Μια πραγματικά σημαντική προσφορά στην εκπαιδευτική κοινότητα

hpeir1

Το νέο «Λύκειο Παντελής Παντελιάδης» της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης αποτελεί δωρεά της οικογένειας Παντελιάδη του Ομίλου ΗΠΕΙΡΟΣ-ΟΠΤΙΜΑ-ΜΕΤRΟ-MY MARKET


H ανέγερση του νέου κτηρίου του Λυκείου της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής στη Θεσσαλονίκη ξεκίνησε το φθινόπωρο και θα έχει ολοκληρωθεί έτσι ώστε να λειτουργήσει την επόμενη σχολική χρονιά. Η πλήρης χρηματοδότηση του έργου από την οικογένεια Παντελιάδη του Ομίλου ΗΠΕΙΡΟΣ-ΟΠΤΙΜΑ-ΜΕΤRΟ-MY MARKET, επισφραγίζει τους στενούς δεσμούς που διατηρούν με το σχολείο, όπου φοίτησε ως οικότροφος ο ιδρυτής του Ομίλου, Παντελής Παντελιάδης.

Π__Παντελιαδης

Η Αμερικανική Γεωργική Σχολή εμφύσησε στον ιδρυτή του Ομίλου ΗΠΕΙΡΟΣ-ΟΠΤΙΜΑ-ΜΕΤRΟ- MY MARKET την αγάπη και τον σεβασμό για τη γη και τα ζώα, του δίδαξε τις βέλτιστες αγροτικές κι επιχειρηματικές πρακτικές και του έδωσε τα εφόδια για τις μετέπειτα σπουδές του και την επιχειρηματική του σταδιοδρομία.

Δυο σταθμοί, τον έφεραν κοντά στην παραγωγή και στον πρωτογενή τομέα και του επέτρεψαν να πραγματοποιήσει το διαχρονικό όραμά του, να στηρίξει έμπρακτα τον σύγχρονο Έλληνα κτηνοτρόφο.

Ήταν η απόκτηση της ΗΠΕΙΡΟΣ το 1997, που μετά από επένδυση δεκάδων εκατομμυρίων, έχει αναδειχτεί σε μια από τις μεγαλύτερες και πιο σύγχρονες τυροκομικές μονάδες των Βαλκανίων και η δημιουργία της πρότυπης Φάρμας ΗΠΕΙΡΟΣ το 2019, η οποία στοχεύει στην ανάπτυξη βέλτιστων τεχνικών εκτροφής αιγοπροβάτων και στη μεταφορά της τεχνογνωσίας αυτής στους συνεργαζόμενους κτηνοτρόφους.


Η Αμερικανική Γεωργική Σχολή είναι ανεξάρτητος, μη κερδοσκοπικός, εκπαιδευτικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 1904 και είναι το μόνο εκπαιδευτικό ίδρυμα στην Ελλάδα, που κάνει πράξη τη βιωματική μάθηση σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης – από την προσχολική ηλικία μέχρι και τις μεταπτυχιακές σπουδές, προσφέροντας μάλιστα και πολλές υποτροφίες στους μαθητές και τους σπουδαστές της που δεν διαθέτουν τους απαραίτητους πόρους.


Νέο κτήριο «Λύκειο Παντελής Παντελιάδης» της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής


Διαθέτει εκπαιδευτικό γαλακτοκομείο, πτηνοτροφείο και βουστάσιο, αμπελώνες, ελαιώνες, θερμοκήπια και φυτώρια και παράγει αγροτικά προϊόντα με τη συμμετοχή των μαθητών και σπουδαστών σε όλη τη διαδικασία παραγωγής. Παράλληλα, σε συνεργασία με την πανεπιστημιακή και επιστημονική κοινότητα, συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα για την ανάπτυξη σύγχρονων και καινοτόμων αγροτικών και κτηνοτροφικών πρακτικών.

Ο Παντελής Παντελιάδης, ανέκαθεν θερμός υποστηρικτής του έργου της Σχολής, έχει υπηρετήσει ως Έφορος στη Διοίκησή της και προσφέρει κάθε χρόνο υποτροφίες, σε αναγνώριση όσων του προσέφερε η φοίτηση σε αυτήν. Ο κύκλος της σχέσης αυτής ολοκληρώνεται με την πρόσφατη απόφαση της οικογενείας Παντελιάδη να χρηματοδοτήσει πλήρως την οικοδόμηση του νέου κτηρίου για το Λύκειο της Σχολής.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης