Δυσκολία ακοής: Η πρώτη αιτία «αναπηρίας» στους ηλικιωμένους

Δυσκολία ακοής: Η πρώτη αιτία «αναπηρίας» στους ηλικιωμένους

Πώς να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα ώστε να αποφευχθούν μελλοντικά προβλήματα στην καθημερινή ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων 

Η δυσκολία ακοής είναι η 1η αιτία που οι άνθρωποι άνω των 70 ετών ζουν με μία μορφή αναπηρίας.

Στην Ευρώπη πάνω από 51 εκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν από βαρηκοΐα, ένα νούμερο που συνεχώς αυξάνεται δεδομένου ότι το προσδόκιμο ζωής αυξάνεται.

Την Ημέρα Ακοής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, η AkousticaMedica, εταιρία που δραστηριοποιείται στον τομέα βελτίωσης της ακοής, θα ξεκινήσει εκστρατεία ευαισθητοποίησης του κόσμου σχετικά με το πώς η αντιμετώπιση της δυσκολίας ακοής έχει θετικό αντίκτυπο στην ποιότητα ζωής του βαρήκοου, τόσο στην καθημερινότητα όσο και στο εργασιακό του περιβάλλον.

Η Ακοή αποτελεί ένα ουσιαστικό μέρος της ζωής και επηρεάζει σημαντικά την ποιότητα της ζωής μας. Γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά το αίσθημα του να μην μπορείς να καταλάβεις το τι λέγεται και για πολλούς ανθρώπους στον κόσμο αυτό αποτελεί την καθημερινή τους ανησυχία. Η δυσκολία ακοής είναι η 1η αιτία που οι άνθρωποι άνω των 70 ετών ζουν με μία μορφή αναπηρίας στην Ευρώπη αλλά και σε όλο τον κόσμο.

Και το προσδόκιμο ζωής συνεχώς αυξάνεται. Το 2050, ο αριθμός των ατόμων άνω των 65 ετών, θα έχει διπλασιαστεί σε σχέση με σήμεραiv.

Από της 3ης  Μαρτίου – Παγκόσμια Ημέρα Ακοής – αλλά και για όλο τον μήνα Μάρτιο, η Akoustica Medica θα ενημερώνει τον κόσμο για τη αναγκαιότητα  αντιμετώπισης της δυσκολίας ακοής και τη τεράστια αλλαγή που μπορούν να φέρουν τα ακουστικά βαρηκοΐας στις ζωές των ανθρώπων με δυσκολία ακοής. Η κατάλληλη αντιμετώπιση της δυσκολίας ακοής, είναι το κλειδί του να παραμείνουν οι άνθρωποι διανοητικά και κοινωνικά ενεργοί.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

lanes_race_for_the_cure_arthro

Με το πλήθος των συμμετοχών να ξεπερνά τους 40.000 δρομείς, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018 ο 10ος αγώνας δρόμου Greece Race for the Cure®,  μία διοργάνωση του Πανελλήνιου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «Άλμα Ζωής», η οποία έχει καθιερωθεί ως θεσμός στα αθλητικά δρώμενα της χώρας και έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση για τη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης του Καρκίνου του Μαστού.

klinn_arthroo

Η Ευρωκλινική Παίδων διοργανώνει δωρεάν συνεδρίες – ομάδες γονέων με σκοπό να προσφέρει στους γονείς τη δυνατότητα να αναπτύξουν καλύτερες γέφυρες επικοινωνίας με τα παιδιά τους και να αποκτήσουν πιο υγιείς και δυνατές σχέσεις.

mega01

Η 100% ελληνική εταιρεία ΜΕΓΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ η οποία παράγει τις αγαπημένες μάρκες εμπιστοσύνης  EveryDay, Babylino, Pom Pon, BabyCare, Sani κ.α., διακρίθηκε για 1η χρονιά ως μια από τις 20 πιο αξιοθαύμαστες εταιρείες της Ελλάδας (Most Admired Companies 2018), στη μεγαλύτερη έρευνα για την εταιρική φήμη στην Ελλάδα που διεξάγει το περιοδικό Fortune.

1