Επικοινώνησε όσο θέλεις με το DataPass

data2

Είσαι 15-17 ετών και έχεις κάνει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου ενάντια στον Covid-19; Τότε δικαιούσαι πακέτο δεδομένων 50GB για 5 μήνες. Για να μπορείς να επικοινωνείς, να διασκεδάζεις και να ζεις… ελεύθερα!


Τι είναι όμως το DataPass; Μία πρωτοβουλία των Υπουργείων Οικονομικών, Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης που υλοποιείται από την Κοινωνία της Πληροφορίας Μ.Α.Ε με στόχο την επιβράβευση των νέων που συμμετέχουν ενεργά στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμού. Η προσφορά ισχύει για όλους τους νέους 15-17 ετών με την προϋπόθεση της συμμετοχής τους στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμού έως τις 31/12/2021 και χορηγείται μία φορά ανά Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.).Η διαδικασία ενεργοποίησης της προσφοράς
Για τη χορήγηση της προσφοράς, ένας εκ των εχόντων την επιμέλεια του ανήλικου εμβολιασθέντος εισέρχεται σε ειδική εφαρμογή (freedompass.gov.gr), προσβάσιμη μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής πύλης της δημόσιας Διοίκησης στην ιστοσελίδα  gov.gr, με τους προσωπικούς του κωδικούς της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (taxisnet) και αιτείται την έκδοση Freedom Pass/Data για συγκεκριμένο αριθμό κινητής τηλεφωνίας, δηλώνοντας:

1. τον πάροχο  (σημ.: η παροχή ισχύει για τους παρόχους Cosmote, Vodafone & Wind) & τον αριθμό της σύνδεσης (MSISDN) που θα λάβει την προσφορά
2. τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α) ή τον Προσωρινό Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Π.Α.Μ.Κ.Α.) ή τον Προσωρινό Αριθμό Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (Π.Α.Α.Υ.Π.Α) του εμβολιασθέντος
3. τα στοιχεία επικοινωνίας (κινητό τηλέφωνο και, προαιρετικά, email)

Για την υποβολή της αίτησης, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η επιβεβαίωση του κινητού τηλεφώνου και του email (εφόσον έχει συμπληρωθεί).

Η προσφορά παραμένει ενεργή για διάρκεια 5 μηνών από την ενεργοποίησή της εκτός εάν τα δεδομένα καταναλωθούν πριν την πάροδο του άνω χρονικού διαστήματος ή εάν το καρτοκινητό μετατραπεί σε ανενεργό λόγω μη ανανέωσης του χρόνου ομιλίας, σύμφωνα με την πολιτική κάθε παρόχου εάν υφισταται αντίστοιχος περιορισμός . Επίσης σε περίπτωση αλλαγής παρόχου (φορητότητας) η προσφορά απενεργοποιείται αυτόματα.

Εναλλακτικά, ο έχων την επιμέλεια του εμβολιασθέντος μπορεί να αιτηθεί την  ενεργοποίηση της προσφοράς μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.). Σε αυτήν την περίπτωση η επαλήθευση των προϋποθέσεων γίνεται με αναζήτηση του Α.Μ.Κ.Α., είτε του έχοντος την επιμέλεια του εμβολιασθέντος, είτε του ίδιου του εμβολιασθέντος.


Για περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις που αφορούν στο πακέτο δεδομένων των 50GB μπες στο emvolio.gov.gr/datapass

datapass-logoDataPass_bar_logos

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης