Αρωγός του 14ου Athens Tax Forum η KPMG

Georgia_Stamatelou_KPMG1

Για τις προκλήσεις στην ψηφιακή οικονομία μίλησε από το βήμα του συνεδρίου η Γεωργία Σταματέλου, Partner και Head of Tax της KPMG

Ακόμη μια χρονιά η KPMG στήριξε το 14ο Athens Tax Forum, το οποίο διοργανώθηκε από το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο στις 19 Απριλίου, στο ξενοδοχείο Intercontinental, με εξέχοντες ομιλητές από τον κόσμο του επιχειρείν, της πολιτικής και εκπροσώπους θεσμικών φορέων. Tο Athens Tax Forum έχει αναδειχθεί σε κορυφαίο ετήσιο θεσμό φορολογικού ενδιαφέροντος και φέτος έχει τον τίτλο: «Απόδοση Φορολογικής Πολιτικής σε Περιβάλλον Παραοικονομίας».

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, η Γεωργία Σταματέλου, Partner και Head of Tax της KPMG, συμμετείχε ως ομιλήτρια στην ενότητα «Ευρωπαϊκοί σχεδιασμοί για ελεγχόμενη αποδοτικότητα της φορολογίας σε κεντρικό και περιφερειακό ορίζοντα» και ανέπτυξε ζητήματα αναφορικά με τη φορολογία και τις προκλήσεις της ανερχόμενης ψηφιακής οικονομίας. Μεταξύ άλλων, τοποθετήθηκε όσον αφορά τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εισαγωγή ενωσιακής νομοθεσίας σχετικά με την επιβολή ψηφιακού φόρου στην επιχειρηματική δραστηριότητα μέσω διαδικτύου και την υιοθέτηση μιας νέας έννοιας που αποδίδεται με τον όρο Ψηφιακή Μόνιμη Εγκατάσταση.
Επιπρόσθετα, αξία έχει η αναφορά της στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ),που πρώτος διαπίστωσε την ανάγκη να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις της ψηφιακής οικονομίαςστην οποία φαίνεται ότι άμεσα ανταποκρίθηκε η Επιτροπή.

Συνοψίζοντας, η Γεωργία Σταματέλου ανέφερε «Οι εξελίξεις στο χώρο της ψηφιακής οικονομίας τρέχουν με ιλιγγιώδεις ρυθμούς και στο πλαίσιο αυτό κρίνεται σκόπιμο να βρισκόμαστε σε εγρήγορση. Σε κάθε περίπτωση,η εναρμόνιση του διεθνούς φορολογικού συστήματος για την αντιμετώπιση της σύγχρονης ψηφιακής πραγματικότητας είναι ένα ζήτημα πολύπλευρο, πολύπλοκο και βαθιά πολιτικό.Οι κυβερνήσεις, οι φορείς και οι ειδικοί πρέπει να συνεργαστούμεγια να φθάσουμεσε ένα λειτουργικό αποτέλεσμα για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

varv1

Τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου ο Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού βράβευσε το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού και συγκεκριμένα την κυρία Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου και τον κύριο Δημήτρη Εφραίμογλου για την προσφορά τους στον πολιτισμό όλα αυτά τα χρόνια.

ufhyfed

Στις 15 Φεβρουαρίου γιορτάζεται κάθε χρόνο η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου, με σκοπό την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας. Όμως, ο παιδικός καρκίνος δεν πρέπει να μας προβληματίζει μόνο τη συγκεκριμένη ημέρα. Μέσα από τον εθελοντισμό ή τη στήριξη των κοινωνικών ομάδων που ασχολούνται με το θέμα, μπορούμε όλοι να συμβάλλουμε στην επιτυχή αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου.

1-PHOTO_13_02_19

Η ΕΚΟ, η μεγαλύτερη Ελληνική εταιρία πετρελαιοειδών και Μέγας Χορηγός του “ΕΚΟ ALLSTARGAME 2019”, θα ήθελε να ευχαριστήσει τον ΕΣΑΚΕ και τον ΠΣΑΚ για την εξαιρετική διοργάνωση των εκδηλώσεων του διημέρου στη Θεσσαλονίκη, όλους τους χορηγούς που στήριξαν τη φετινή διοργάνωση,τους αθλητές που συμμετείχαν στους αγώνες, αλλά κυρίως τον κόσμο, που με την θερμή παρουσία του στο Αλεξάνδρειο και την αγάπη του, μετέτρεψε έναν αγώνα μπάσκετ σε μια μεγάλη γιορτή Αθλητισμού και Πολιτισμού.

opap01

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή 2.600 παιδιών και 2.000 γονέων/ κηδεμόνων πραγματοποιήθηκε το διπλό φεστιβάλ των Αθλητικών Ακαδημιών ΟΠΑΠ στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο Πατρών, το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Φεβρουαρίου 2019.

nn_main01

Έχοντας πάντα ως στόχο τη στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας και τη δημιουργία εκπαιδευτικών ευκαιριών για τη μαθητική κοινότητα, η NN Hellas διοργανώνει το Διαγωνισμό Κοινωνικής Καινοτομίας, για τέταρτη συνεχή χρονιά, σε συνεργασία με το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων / Junior Achievement Greece.