Καλοκαίρι 2021 – Ώρα για κλιματιστικό· ώρα για Public

Καλοκαίρι 2021 – Ώρα για κλιματιστικό· ώρα για Public

Το κλιματιστικό είναι μια απαραίτητη συσκευή για την ελληνική οικογένεια, τόσο απαραίτητη όσο η τηλεόραση

public
Μπορεί η Ελλάδα να είναι μια μεσογειακή χώρα, με πολλούς μήνες ηλιοφάνεια μέσα στο έτος, αλλά μόλις η θερμοκρασία περάσει τους 32 βαθμούς, όλοι αρχίζουν να μιλάνε για τον καύσωνα που έρχεται. Όχι ότι στη χώρα μας δεν κάνει καύσωνες βέβαια. Τα 40-ρια δίνουν και παίρνουν κάθε καλοκαίρι που σημαίνει ότι καλό είναι να είστε προετοιμασμένοι, δηλαδή να έχετε φροντίσει από πριν να εξοπλίσετε σπίτι και εξοχικό με τις απαραίτητες μονάδες κλιματιστικών.

Πόσες όμως χρειάζεστε; Πόσο μεγάλες; Τι χαρακτηριστικά πρέπει να προσέξετε και τι είναι επιτέλους τα BTU; Σε ένα κατάστημα Public, ο υποψήφιος αγοραστής θα βρει απαντήσεις σε όλες τις απορίες του και φυσικά όλες τις δημοφιλείς μάρκες για να επιλέξει. Δείτε εδώ όλα τα μοντέλα.

Στο παρόν άρθρο θα σας δώσουμε μερικές πρώτες συμβουλές, κατατοπίζοντάς σας γύρω από την αγορά των κλιματιστικών. Διαβάστε το πρώτα και μετά σπεύστε σε ένα κατάστημα Public από τώρα. Μην περιμένετε να έρθουν οι καύσωνες.

Κλιματιστικά - Συμβουλές αγοράς

Ένα κλιματιστικό ποτέ δεν είναι αρκετό, ιδικά εάν έχει κάποιος μεγάλο σπίτι με πολλά δωμάτια. Επίσης, άλλης κατηγορίας συσκευή χρειάζεται για ένα μεγάλο σαλόνι και άλλης για ένα μικρό δωμάτιο. Ένας πολύ χρήσιμος οδηγός αγοράς ανάλογα με τα τετραγωνικά βρίσκεται σε αυτή τη σελίδα. Συμβουλευθείτε την για να καλύψετε όλους τους χώρους του σπιτιού σας.

Ας δούμε τα βασικά χαρακτηριστικά ενός σύγχρονου κλιματιστικού:

- Τι είναι τα BTU

BTU είναι μια μονάδα μέτρησης της απόδοσης. Χωρίς να μπούμε σε τεχνικές λεπτομέρειες αρκεί να πούμε ότι το BTU εκφράζει το πόσο γρήγορα μια μονάδα ψύξης μπορεί να μειώσει τη θερμοκρασία ενός χώρου. Το πόσα BTU χρειάζεται κάποιος εξαρτάται από το εμβαδόν του χώρου. Για παράδειγμα σε 20 τετραγωνικά είναι αρκετό ένα κλιματιστικό 8.000 BTU.

- Να προτιμήσω inverter; Και τι ακριβώς είναι;

Η σύντομη απάντηση στην πρώτη ερώτηση είναι βεβαίως. Τα κλιματιστικά inverter λειτουργούν συνεχώς επιτυγχάνοντας σχεδόν σταθερή θερμοκρασία. Αντίθετα τα συμβατικά ανοίγουν και κλείνουν συνεχώς. Τα inverter έχουν χαμηλότερη κατανάλωση ρεύματος και είναι πιο αποδοτικά.

- Τι άλλα χαρακτηριστικά να προσέξω;

Εκτός από τα «σκέτα» κλιματιστικά, υπάρχουν συσκευές που έχουν ενσωματωμένο αφυγραντήρα, ιονιστή κ.λπ. Καλό είναι να προτιμώνται ιδιαίτερα εάν στο σπίτι υπάρχουν βρέφη, ή άτομα με αναπνευστικά προβλήματα και αλλεργίες. Ο αφυγραντήρας μειώνει τα επίπεδα υγρασίας στον αέρα εμποδίζοντας τον σχηματισμό μούχλας, ενώ ο ιονιστής ουσιαστικά «καθαρίζει» τον αέρα από τους ρίπους και τα βλαβερά μικροσωματίδια.

- Smart κλιματιστικά

Άλλο χαρακτηριστικό, ιδιαίτερα εάν σας αρέσουν οι smart συσκευές, είναι το Wi-Fi. Ένα κλιματιστικό με Wi-Fi συνδέεται με το router του σπιτιού, και μπορείτε να το χειρίζεστε από το κινητό σας μέσω του συνοδευτικού app από μακριά. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία πριν φτάσετε στο σπίτι, ή να το προγραμματίσετε να ανοίγει από μόνο του, ανάλογα με συγκεκριμένες συνθήκες. Όσα μοντέλα υποστηρίζουν Google Assistant, Amazon Alexa, Apple Siri λειτουργούν και με φωνητικές εντολές.

Και από μοντέλα; Τι μου προτείνετε;

Κλείσιμο
Συμβουλές αγοράς χωρίς συγκεκριμένες προτάσεις δεν γίνεται. Άλλωστε, στα Public υπάρχουν όλα τα δημοφιλή μοντέλα της αγοράς για όλα τα βαλάντια και όλες τις ανάγκες. Εμείς «ξεσκονίσαμε» τα ράφια του Public και ξεχωρίσαμε τα παρακάτω μοντέλα:

Ξεκινάμε από μια φορητή μονάδα. Πρόκειται για το μοντέλο F&U PAH-9016 το οποίο έχει απόδοση 9.000 BTU. Ως φορητό δεν χρειάζεται εγκατάσταση και είναι ιδανικό για να το παίρνετε μαζί στο εξοχικό σας. Διαθέτει λειτουργία ψύξης, αλλά και θέρμανσης, λειτουργία ανεμιστήρα, αλλά και ενσωματωμένο αφυγραντήρα. Ακόμα, διαθέτει λειτουργία ύπνου, έτσι ώστε να ρυθμίζει αυτόματα τη θερμοκρασία του χώρου σας ενώ κοιμάστε.

Το Toyotomi Hiro Eco HTN/HTG-12R32 προέρχεται από έναν κατασκευαστή με μεγάλο όνομα στην αγορά. Το συγκεκριμένο μοντέλο έχει απόδοση 12.000 BTU, είναι inverter, αλλά και Wi-Fi για πλήρη απομακρυσμένο έλεγχο από το κινητό σας. Χρησιμοποιεί οικολογικό ψυκτικό, ενώ τα ενσωματωμένα φίλτρα συγκρατούν τα μικροσωματίδια σκόνης, τα βακτήρια και τη γύρη, προσφέροντας φρέσκο αέρα, κάτι στο οποίο συμβάλει και ο ενσωματωμένος ιονιστής.

Περνάμε σε ένα μοντέλο που δεν θυμίζει συνηθισμένο κλιματιστικό. Κατ’ αρχάς έχει μαύρο χρώμα που ξεφεύγει από την πεπατημένη των λευκών και γκρίζων συσκευών. Το Mitsubishi Electric Msz-ln35vg R32 έχει όμως, κι άλλα πλεονεκτήματα. Πρώτα, πρώτα η λειτουργία 3D i-see Sensor χρησιμοποιεί αισθητήρα υπερύθρων για να ανιχνεύει τη θερμοκρασία σε μακρινά σημεία, δίνοντας την δυνατότητα άμεσης ή έμμεσης ροής αέρα στους παραβρισκόμενους, καθώς αντιλαμβάνεται και την απουσία ατόμων από το χώρο θέτοντας αυτόματα το κλιματιστικό σε λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας. Ακόμα, το σύστημα Plasma Quad Plus αφαιρεί αποτελεσματικά έξι ειδών ρυπαντές του αέρα. Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι inverter, έχει απόδοση 12.000 και συνδεσιμότητα Wi-Fi.

Και για εγκατάσταση κλιματιστικού επιλέξτε Public

Αφού επιλέξετε κλιματιστικό, θα χαρείτε να μάθετε ότι αφενός η παράδοση στο χώρο σας είναι δωρεάν, ενώ δεν χρειάζεται να ψάχνετε αλλού για τεχνικούς αφού τα Public συνεργάζονται με πιστοποιημένους και αδειούχους ψυκτικούς που μπορούν να αναλάβουν την εγκατάσταση.

Καλό και δροσερό καλοκαίρι!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης