Ανοίγει τις πύλες της η υπερσύγχρονη Κτηνιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστήμιου Κύπρου

Ανοίγει τις πύλες της η υπερσύγχρονη Κτηνιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστήμιου Κύπρου

Με την ολοκλήρωση των εργασιών επέκτασης στην Πανεπιστημιούπολη του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου αυτόν το μήνα και την ανέγερση μιας ολότελα καινούριας πτέρυγας δίπλα από την Ιατρική Σχολή, η Κτηνιατρική Σχολή ανοίγει τις πύλες της στους πρώτους φοιτητές της τον Σεπτέμβριο

EUC_veterinary_20240417_SR_005
Το επίπεδο των νέων εγκαταστάσεων και του πλήρους σύγχρονου εξοπλισμού αποτελείται από μεγάλη γκάμα μοντέλων ανατομικής και, κυρίως, εργαστήρια προσομοίωσης και άσκησης στη διενέργεια επεμβάσεων σε ειδικά μοντέλα πριν από την εφαρμογή τους σε ζώντα ζώα) τα οποία ενδεχομένως να είναι τα καλύτερα στην Ευρώπη. Στόχος του Κοσμήτορα της Κτηνιατρικής Σχολής Δρ. Δημήτρη Ραπτόπουλου, είναι «να καθοδηγήσει την Σχολή στην υψηλού επιπέδου κτηνιατρική εκπαίδευση, τις στη βάση της Ευρωπαϊκής πιστοποίησης και ποιότητας της εκπαίδευσης και να καταστήσει τη Σχολή κόμβο στην ευρύτερη περιφέρεια της Ανατολικής Μεσογείου».
School of Veterinary Medicine
Το Πτυχίο Κτηνιατρικής (Doctor of Veterinary Medicine, DVM) εξοπλίζει τους φοιτητές με τις απαραίτητες δεξιότητες (Day One Competencies) και αποσκοπεί στην προαγωγή της κτηνιατρικής επιστήμης, η αποστολή της οποίας, στο πλαίσιο της Ενιαίας Υγείας (One Health), είναι η εξασφάλιση της υγείας και της ευζωίας των ζώων, η βελτίωση της ζωικής παραγωγής, η προστασία της Δημόσιας Υγείας, μέσω του ελέγχου των μεταδιδόμενων στον άνθρωπο ζωονόσων, της πιστοποίησης της καταλληλότητας των τροφίμων ζωικής προέλευσης και της μείωσης της χρήσης αντιβιοτικών, καθώς και η προστασία του περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας.
EUC_veterinary_20240417_SR_030
Κλείσιμο
Το Πτυχίο πληροί τις απαιτήσεις του Ευρωπαϊκού Συστήματος Αξιολόγησης της Κτηνιατρικής Εκπαίδευσης (European System of Evaluation of Veterinary Training, ESEVT) και άλλων κοινοτικών και διεθνών οδηγιών. Οι φοιτητές θα εκπαιδευτούν σε προηγμένα εργαστήρια προσομοίωσης, χρησιμοποιώντας καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας, θα διδάσκονται, στα αγγλικά, από έμπειρους, εγνωσμένου κύρους καθηγητές, ενώ παράλληλα θα αναπτύξουν κλινικές δεξιότητες μέσω της Πανεπιστημιακής Κλινικής Μικρών Ζώων, που επίσης θα λειτουργεί στη Σχολή. Πρόσθετος κρίσιμος κρίκος φυσικά για τους φοιτητές, το ευρύ φάσμα συνεργασιών συμβαλλόμενων φορέων και δομών στην Κύπρο και την Ευρώπη, το οποίο θα μπορούν να αξιοποιήσουν.
EUC_veterinary_20240417_SR_014
EUC_veterinary_20240417_SR_019
ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ ΣΤΙΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου με την ίδρυση της Κτηνιατρικής Σχολής παρέχει πλέον την πιο ολοκληρωμένη δέσμη σπουδών στις Ιατρικές Επιστήμες και Επιστήμες Υγείας, αφού προσφέρει συνολικά 24 προγράμματα σπουδών στους τομείς αυτούς, 11 κατ’ αποκλειστικότητα στην Κύπρο. Αξίζει να σημειωθεί πως η Σχολή Ιατρικής λειτουργεί πέρα από την Κύπρο με παράρτημα στην Φρανκφούρτη, ενώ η Σχολή Οδοντιατρικής είναι η μοναδική στην Κύπρο.

Η Σχολή Κτηνιατρικής δέχεται αιτήσεις εισαγωγής από υποψήφιους/ες φοιτητές/ριες για το Φθινοπωρινό Εξάμηνο 2024 (Έναρξη Μαθημάτων: 7 Οκτωβρίου 2024). Αναλυτικά τα Κριτήρια Εισδοχής ΕΔΩ

Μάθε περισσότερα για τη Κτηνιατρική Σχολή στο https://euc.ac.cy/ , email: info@euc.ac.cy και τηλεφωνικώς 00357 22713000.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης