Mediterranean College-Graduation Ceremonies | Class of 2022

Mediterranean College-Graduation Ceremonies | Class of 2022

Λαμπερές Τελετές Αποφοίτησης του Αγγλόφωνου Κολλεγίου Πανεπιστημιακών Σπουδών στην Ελλάδα, με όραμα και προοπτική για ένα Βιώσιμο Μέλλον

mediterrean_college
Δύο εντυπωσιακές Τελετές Αποφοίτησης, αφιερωμένες στο θέμα της Βιώσιμης Ανάπτυξης και των βασικών στόχων της, πραγματοποιήθηκαν σε κλίμα συγκίνησης, παρουσία των αποφοίτων και προσκεκλημένων συγγενών & φίλων τους. «Sustainable Future: Make the Change» ήταν ο γενικός τίτλος των δύο Graduation Ceremonies - Class of 2022, του Mediterranean College, οι οποίες διεξήχθησαν, η μία στην Αθήνα, τη Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2023 στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος, και η 2η στη Θεσσαλονίκη, την Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2023, στο Μέγαρο Μουσικής.

Τους απόφοιτους της Τάξης του 2022, πρώτος καλωσόρισε ο Ιδρυτής & Επίτιμος Πρόεδρος του Mediterranean College, Καθηγητής, κ. Σοφοκλής Ξυνής τονίζοντας ότι τόσο ο Όμιλος ΞΥΝΗ από το 1957, όσο και το Mediterranean College 46 χρόνια τώρα, θέτουν, διαχρονικά, στο επίκεντρο της εκπαιδευτικής τους φιλοσοφίας την ανθρωποκεντρική προσέγγιση και την προσφορά στην κοινωνία, μέσα από μια σειρά πολυεπίπεδων δράσεων και πρωτοβουλιών. «… Το Mediterranean College, το 1ο Ιδιωτικό Αγγλόφωνο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών Σπουδών στην Ελλάδα, αναδεικνύει στη φετινή Τελετή Αποφοίτησης το μείζον θέμα της Βιώσιμης (Αειφόρου) Ανάπτυξης. Και με κεντρικό σύνθημα "Sustain Your Future", παρακινούμε τους φοιτητές, αποφοίτους μας, και γενικότερα ολόκληρη την κοινωνία, να κινητοποιηθούν και να δράσουν με όραμα και προοπτική για ένα Βιώσιμο Μέλλον, σε έναν πιο δίκαιο και πιο ειρηνικό κόσμο, σε έναν πιο "υγιή" πλανήτη!».

Με ένα θερμό χειροκρότημα «στους ήρωες της στιγμής», όπως χαρακτήρισε τους απόφοιτους και τους γονείς τους, ξεκίνησε την ομιλία του ο Key-Note Speaker της Τελετής Αποφοίτησης στην Αθήνα, Καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης, Mέλoς ΔΕΠ – Χημικός Μηχανικός, Αναπληρωτής Καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Τμήμα Χημικών Μηχανικών, Πολυτεχνική Σχολή, ΑΠΘ. Ο κ. Σαρηγιάννης εστίασε στο θέμα της Βιώσιμης Ανάπτυξης η οποία, όπως χαρακτηριστικά είπε, «…βάζει προκλήσεις στην ανάπτυξη της κοινωνίας και της οικονομίας ακόμα και του πολιτισμού και όλα αυτά γίνονται σε ένα background Κλιματικής Αλλαγής… για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτές τις προσκλήσεις, χρειάζεται μια αλλαγή συστημική, μια αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τα πράγματα… και είναι η νέα γενιά που θα κάνει τη διαφορά, είναι οι καταλύτες… Για να είναι αυτό εφικτό θα πρέπει να εξεταστεί τόσο η Περιβαλλοντική, όσο και η Οικονομική και Κοινωνική Βιωσιμότητα…».
280519-13576

«…Οι επενδύσεις σε μια συνεκτική κοινωνία, στη βιώσιμη ανάπτυξη, στο ανθρώπινο και το κοινωνικό κεφάλαιο και στην ποιότητα ζωής θα είναι ζωτικής σημασίας για τη δημιουργία ευκαιριών για τις σύγχρονες επιχειρήσεις, την τόνωση της απασχόλησης, του πλούτου και της βιώσιμης ανάπτυξης στο μέλλον…», επεσήμανε ο κ. Αθανάσιος Σαββάκης- τ. Πρόεδρος Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), Πρόεδρος Ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας & Key-Note Speaker στην Τελετή της Θεσσαλονίκης.

Εκπρόσωποι των συνεργαζόμενων Βρετανικών Πανεπιστημίων παρευρέθηκαν στις δύο εκδηλώσεις και απηύθυναν χαιρετισμό στους νέους απόφοιτους:

«Ό,τι και να κάνετε να το κάνετε με ήθος, ευθύνη, υπευθυνότητα & αξιοπρέπεια. Μόνο έτσι μπορείτε να κάνετε τη διαφορά στον κόσμο…». Αυτή ήταν η παραίνεση του Professor Alex Molasiotis, PVC Dean of College of Arts, Humanities and Education του University of Derby, προς τους απόφοιτους της Τάξης του 2022.

Κλείσιμο
Ο Doctor David Atkinson, Associate Dean, Recruitment & Partnerships του University of Wolverhampton έδωσε, μέσα από μια παρομοίωση, την αξία της εκπαίδευσης όσο «επίπονη» και αν είναι η διαδικασία. «Όπως ο χρυσός και τα διαμάντια, έτσι και η εκπαίδευση είναι εξίσου πολύτιμη…» είπε χαρακτηριστικά ο Dr. Atkinson.

Στη διάρκεια της Τελετής, η Γενική Διευθύντρια του Mediterranean College, κ. Κατερίνα Ξυνή παρουσίασε συνοπτικά τις βασικές ενέργειες του Πλάνου Βιώσιμης Ανάπτυξης του Mediterranean College, με βάση το Περιβάλλον, την Κοινωνία και την Εταιρική Διακυβέρνηση, παραθέτοντας τους σημαντικότερους στόχους του Κολλεγίου, με ορίζοντα το έτος 2030.

Παρουσία του Ιδρυτή & Επίτιμου Προέδρου του Mediterranean College, του PVC Dean of College of Arts, Humanities and Education και μελών της Ακαδημαϊκής Διεύθυνσης του Κολλεγίου, απονεμήθηκαν τα πτυχία και διπλώματα Bachelor’s, Master’s, Higher National Diplomas και τίτλοι επαγγελματικής εξειδίκευσης Professional/ Executive Diplomas στους 695 απόφοιτους της Τάξης του 2022, σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη. Οι Απόφοιτοι ήταν από τις σχολές Διοίκησης Επιχειρήσεων, Πληροφορικής, Ψυχολογίας, Επιστημών της Αγωγής, Τουρισμού & Φιλοξενίας, Μηχανικών και Επιστημών Υγείας & Αθλητισμού του Mediterranean College (MC) και του Mediterranean Professional Studies (MPS).

Οι νέοι απόφοιτοι θα είναι πλέον πτυχιούχοι, κορυφαίων πανεπιστημίων και κάτοχοι διπλωμάτων από φορείς πιστοποίησης παγκοσμίου φήμης, έχοντας αποκομίσει όλες τις απαραίτητες επαγγελματικές δεξιότητες για μια επιτυχημένη σταδιοδρομία στην απαιτητική αγορά εργασίας.

Ακαδημαϊκές υποτροφίες απονεμήθηκαν στους αριστεύσαντες και ειδικές βραβεύσεις πραγματοποιήθηκαν σε καθηγητές και φοιτητές, που ξεχώρισαν κατά το ακαδημαϊκό έτος 2021-22.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης