Αρωγός του 14ου Athens Tax Forum η KPMG

Georgia_Stamatelou_KPMG1

Για τις προκλήσεις στην ψηφιακή οικονομία μίλησε από το βήμα του συνεδρίου η Γεωργία Σταματέλου, Partner και Head of Tax της KPMG

Ακόμη μια χρονιά η KPMG στήριξε το 14ο Athens Tax Forum, το οποίο διοργανώθηκε από το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο στις 19 Απριλίου, στο ξενοδοχείο Intercontinental, με εξέχοντες ομιλητές από τον κόσμο του επιχειρείν, της πολιτικής και εκπροσώπους θεσμικών φορέων. Tο Athens Tax Forum έχει αναδειχθεί σε κορυφαίο ετήσιο θεσμό φορολογικού ενδιαφέροντος και φέτος έχει τον τίτλο: «Απόδοση Φορολογικής Πολιτικής σε Περιβάλλον Παραοικονομίας».

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, η Γεωργία Σταματέλου, Partner και Head of Tax της KPMG, συμμετείχε ως ομιλήτρια στην ενότητα «Ευρωπαϊκοί σχεδιασμοί για ελεγχόμενη αποδοτικότητα της φορολογίας σε κεντρικό και περιφερειακό ορίζοντα» και ανέπτυξε ζητήματα αναφορικά με τη φορολογία και τις προκλήσεις της ανερχόμενης ψηφιακής οικονομίας. Μεταξύ άλλων, τοποθετήθηκε όσον αφορά τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εισαγωγή ενωσιακής νομοθεσίας σχετικά με την επιβολή ψηφιακού φόρου στην επιχειρηματική δραστηριότητα μέσω διαδικτύου και την υιοθέτηση μιας νέας έννοιας που αποδίδεται με τον όρο Ψηφιακή Μόνιμη Εγκατάσταση.
Επιπρόσθετα, αξία έχει η αναφορά της στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ),που πρώτος διαπίστωσε την ανάγκη να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις της ψηφιακής οικονομίαςστην οποία φαίνεται ότι άμεσα ανταποκρίθηκε η Επιτροπή.

Συνοψίζοντας, η Γεωργία Σταματέλου ανέφερε «Οι εξελίξεις στο χώρο της ψηφιακής οικονομίας τρέχουν με ιλιγγιώδεις ρυθμούς και στο πλαίσιο αυτό κρίνεται σκόπιμο να βρισκόμαστε σε εγρήγορση. Σε κάθε περίπτωση,η εναρμόνιση του διεθνούς φορολογικού συστήματος για την αντιμετώπιση της σύγχρονης ψηφιακής πραγματικότητας είναι ένα ζήτημα πολύπλευρο, πολύπλοκο και βαθιά πολιτικό.Οι κυβερνήσεις, οι φορείς και οι ειδικοί πρέπει να συνεργαστούμεγια να φθάσουμεσε ένα λειτουργικό αποτέλεσμα για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Το ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ σε ρυθμούς Παγκοσμίου Κυπέλλου, 100 ημέρες πριν από τη σέντρα

Μεγάλα κέρδη σε χιλιάδες νικητές μοιράζει, κάθε μέρα, το Πάμε Στοίχημα του ΟΠΑΠ. Από τις 11 Σεπτεμβρίου έως τις 17 Σεπτεμβρίου 2018, οι παίκτες κέρδισαν περισσότερα από 13 εκατομμύρια ευρώ. 

konstantinidis_main01

Ενημερώνουμε τους αγαπητούς πελάτες μας ότι το κατάστημα - ζαχαροπλαστείο που έχει ξεκινήσει τη λειτουργία του το τελευταίο διάστημα στην Νέα Ιωνία Αττικής, επί της οδού Κύμης αρ. 17, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την αλυσίδα καταστημάτων της εταιρείας μας.

germ7

Το νέο experiential κατάστημα ΓΕΡΜΑΝΟΣ στην οδό Αγγέλου Μεταξά 13 στην περιοχή της Γλυφάδας είναι ένα πολύ διαφορετικό και ανανεωμένο κατάστημα της αλυσίδας, μέσα στο οποίο οπελάτης μπορεί να νιώσει ότι μπαίνει στην «Καρδιά της Τεχνολογίας»!

performe_adve

Το PerforMe Active Sitting System είναι μία νέα καρέκλα με παγκόσμια πατέντα, που στόχο έχει τη βελτίωση της στάσης του σώματος μας, ενώ καθόμαστε αρκετές ώρες στο γραφείο ή το σπίτι.

fot01

Τη βούληση του Ομίλου ΕΛΠΕ να συνεχίσει να στηρίζει με τρόπο ουσιαστικό και χρήσιμο τις προσπάθειες των Ελλήνων Παραολυμπιονικών προκειμένου να αφοσιωθούν στους στόχους τους και να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους, εξέφρασε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ κ. Ευστάθιος Τσοτσορός, ο οποίος υποδέχτηκε στα κεντρικά γραφεία του Ομίλου τους Παραολυμπιονίκες και Παγκόσμιους Πρωταθλητές, Γρηγόρη Πολυχρονίδη και  Γεώργιο Σφαλτό.