Η ISOMAT ολοκλήρωσε την αποκατάσταση του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα στη Θεσσαλονίκη

Η ISOMAT ολοκλήρωσε την αποκατάσταση του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα στη Θεσσαλονίκη

Αποκατάσταση και εξωραϊσμός του κτιρίου του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα εξ' ολοκλήρου με υλικά ISOMAT

isomat
Με αφορμή την 18η Μαΐου, Διεθνή Ημέρα Μουσείων, ο Όμιλος ISOMAT με περηφάνια παρουσιάζει την ολοκλήρωση της αποκατάστασης και του συνολικού εξωραισμού των εξωτερικών όψεων και του προαύλιου χώρου του ιστορικού κτιρίου του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα στη Θεσσαλονίκη, εξ’ ολοκλήρου με υλικά που προσέφερε ο Όμιλος «από καρδιάς».

Η Διεθνής Ημέρα Μουσείων είναι αφιερωμένη στα μουσεία και στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και το φετινό θέμα του εορτασμού της είναι «Η Δύναμη των Μουσείων».

Το ιστορικό νεοκλασσικό κτίριο του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα, σχεδιασμένο από τον γερμανό αρχιτέκτονα Έρνστ Τσίλλερ, αναγέρθηκε τo 1893 στην καρδιά της Θεσσαλονίκης για να φιλοξενήσει το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας μέχρι την απελευθέρωση της πόλης από τον Ελληνικό Στρατό το 1912. Μετά από τον μεγάλο σεισμό του 1978, αναστηλώθηκε και στις 27 Οκτωβρίου 1982, ως Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα, εγκαινιάσθηκε από τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Καραμανλή. Με την πάροδο των δεκαετιών, το κτίριο υπέστη φθορές, τις οποίες το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα και της Νεότερης Ιστορίας της Μακεδονίας αποφάσισε να αποκαταστήσει.

Ο Όμιλος ISOMAΤ με υψηλό αίσθημα ευθύνης και ηθική υποχρέωση απέναντι στην πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας, ανέλαβε από την πρώτη στιγμή τη δωρεά μιας μακράς λίστας υλικών για την ολοκλήρωση του έργου, όπως στεγανωτικά υλικά, επισκευαστικά κονιάματα και ειδικά υλικά ενίσχυσης, κόλλες για μάρμαρα, σιλικονούχους σοβάδες και χρώματα, βερνίκια προστασίας anti-graffiti κ.α., τα οποία όχι μόνο συνέβαλαν στην αναβάθμιση των όψεων του κτιρίου και του προαύλιου χώρου του, αλλά θα εξασφαλίσουν και την προστασία του σε βάθος χρόνου.

Η ολοκλήρωση αυτού του πολύ σημαντικού έργου συμβάλλει στην προσπάθεια διατήρησης της ιστορικής μνήμης και της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας, όπως διαμορφώθηκαν κατά τον 19ο αιώνα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης