Ένας κόσμος διαφορετικός από το Ίδρυμα Vodafone

Ένας κόσμος διαφορετικός από το Ίδρυμα Vodafone

Μια κοινότητα ανθρώπων που κάθε χρόνο μεγαλώνει και κάνει έμπρακτα τη διαφορά 

world_of_difference_arthro
Το 2010, το Ίδρυμα Vodafone ανέπτυξε το πρόγραμμα World of Difference που δίνει την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους να εργαστούν για 6 μήνες στο Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό της επιλογής τους και να κάνουν τη διαφορά στην κοινωνία, με το Ίδρυμα να καλύπτει το μισθό και τις εργοδοτικές τους εισφορές.

Μέσω του Προγράμματος World of Difference, νέοι άνθρωποι ενισχύουν έμπρακτα το έργο κοινωφελών οργανισμών, αμείβονται για τις υπηρεσίες τους, αναπτύσσουν δεξιότητες και αποκτούν εργασιακή εμπειρία με έντονο κοινωνικό αποτύπωμα. Παράλληλα, συμβάλλουν, με το έργο τους, στη βιωσιμότητα των ίδιων των οργανισμών, οι οποίοι αναζητούν νέους ανθρώπους με ικανότητες και όρεξη για να κάνουν τη διαφορά σε ένα μεγάλο εύρος κοινωνικών ομάδων.

«Ως Ίδρυμα Vodafone, εστιάζουμε τις δράσεις μας στην ενίσχυση της πρόσβασης στην υγεία και την εκπαίδευση, στην ενίσχυση της κοινωνικής ενσωμάτωσης και στην αντιμετώπιση των ανθρωπιστικών κρίσεων. Κάθε χρόνο, μέσα από το Πρόγραμμα World of Difference, μπορούμε και υποστηρίζουμε δράσεις σε όλους αυτούς τους τομείς, ενώ επιδιώκουμε να φέρουμε την αλλαγή στο κοινωνικό οικοσύστημα. Στα 8 χρόνια που υλοποιούμε το Πρόγραμμα, πιστεύω βαθιά πως πετύχαμε να φτιάξουμε μια μικρή κοινωνία ανθρώπων με όραμα και αξίες που ήρθαν για να κάνουν τη διαφορά», σημειώνει η Ρούλη Χριστοπούλου, Υπεύθυνη Τμήματος Βιώσιμης Ανάπτυξης και Κοινωνικής Συνεισφοράς της Vodafone, και συμπληρώνει «Το Πρόγραμμα έχει διττό στόχο∙ να ανταποκριθεί στην ανάγκη της νεανικής απασχόλησης, με παράλληλα οφέλη για την κοινωνία, μέσα από την ενίσχυση του έργου των Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών για την ανακούφιση ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων».

Μέχρι σήμερα το πρόγραμμα έχει αναδείξει 69 άτομα τα οποία εργάστηκαν σε 64 Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς της επιλογής τους σε 12 διαφορετικές περιοχές της χώρας, προσφέροντας σημαντικό έργο στην τοπική κοινωνία. Μόνο το 2018 οι επωφελούμενοι από το έργο των 15 νικητών θα ξεπεράσουν τους 70.000.

Φέτος 15 νέοι άνθρωποι ήρθαν για να κάνουν τη διαφορά

Κλείσιμο
Tο Πρόγραμμα World of Difference, φέτος, μεγάλωσε αυξάνοντας τις θέσεις απασχόλησης σε 15 από 10. «Μετά από εκατοντάδες αιτήσεις συμμετοχών, καλωσορίζουμε 15 νέους ανθρώπους που ήρθαν για να κάνουν τη διαφορά στο οικοσύστημα της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας, στην πρόσβαση στη γνώση και την εκπαίδευση, στη δημιουργία ίσων ευκαιριών για ευάλωτες κοινωνικά ομάδες και, τέλος, στην υγεία και την υπογεννητικότητα. Ως Ίδρυμα Vodafone, είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που και φέτος θα είμαστε συνοδοιπόροι στο όνειρο νέων ανθρώπων για το κοινό καλό.», δηλώνει η Ρούλη Χριστοπούλου.

Είπαν για τη συμμετοχή τους στον 8ο Κύκλο του Προγράμματος World of Difference

Θα στηρίξω τα άτομα με κινητική αναπηρία, με τη χρήση της τεχνολογίας των τηλεπικοινωνιών για το κοινό καλό και, πιο συγκεκριμένα, μέσα από μια δωρεάν εφαρμογή με στόχο μια ολόκληρη κοινωνική ομάδα να αποκτήσει πρόσβαση σε καθημερινές έννοιες, όπως η μετακίνηση, τα ταξίδια, η ψυχαγωγία.
Έφη Δασκαλοπούλου, Υπεύθυνη Προϊόντος στον Κόμβο Διαδραστικής Μεταφοράς Γνώσης – InterMediaKT.

Με σεβασμό απέναντι στις ανάγκες όλων, θα παρέχω υποστήριξη για απαραίτητες διαδικασίες που σχετίζονται με την ταυτότητα φύλου. Φίλιππος Παγάνης, Υπεύθυνος Υποστήριξης Τρανς Νέων στην οργάνωση Colour Youth - Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας.

Με σεβασμό στον άνθρωπο, με αλληλεγγύη, φιλανθρωπία, ομαδικότητα και ακεραιότητα, το Ίδρυμα Vodafone, μέσα από το Πρόγραμμα World of Difference, μου δίνει την ευκαιρία να φροντίζω καθημερινά για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών και την ενδυνάμωση των μελών της ομάδας στήριξης μοναχικού ασθενή. Βάλια Πατατανέ, Ψυχολόγος στην Οργάνωση “Νοσηλεία”.

Φιλοδοξώ να γεφυρώσω το χάσμα μεταξύ σχολείου και πανεπιστημίου, μέσα από την αξιοποίηση της τεχνολογίας, έτσι ώστε να μειωθεί το ποσοστό των μαθητών που δεν είναι βέβαιοι για την επιλογή των σπουδών τους. Παύλος Σύμεντης, Οικονομικός Διαχειριστής στη Unique Minds.

Με τη χρήση καινοτόμων συστημάτων Τεχνολογίας, Πληροφοριών και Επικοινωνίας, καθώς και δομών Internet of Things, φιλοδοξώ να δημιουργήσω μια νέα και σύγχρονη εικόνα στον κλάδο της γεωργίας, εκείνης της “έξυπνης γεωργίας”. Έρρικα Χριστοδούλου, B.I.C. Of Crete, Υπεύθυνη Ανάπτυξης Έργου στο Agricultural Business & Innovation Center of Crete (Αγροτικό Κέντρο Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας Κρήτης).

World of Difference | Νικητές 2018
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης