Η CELESTYAL CRUISES χαλαρώνει το υγειονομικό πρωτόκολλο COVID-19 για τους ταξιδιώτες της

Η CELESTYAL CRUISES χαλαρώνει το υγειονομικό πρωτόκολλο COVID-19 για τους ταξιδιώτες της

Οι επισκέπτες μπορούν τώρα να επιδείξουν αρνητικό τεστ εντός 72 ωρών πριν την επιβίβαση. Οι μάσκες δεν είναι πλέον υποχρεωτικές

Picture1a
Η Celestyal, η βραβευμένη και αναγνωρισμένη ως η νούμερο ένα επιλογή κρουαζιέρας στα ελληνικά νησιά και την Ανατολική Μεσόγειο, ανακοινώνει την χαλάρωση της υγειονομικής πολιτικής της για τον COVID-19. Για όλα τα δρομολόγια αρχής γενομένης από τις 26 Αυγούστου 2022, όλοι οι επισκέπτες, ηλικίας 12 ετών και άνω, πρέπει να συνεχίσουν να είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Επιπρόσθετα οι επισκέπτες που είναι 18 ετών και άνω θα πρέπει να έχουν εμβολιασθεί και με την αναμνηστική δόση εάν έχουν παρέλθει περισσότερες από 270 ημέρες από την τελευταία δόση εμβολίου τους. Όλοι οι επισκέπτες πριν από την επιβίβαση πρέπει να επιδείξουν πιστοποιημένο αρνητικό τεστ αντιγόνου (rapid test) για COVID εντός 48 ωρών ή αρνητικό μοριακό τεστ (PCR) εντός 72 ωρών, σε αντίθεση με την προηγούμενη απαίτηση για επίδειξη τεστ έως και 24 ωρών πριν από την επιβίβαση. Για τους πολίτες της ΕΕ που έχουν αναρρώσει πρόσφατα από τον COVID, απαιτείται η επίδειξη του Ευρωπαϊκού Ψηφιακού Πιστοποιητικού Ανάρρωσης COVID. Για όσους προέχονται από χώρες που δεν συμμετέχουν στο σύστημα DCC (Digital COVID Certificate) της ΕΕ (όπως Αμερική, Καναδάς Μεξικό και άλλες), μπορούν να επιδείξουν σημείωμα γιατρού το οποίο θα συνοδεύεται από  το θετικό και το  αρνητικό τεστ  που να αντιστοιχεί στην ημερομηνία νόσησης και ανάρρωσης.

Το πιστοποιητικό ανάρρωσης και στις δύο περιπτώσεις έχει μέγιστη ισχύ 180 ημερών από την ημερομηνία νόσησης. Η χρήση των μασκών η οποία ήταν υποχρεωτική για όλους τους εσωτερικούς χώρους, καθίσταται πλέον προαιρετική με ισχυρή σύσταση για χρήση σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους όταν παρατηρείται συνωστισμός.’

«Σύμφωνα με τις ενημερωμένες οδηγίες των European Healthy Gateways της CLIA, αλλά και των ελληνικών υγειονομικών αρχών, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την περαιτέρω χαλάρωση των υγειονομικών μας πρωτοκόλλων», δήλωσε ο Γενικός Εμπορικός Διευθυντής της Celestyal Cruises, κ. Leslie Peden.
Συμπληρώνοντας ότι, «Οι πιο ευέλικτες απαιτήσεις παρέχουν στους επισκέπτες μας τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε διαγνωστική εξέταση πριν από την αναχώρηση για την Ελλάδα, καθώς και μεγαλύτερη ευελιξία όσον αφορά τη χρήση μάσκας στο κρουαζιερόπλοιο. Θα συνεχίσουμε να έχουμε ανοικτή επικοινωνία και συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς, καθώς η υγεία και η ασφάλεια των επισκεπτών, του πληρώματος και των κοινοτήτων που επισκεπτόμαστε, συνεχίζουν να αποτελούν την κορυφαία μας προτεραιότητα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης