Personal Video Shopping από τη MediaMarkt: ψώνια στο κατάστημα… από το σπίτι!

Personal Video Shopping από τη MediaMarkt: ψώνια στο κατάστημα… από το σπίτι!

Όχι, ο τίτλος δεν είναι καθόλου υπερβολικός. Η MediaMarkt δημιούργησε μία νέα υπηρεσία που λέγεται Personal Video Shopping και σου επιτρέπει να επισκεφθείς τα καταστήματα της αλυσίδας χωρίς να βγεις από το σπίτι

mediamarkt
Πρόκειται για μία πρωτοποριακή ιδέα που συναντάμε για πρώτη φορά και είμαστε βέβαιοι πως θα βοηθήσει στα ψώνια πολλών καταναλωτών. Η νέα υπηρεσία παρουσιάστηκε πρόσφατα και πιστεύουμε πως θα αποδειχτεί ιδιαίτερα δημοφιλής, τόσο την περίοδο της πανδημίας, όσο και μετά το πέρασμά της, χάρη στα μοναδικά πλεονεκτήματα που προσφέρει. Ας αναλύσουμε ποια είναι αυτά, αφού πρώτα εξηγήσουμε πως λειτουργεί.

MediaMarkt Personal Video Shopping – Τι είναι;

Η κεντρική ιδέα πίσω από τη νέα υπηρεσία της MediaMarkt είναι η «συγχώνευση» της αγοραστικής εμπειρίας στο κατάστημα με αυτή των online αγορών. Το Personal Video Shopping προσφέρει τα θετικά στοιχεία των δύο αυτών τρόπων αγοράς, χωρίς τα αρνητικά τους. Βασικό συστατικό της υπηρεσίας, όπως αποκαλύπτει και το όνομά της, είναι το βίντεο. Το σύστημα λειτουργεί μέσω βίντεο κλήσης, κατά τη διάρκεια της οποίας μπορείς να περιηγηθείς στο κατάστημα σαν να ήσουν εκεί.

MediaMarkt Personal Video Shopping: Τα πλεονεκτήματα

Μόλις είπαμε ότι το Personal Video Shopping της MediaMarkt συνδυάζει τα θετικά των online αγορών με αυτές που κάνουμε σε ένα κατάστημα, ας δούμε στην πράξη τι σημαίνει αυτό. Αρχικά, η καινοτόμα υπηρεσία της MediaMarkt σου επιτρέπει να κάνεις τις αγορές σου από την άνεση του σπιτιού, όπως και οποιαδήποτε άλλη online αγορά. Άρα δεν έχεις να ανησυχείς για πράγματα όπως κίνηση, πάρκινγκ, ουρά στο ταμείο και άλλα σημεία που κάνουν την επίσκεψη στο κατάστημα «αγγαρεία» ορισμένες φορές.

Η βασική διαφορά με μία οποιαδήποτε άλλη online αγορά, όμως, είναι πως δεν περιορίζεσαι στο περιεχόμενο μία στατικής σελίδας. Τι εννοούμε με αυτό; Πρώτα από όλα πως θα δεις ζωντανά τα προϊόντα που σε ενδιαφέρουν και άρα θα μπορείς σε πραγματικό χρόνο να ελέγξεις τις δυνατότητές τους, τα χρώματα, το μέγεθος και άλλα χαρακτηριστικά που σε ενδιαφέρουν. Όσο αναλυτική κι αν είναι η σελίδα ενός προϊόντος, κάποια πράγματα δεν είναι προφανή μόνο μέσα από κείμενο και εικόνες.

Και όπως στο κατάστημα έχεις δίπλα σου έναν σύμβουλο να σε καθοδηγεί, το ίδιο ισχύει και για το Personal Video Shopping της MediaMarkt. Η επίσκεψη στο κατάστημα μέσω βίντεο κλήσης γίνεται σε συνεργασία με έναν expert που θα σε βοηθήσει να συγκρίνεις προϊόντα, να μάθεις τα «μυστικά» τους, να τα δοκιμάσεις live και, τελικά, να καταλήξεις σε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στις απαιτήσεις σου. Όπως δηλαδή θα γινόταν και σε ένα φυσικό κατάστημα.

Το Personal Video Shopping της MediaMarkt δίνει, επίσης, την ευκαιρία σε καταναλωτές που δεν είναι εξοικειωμένοι με το online shopping να κάνουν τις αγορές τους διαδικτυακά. Η αγοραστική εμπειρία είναι γνώριμη, κάτι που κάνει τις online αγορές πολύ πιο προσιτές. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό την περίοδο που διανύουμε, καθώς επιτρέπει σε ακόμα περισσότερους ανθρώπους να κάνουν τις αγορές τους από την ασφάλεια του σπιτιού, ακόμα κι αν πρώτη φορά δοκιμάζουν να ψωνίσουν online.
Κλείσιμο
07---Personal-Video-Shopping-native---MediaMarkt-banner

Personal Video Shopping σε τρία απλά βήματα

Μαθαίνοντας για τη νέα υπηρεσία της MediaMarkt, το πρώτο μας ερώτημα ήταν πώς μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε. Όπως ανακαλύψαμε, η διαδικασία είναι εξαιρετικά απλή. Για αρχή επισκέπτεσαι αυτή τη σελίδα. Τα στάδια της διαδικασίας είναι τρία. Σε πρώτη φάση κλείνεις ένα ραντεβού την ώρα και την ημέρα που σε εξυπηρετεί. Όταν φτάσει η ώρα του ραντεβού σου κάνεις τα ψώνια σου μέσω βίντεο κλήσης, σε συνεργασία με τον ειδικό που σε εξυπηρετεί. Αφού επιλέξεις τα προϊόντα που θέλεις, σου έρχεται ένα link προς το καλάθι σου. Εκεί ολοκληρώνεις τη συναλλαγή και δρομολογείς την παράδοση της παραγγελίας σου. Αυτό ήταν, μόλις έκανες online αγορές, αλλά ήταν σαν να βρισκόσουν στο κατάστημα!

Είναι ξεκάθαρο πως η ελληνική αγορά είχε ανάγκη μία τέτοια υπηρεσία σε μια περίοδο που η επίσκεψη στο κατάστημα δεν αποτελεί προτεραιότητα. Η καινοτομία της MediaMarkt δίνει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να βρεθούν διαδικτυακά στα καταστήματα, παρέχοντας έτσι μία αγοραστική εμπειρία μεγαλύτερης αξίας, την οποία θα θέλαμε να δούμε να υιοθετείτε ευρύτερα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης