1ο GLOBAL XR SUMMIT στον «Ελληνικό Κόσμο»

1ο GLOBAL XR SUMMIT στον «Ελληνικό Κόσμο»

Συναντήστε την παγκόσμια τεχνολογική κοινότητα του Metaverse, extended Reality, Web 3.0

xr-summit-0
Στις 11 Μαΐου στον «Ελληνικό Κόσμο» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού θα έχετε τη μοναδική ευκαιρία να γνωρίσετε μερικούς από τους κορυφαίους εκπροσώπους της τεχνολογικής επανάστασης που συντελείται και αλλάζει τον τρόπο που δουλεύουμε, εκπαιδευόμαστε, ψυχαγωγούμαστε. Θα ενημερωθείτε για τις τεχνολογίες του μέλλοντος από τους ειδικούς και το ρόλο τους στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα. Παρακολουθείστε ομιλίες και συζητήσεις για έναν διαφορετικό κόσμο που ήδη ξεπροβάλλει και στις οποίες συμμετέχουν:

xr-Mike-Pell-Microsoft-Garage-New-York

Ο Mike Pell, ένας από τους «βασιλιάδες του 3D» και της οπτικοποίησης δεδομένων παγκοσμίως, ο οποίος είναι ο ιθύνων νους πίσω από κορυφαίες τεχνολογικές εφευρέσεις όπως το Adobe Acrobat και το PDF, την πρώτη εκδοχή του web-based Metaverse, τη γραμματοσειρά WYSIWYG, αλλά και τoν σχεδιασμό των πρώτων εμπειριών σε smartphone συσκευές. Ηγείται του καινοτόμου προγράμματος Microsoft Garage στη Νέα Υόρκη, όπου κάνουν πράξη και τις πιο τρελές τεχνολογικές ιδέες.

xr-Alvin-Graylin

Κλείσιμο
O Alvin Wang Graylin, Πρόεδρος της παγκόσμιας εταιρείας τεχνολογίας HTC VR, είναι διεθνούς φήμης ομιλητής σε συνέδρια παγκοσμίως και κορυφαίος συγγραφέας σε θέματα που σχετίζονται με την εικονική πραγματικότητα, το διαδίκτυο, το ψηφιακό μάρκετινγκ και την επιχειρηματικότητα.

xr-Maria-Pace-Google

H Maria Pace, Υπεύθυνη Στρατηγικής του προγράμματος XR Optics της Google, σχεδιάζει και κατασκευάζει οπτικές τεχνολογίες σε AR/VR/XR. Ως επικεφαλής της Google θεωρείται από τους ανθρώπους που «οδηγούν» το μέλλον των τεχνολογιών AR -VR – XR – Web 3.0.

xr-Tim-Bates

O Tim Bates, Διευθυντής Τεχνολογίας της Lenovo παγκοσμίως, ηγείται του σχεδιασμού σε επίπεδο hardware και «αναγκών» για XR/Metaverse/Web 3.0.

xr-Rika-Nakazawa

H Rika Nakazawa, Αντιπρόεδρος Καινοτομίας του Ομίλου ΝΤΤ, με παρουσία στην ελληνική αγορά από πέρυσι, είναι επικεφαλής αναδυόμενων τεχνολογιών όπως το Edge Computing, το 5G, το AR/VR και το IoT. Έχει, επίσης, βραβευτεί με την αναγνώριση του CRN «Women of the Channel Power 70» για τα επιτεύγματά της στην υποστήριξη της διαφορετικότητας στον κλάδο της τεχνολογίας.

Από την ελληνική κοινότητα θα μιλήσουν, επίσης, διακεκριμένοι επιστήμονες και εκπρόσωποι του tech industry όπως ο Παναγιώτης Ροϊλός, Καθηγητής Νεοελληνικών Σπουδών στην Έδρα «Γιώργος Σεφέρης» και Καθηγητής Συγκριτικής Λογοτεχνίας στο Χάρβαρντ και ο Δημήτρης Δημητριάδης, Digital Futurist & Μέλος της Ειδικής Γραμματείας Μακροπρόθεσμου Σχεδιασμού.

Το Συνέδριο θα ολοκληρωθεί με live show από την πολυσυζητημένη Sami Tauber, Futurist και Chief Metaverse Officer, η οποία θα παρουσιάσει το εντυπωσιακό οπτικοακουστικό έργο της VNCCII. Πρόκειται για ένα 3D A.I. Cyborg Avatar, το οποίο εκτείνεται από την οθόνη στη σκηνή σε ένα περιβάλλον πραγματικών και ψηφιακών σκηνικών και μουσικής.

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν η Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, Εκτελεστική Αντιπρόεδρος και ο Δημήτρης Εφραίμογλου, Διευθύνων Σύμβουλος του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού. Το Global XR Summit εντάσσεται στις δράσεις του Κέντρου Έρευνας, Ανάπτυξης και Αριστείας του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.

Η είσοδος είναι δωρεάν με προεγγραφή.
Το αναλυτικό πρόγραμμα του Συνεδρίου μπορείτε να βρείτε εδώ:
http://xr-cosmos.gr/global-xr-summit-2023.php
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης