ΤΗΕΟΝ SENSORS και HENSOLDT υπογράφουν σύμβαση με τον OCCAR για 20.000 όργανα νυχτερινής όρασης των Γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων

ΤΗΕΟΝ SENSORS και HENSOLDT υπογράφουν σύμβαση με τον OCCAR για 20.000 όργανα νυχτερινής όρασης των Γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων

Η σημερινή ημέρα αποτελεί μια πολύ σημαντική ημέρα στην ιστορία της ΤΗΕΟΝ SENSORS εφόσον αποτελεί τη μόνη εταιρία, σε κοινοπραξία με την HENSOLDT, που κατάφερε να υπογράψει με τον OCCAR τον μεγαλύτερο δημόσιο διαγωνισμό, για την προμήθεια με επιπλέον 20.000 δίκυαλα νυκτερινής όρασης προς τις Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις

Photo-2
Η υπογραφή μαλιστα αυτή που πραγματοποιήθηκε στο θρυλικό ιστορικό ξενοδοχείο Steigenberger Grand Hotel Petersberg στη Βόννη, συνέπεσε με τα 20 χρόνια επετείου του OCCAR, του διακρατικού Οργανισμού για την Κοινή Συνεργασία στον τομέα των Εξοπλισμών. Η υπογραφή της εν λόγω σύμβασης, το ύψος της οποίας φθάνει σε 3ψηφιο αριθμό εκατ.ευρώ, αποτελεί και τη μόνη σύμβαση που υπεγράφη στην 20ετή επέτειο του OCCAR τιμώντας έτσι με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο τις εμπλεκόμενες εταιρίες, αλλά και τη χώρα μας.
Photo-1

Η THEON SENSORS επιλέχθηκε για να περαστεί και το μήνυμα της κοινής ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας. «Θέλουμε ο OCCAR να γίνει η ανεξάρτητη αρχή όλων των ευρωπαϊκών προμηθειών για την άμυνα στην ΕΕ» δήλωσε η Christine Lambrecht, Ομοσπονδιακή Υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Christine Lambrecht στο περιθώριο της υπογραφής και της επετείου. Πηγές της εταιρίας αναφέρουν ότι η Υπουργός εκφράστηκε πολύ θετικά για την ευελιξία της ΤΗΕΟΝ SENSORS αλλά και για το γεγονός ότι η εταιρία θα ανοίξει και εργοστάσιο στη Γερμανία μέσω της νεοιδρυθείσας εταιρίας με την επωνυμία HENSOLDT THEON NightVision GmbH και έδρα το Wetzlar.

Να σημειωθεί ότι η εταιρία, με αυτήν την προαίρεση της συμφωνίας αλλά και τις επιπλέον συμφωνίες που υπέγραψε, θα έχει ως αποτέλεσμα οι σχετικές παραγγελίες να ξεπεράσουν για φέτος τα €250 εκ. Για αυτό η ΤΗΕΟΝ SENSORS είναι η πρώτη εταιρία με την οποία όλες οι ευρωπαϊκές χώρες σπεύδουν να κλείσουν παραγγελίες καθώς σύντομα θα υπάρξουν θέματα διαθεσιμότητας σε αρκετά από τα υποσυστήματα που απαιτούνται για την κατασκευή των οργάνων.

Η τροποποίηση της σύμβασης καλύπτει διάφορες επιπλέον βελτιώσεις του MIKRON και αλλαγές στη διαμόρφωση του συστήματος ως αποτέλεσμα της φάσης λειτουργικών δοκιμών και αποδοχής, την οποία πέρασε με επιτυχία το MIKRON στα τέλη Φεβρουαρίου 2022.
Photo-3

