην αγορά εργασίας, δίνοντάς τους συμβουλές για την σύνταξη του βιογραφικού τους, την προετοιμασία τους πριν τη συνέντευξη, καθώς και την αξιοποίηση των social media στην αναζήτηση εργασίας. Κατά τη διάρκεια του #ExperienceWorkDay οι συμμετέχοντες έμαθαν παραπάνω πληροφορίες για τα αντικείμενα εργασίας που τους ενδιαφέρουν, ενώ είχαν την ευκαιρία να δουν στην πράξη των καθημερινότητα των εργαζομένων στα τμήματα Ανθρώπινου Δυναμικού, Πωλήσεων, Marketing, IT, Λογιστηρίου και Διαχείρισης Μισθοδοσίας. Παράλληλα, οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τις δεξιότητες και τα χαρακτηριστικά που οι εργοδότες αναζητούν από τους σύγχρονους υποψηφίους, καθώς και για τα μυστικά της διαδικασίας αναζήτησης εργασίας.

Experience Work Day 2018 - Greece



Κλείσιμο
«Οι νεοεισερχόμενοι στην αγορά εργασίας συχνά αντιμετωπίζουν δυσκολίες στα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα. Ερωτήσεις όπως πώς μπορεί να προετοιμαστεί κάποιος για την πρώτη του συνέντευξη, πώς μπορεί να βρει την θέση που ταιριάζει ιδανικά στη δική του προσωπικότητα και το φάσμα δεξιοτήτων του, αποτελούν συχνές απορίες των νεών υποψηφίων. Η πρωτοβουλία “Experience Work Day” μας δίνει την ευκαιρία να απαντήσουμε σε αυτές και πολλές ακόμα ερωτήσεις τους, προκειμένου να τους δώσουμε τα απαραίτητα εφόδια για ένα δυναμικό ξεκίνημα στην καριέρα τους. Οι εργαζόμενοι του Ομίλου Adecco έδωσαν πρακτικές συμβουλές και χρήσιμες πληροφορίες στους 20 νέους που βρέθηκαν στα γραφεία μας. Σημαντικότερο κέρδος όλων, ωστόσο, ήταν η επαφή με τη νεότερη γενιά και η ευκαιρία να μοιραστούμε μαζί τους καινοτόμες ιδέες και σκέψεις», δήλωσε ο Κωνσταντίνος Μυλωνάς, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Adecco Ελλάδας.

Αναφορικά με την εμπειρία της από τη συμμετοχή της στο “Experience Work Day”, η συμμετέχουσα Τερέζα Παλαιολόγου δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενη που συμμετέχω στο “Experience Work Day”. Θεωρώ ότι είναι πολύ χρήσιμο για κάθε νέο υποψήφιο εργαζόμενο να συνειδητοποιήσει τι συμβαίνει στην ελληνική αγορά. Ο Όμιλος Adecco είναι μία εταιρεία που προωθεί πολύ σημαντικές αξίες και είναι τιμή μου που έμαθα από αυτή την εταιρεία περισσότερα για το αντικείμενο εργασίας που με ενδιαφέρει».
Το “Experience Work Day” είναι μέρος του προγράμματος Adecco Way to WorkTM που ξεκίνησε το 2013 με σκοπό να διευκολύνει τους νέους κατά την μετάβαση από τις σπουδές τους στην αγορά εργασίας και να βελτιώσει την απασχολησιμότητά τους. Στο πλαίσιο του Adecco Way to WorkTM περισσότεροι από 20.000 νέοι υποψήφιοι έχουν λάβει μέρος σε πρακτικές ασκήσεις και προγράμματα κατάρτισης από το 2015 έως σήμερα.

Welcome to Experience Work Day 2018
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης