Αρωγός του 14ου Athens Tax Forum η KPMG

Georgia_Stamatelou_KPMG1

Για τις προκλήσεις στην ψηφιακή οικονομία μίλησε από το βήμα του συνεδρίου η Γεωργία Σταματέλου, Partner και Head of Tax της KPMG

Ακόμη μια χρονιά η KPMG στήριξε το 14ο Athens Tax Forum, το οποίο διοργανώθηκε από το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο στις 19 Απριλίου, στο ξενοδοχείο Intercontinental, με εξέχοντες ομιλητές από τον κόσμο του επιχειρείν, της πολιτικής και εκπροσώπους θεσμικών φορέων. Tο Athens Tax Forum έχει αναδειχθεί σε κορυφαίο ετήσιο θεσμό φορολογικού ενδιαφέροντος και φέτος έχει τον τίτλο: «Απόδοση Φορολογικής Πολιτικής σε Περιβάλλον Παραοικονομίας».

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, η Γεωργία Σταματέλου, Partner και Head of Tax της KPMG, συμμετείχε ως ομιλήτρια στην ενότητα «Ευρωπαϊκοί σχεδιασμοί για ελεγχόμενη αποδοτικότητα της φορολογίας σε κεντρικό και περιφερειακό ορίζοντα» και ανέπτυξε ζητήματα αναφορικά με τη φορολογία και τις προκλήσεις της ανερχόμενης ψηφιακής οικονομίας. Μεταξύ άλλων, τοποθετήθηκε όσον αφορά τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εισαγωγή ενωσιακής νομοθεσίας σχετικά με την επιβολή ψηφιακού φόρου στην επιχειρηματική δραστηριότητα μέσω διαδικτύου και την υιοθέτηση μιας νέας έννοιας που αποδίδεται με τον όρο Ψηφιακή Μόνιμη Εγκατάσταση.
Επιπρόσθετα, αξία έχει η αναφορά της στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ),που πρώτος διαπίστωσε την ανάγκη να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις της ψηφιακής οικονομίαςστην οποία φαίνεται ότι άμεσα ανταποκρίθηκε η Επιτροπή.

Συνοψίζοντας, η Γεωργία Σταματέλου ανέφερε «Οι εξελίξεις στο χώρο της ψηφιακής οικονομίας τρέχουν με ιλιγγιώδεις ρυθμούς και στο πλαίσιο αυτό κρίνεται σκόπιμο να βρισκόμαστε σε εγρήγορση. Σε κάθε περίπτωση,η εναρμόνιση του διεθνούς φορολογικού συστήματος για την αντιμετώπιση της σύγχρονης ψηφιακής πραγματικότητας είναι ένα ζήτημα πολύπλευρο, πολύπλοκο και βαθιά πολιτικό.Οι κυβερνήσεις, οι φορείς και οι ειδικοί πρέπει να συνεργαστούμεγια να φθάσουμεσε ένα λειτουργικό αποτέλεσμα για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

auteco01

Τα ΙΚΤΕΟ Auteco, μέλος του ομίλου J&P αβαξ, στα πλαίσια του προγράμματος “Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη 2018” και σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, συμμετέχει στο Επιμορφωτικό Διήμερο Μηχανολόγων – Μηχανικών ΠαΔΑ, το οποίο θα λάβει χώρα στην Πανεπιστημιούπολη 2 (Π2 πρώην ΤΕΙ Πειραιά) στις 27 & 29/11/2018.

dasjfda

Πρόσφατα δημοσιεύθηκαν τα αποτελέσματα του προγράμματος «Αριστοτέλης» για την Αντιμετώπιση της Εξάπλωσης των HCV, HIV στους χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών στην Αθήνα. Από αυτά προέκυψε η ανάγκη δραστικών παρεμβάσεων αντιμετώπισης του φαινομένου της χρήσης ναρκωτικών και των συνεπειών τους, ώστε, αφενός να προστατευτεί η υγεία και η ασφάλεια των χρηστών και αφετέρου των κατοίκων της πρωτεύουσας.

opap_pao_advertorial_arthro

Ο ΟΠΑΠ και o Παναθηναϊκός Aθλητικός Όμιλος ανακοίνωσαν, την Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2018, την έναρξη της χορηγικής τους συνεργασίας. Ο ΟΠΑΠ υποστηρίζει τις προσπάθειες των τμημάτων του ιστορικού συλλόγου, ο οποίος εφέτος συμπληρώνει 110 χρόνια από την ίδρυσή του και έχει ήδη κατακτήσει 1.500 ομαδικούς τίτλους.

yrygygyw

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018 στην Κοπεγχάγη η συνεδρίαση του Δ.Σ. της IPC (International Post Corporation), με τη συμμετοχή των ΕΛΤΑ που εκπροσωπήθηκαν από τον Διευθύνοντα Σύμβουλό τους κ. Ηλία Αθανασίου. Στο Δ.Σ. της IPC συμμετέχουν επίσης Διευθύνοντες Σύμβουλοι αντίστοιχων εταιρειών από χώρες όπως η Γερμανία(Deutsche Post-DHL), Ολλανδία (NL Post), Γαλλία (La Poste), Σουηδία & Δανία (Nord Post), Νέα Ζηλανδία κ.α.