Κατά την υπογραφή της σύμβασης στη Βόννη με τον Κρίστιαν Χατζημηνά, Πρόεδρο της THEON SENSORS, τον Andreas Hülle, Επικεφαλής της Διεύθυνσης Optronics & Land Solutions και CEO της ΗENSOLDT Optronics GmbH, ο Διευθυντής του OCCAR-EA Matteo Bisceglia δήλωσε: «Το πρόγραμμα NVC είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα ότι οι ευρωπαϊκές βιομηχανίες μπορούν να κερδίσουν συμμετέχοντας σε διαγωνιστική διαδικασία σύναψης συμβάσεων με διαχειριστή τον OCCAR. Αποδεικνύει ότι ο OCCAR μπορεί να παραδώσει αμυντικό εξοπλισμό γρήγορα και με επιτυχία προς όφελος των Ενόπλων Δυνάμεων των Εθνών και καταδεικνύει ότι με τη THEON SENSORS, μια ευρωπαϊκή βιομηχανία από κράτος που δεν ανήκει στον OCCAR μπορεί να συμμετάσχει και να επωφεληθεί από ένα τέτοιο πρόγραμμα. Με αφορμή τη σύμβαση αυτή του OCCAR, η HENSOLDT και η THEON SENSORS αποφάσισαν να εμβαθύνουν περαιτέρω τη συνεργασία τους στις δυνατότητες νυχτερινής όρασης, με αποτέλεσμα την ίδρυση μιας νέας εταιρίας με την επωνυμία HENSOLDT THEON Night Vision GmbH. Συγχαρητήρια!»

Ο Κρίστιαν Χατζημηνάς, Πρόεδρος της THEON SENSORS και του EFA GROUP πρόσθεσε: «Αυτή η νέα μεγάλη τροποποίηση σύμβασης αποτελεί το επιστέγασμα της επιτυχημένης συνεργασίας μεταξύ της HENSOLDT Optronics GmbH και της THEON SENSORS, η οποία ανοίγει πόρτες για συνέργειες και σε άλλους τομείς εντός της Ευρώπης. Η παρούσα εξέλιξη δεν είναι μόνο επωφελής για τις εμπλεκόμενες χώρες και εταιρίες, αλλά ενισχύει επίσης, τη θέση της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας στο παγκόσμιο γίγνεσθαι».
Κλείσιμο
Photo-4

Ο Andreas Hülle, επικεφαλής της Διεύθυνσης Optronics & Land Solutions και CEO της HENSOLDT Optronics GmbH, δήλωσε: «Η HENSOLDT και η THEON SENSORS έχουν ήδη συνεργαστεί με επιτυχία στο παρελθόν. Δύο μεγάλες ευρωπαϊκές εταιρίες συνεργάζονται με υποδειγματικό τρόπο για να προμηθεύσουν τις βελγικές και γερμανικές ένοπλες δυνάμεις με εξοπλισμό νυχτερινής όρασης τελευταίας τεχνολογίας. Η παραγγελία αυτή συνδέεται άμεσα με τη στρατηγική ανάπτυξής μας. Ο πόλεμος της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας δείχνει πόσο σημαντική είναι η δικτυωμένη τεχνολογία αισθητήρων και οπτικών συστημάτων υψηλής απόδοσης για τον εξοπλισμό των Ενόπλων Δυνάμεων σύμφωνα με τις επιταγές της εποχής μας».

To προϊόν που επιλέχθηκε είναι το MIKRON, που αποτελεί μέρος της δημοφιλούς οικογένειας οργάνων νυχτερινής όρασης NYX της ΤΗΕΟΝ SENSORS. Χρησιμοποιώντας λυχνία των 16 mm, το μέγεθος και κυρίως το βάρος του MIKRON μειώνεται έως και 20% χωρίς ταυτόχρονα να επιφέρει σημαντική μείωση της απόδοσής του. Μπορεί να φορεθεί από τον στρατιώτη, είτε στο κράνος είτε μέσω ενός συστήματος κάλυψης κεφαλής. Τα δύο μονόκυαλα μπορούν να αναδιπλωθούν χωριστά. Το MIKRON τροφοδοτείται από μία μόνο μπαταρία ΑΑ, αλλά μπορεί επίσης να λειτουργήσει με εξωτερική μπαταρία εάν απαιτείται μεγαλύτερος χρόνος λειτουργίας.
Photo-5

Το επιταχυνόμενο χρονοδιάγραμμα παραδόσεων του βελτιωμένου MIKRON θα ξεκινήσει με τις πρώτες παραδόσεις αυτόν τον μήνα, ενώ η συνολική τρέχουσα ποσότητα βάσει σύμβασης των 29.550 NVG αναμένεται να ολοκληρωθεί το 3ο τρίμηνο του 2024. Η αύξηση της ικανότητας νυχτερινής όρασης και για τα δύο κράτη που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι ζωτικής σημασίας, και εξασφαλίζεται με την παροχή προηγμένου εξοπλισμού για τους πεζούς στρατιώτες, τους αερομεταφερόμενους, τους στρατιώτες αεροπορικών επιθέσεων, καθώς και για τους οδηγούς στρατιωτικών οχημάτων.
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης