Βίκος: Μηνύματα προσφοράς και αλληλεγγύης για την εθελοντική αιμοδοσία

Βίκος: Μηνύματα προσφοράς και αλληλεγγύης για την εθελοντική αιμοδοσία

Η εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί το ύψιστο δώρο αγάπης για το συνάνθρωπό μας. Μια πηγαία πράξη προσφοράς που χρειάζεται μόνο λίγα λεπτά από το χρόνο μας για να χαρίσει ζωή σε χιλιάδες συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. 

ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ_ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ_2021__002_

Στη Βίκος, η εθελοντική αιμοδοσία, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων της. Για περισσότερα από 10 χρόνια, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, υποστηρίζει έμπρακτα και αδιάλειπτα το θεσμό της εθελοντικής, μη αμειβόμενης προσφοράς αίματος, υλοποιώντας ενέργειες ακόμα και σε δύσκολες περιόδους.  

Mε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, που κάθε χρόνο τιμάται στις 14 Ιουνίου, η Βίκος επανέρχεται για να υπενθυμίσει ότι "Όσο φυσικό είναι να πίνεις νερό, τόσο φυσικό είναι να δίνεις αίμα". Με αυτό το μότο και μέσα από μία καμπάνια ενημέρωσης που θα διαρκέσει από τις 10 Ιουνίου και για ένα μήνα, η εταιρεία τονίζει για μια ακόμη φορά,  ότι η εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί ύμνο προς την κοινωνική προσφορά και τον εθελοντισμό. 

Φέτος, η καμπάνια θα προβληθεί από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και στην πίσω όψη λεωφορείων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα.  Στόχος είναι να ενημερώσει για την αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας και τη συνεισφορά αγάπης προς το συνάνθρωπό μας, αλλά και να παροτρύνει νέους εθελοντές. Γιατί, προσφέροντας λίγες σταγόνες από το αίμα που ρέει άφθονο, όλοι μαζί μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα της ανεπάρκειας αίματος, εξαιτίας του οποίου κινδυνεύουν οι ζωές χιλιάδων συμπολιτών μας.  

Τα μηνύματα αγάπης, προσφοράς και αλληλεγγύης της Βίκος ξεκίνησαν με πράξεις και έργα πριν από αρκετά χρόνια.  Με πρωτοβουλία των ιδιοκτητών κ. Π. Σεπετά και Ε. Θεοχάρη που ήταν και οι ίδιοι εθελοντές αίματος, η πρώτη εθελοντική αιμοδοσία των εργαζομένων στις εργοστασιακές εγκαταστάσεις της εταιρείας έγινε τον Ιανουάριο του 2010 σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων Χατζηκώστα.  Η ένθερμη υποδοχή και η μεγάλη συμμετοχή, ενθάρρυναν τη διοίκηση να επαναλάβει την εθελοντική αιμοδοσία και τις επόμενες χρονιές, δημιουργώντας έτσι έναν άτυπο, ανθρώπινο θεσμό. Από τότε μέχρι σήμερα με πρωτοβουλία της εταιρείας έχουν συλλεχθεί 842 φιάλες αίματος. 

Στις πιο πρόσφατες ενέργειες της Βίκος περιλαμβάνεται η προσφορά υγειονομικού υλικού στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών Π.Ο.Σ.Ε.Α για τις αιμοδοσίες εν μέσω της πανδημίας του Covid-19. 

Πάντα στο πλαίσιο της προσπάθειας για στήριξη της εθελοντικής αιμοδοσίας, η εταιρεία έχει επίσης, προσφέρει μια κινητή μονάδα αιμοληψίας στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα» Ιωαννίνων και τρία ειδικά οχήματα, με υπερσύγχρονο εξοπλισμό, για την ασφαλή μεταφορά φιαλών αίματος στον Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ).

Παράλληλα, προβαίνοντας σε χορηγίες, πανελλαδικά στηρίζει ανάλογες δράσεις συλλόγων και φορέων για εθελοντική αιμοδοσία, καθώς και την Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών.  Ενημέρωση για τις δράσεις που αφορούν την εθελοντική αιμοδοσία, η Βίκος παρέχει μέσα από την ιστοσελίδα της, επιδιώκοντας να τη μετατρέψει σε μέσο διάδοσης της Εθελοντικής Αιμοδοσίας και προσέλκυσης νέων Εθελοντών Αιμοδοτών.                                            


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης