THE 12 CELLISTS της φιλαρμονικής ορχήστρας του Βερολίνου

THE 12 CELLISTS της φιλαρμονικής ορχήστρας του Βερολίνου

Τα δώδεκα βιολοντσέλα της διάσημης Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Βερολίνου σε μια συναυλία με Beatles, Edith Piaf, Astor Piazzolla, Duke Ellington, Maurice Ravel, Michel Legrand κ.α.

03_CELLIST_12
23-26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021
CHRISTMAS THEATER ON LINE

Ζήστε την μαγεία της μουσικής με μια σπουδαία συναυλία από ένα εκπληκτικό μουσικό σχήμα. Οι 12 τσελίστες της διάσημης Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Βερολίνου παρουσιάζουν μια μοναδική γιορτή γεμάτη διάσημες μελωδίες, στο Christmas Theater on line! Αποκτήστε κωδικό, συνδεθείτε και ταξιδέψτε σε όλο τον κόσμο με τους 12 εκπληκτικούς σολίστες της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Βερολίνου!

THE 12 CELLISTS - ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ


Το βιολοντσέλο παράγει ένα ωραίο, δυνατό, εκφραστικό, πλούσιο και τραγουδιστό ήχο, που σε σχέση με τα άλλα έγχορδα βρίσκεται πιο κοντά στην ανθρώπινη φωνή. Για αιώνες οι συνθέτες το είχαν υποβιβάσει να υποστηρίζει τη μελωδία του βιολιού με τις χαμηλές του νότες. Όταν οι συνθέτες ανακάλυψαν την ομορφιά του ήχου του, το βιολοντσέλο άρχισε να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, μέσα από τη φόρμα της σονάτας και του κοντσέρτου.

Κλείσιμο
12Cellists-1920x1080


Είναι ένα από τα πιο βασικά όργανα τόσο στη μουσική δωματίου όσο και στη συμφωνική ορχήστρα. Λόγω όμως της μεγάλης μουσικής του έκτασης, είναι εξίσου αξιόλογο και ως σόλο όργανο.

Σχεδόν 50 χρόνια πριν, το 1972, δημιουργήθηκε ένα μουσικό σχήμα που έδωσε νέα πνοή σε αυτό το υπέροχο μουσικό όργανο. Οι 12 τσελίστες της διάσημης Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Βερολίνου αποφάσισαν να ενωθούν και να παρουσιάσουν σπουδαία ρεσιτάλ και συναυλίες σε όλο τον κόσμο ερμηνεύοντας αποσπάσματα κλασικής μουσικής αλλά και διάσημα τραγούδια και μελωδίες, όλα με τον εξαιρετικό ήχο του βιολοντσέλου. Η επιτυχία ήρθε γρήγορα.

Είτε παίζουν κλασική μουσική, τζαζ, τάνγκο ή αβάνγκαρντ, οι ακροατές γοητεύονται πάντοτε από το ευρύ φάσμα των μοναδικών και μεθυστικών ήχων. Οι 12 τσελίστες έχουν ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο και έχουν εκατομμύρια θαυμαστές που περιμένουν με αγωνία την επόμενη συναυλία τους.

1958064_10154561862866840_6822299363030669981_n
03_CELLIST_12


Όλα ξεκίνησαν το 1972 όταν ο κρατικός ραδιοφωνικός σταθμός του Βερολίνου αποφάσισε να παρουσιάσει τον «Ύμνο για 12 Βιολοντσέλα», έργο 57, του Julius Klengel και κάλεσε τους 12 τσελίστες από την Φιλαρμονική του Βερολίνου. Η πρώτη τους συνύπαρξη ήταν καθοριστική και τους ενθάρρυνε να ξανακάνουν κι άλλες τέτοιες συναντήσεις μέχρι που ήρθε η στιγμή να δημιουργήσουν αυτό το υπέροχο μουσικό σχήμα.

Το «12 Cellists» έρχεται στο Christmas Theater On Line και παρουσιάζει μια σπουδαία εορταστική συναυλία στην οποία θα ακούσουμε με ένα μαγικό και εντυπωσιακό τρόπο 12 βιολοντσέλα να παρουσιάζουν μελωδίες των Μπιτλς, του Μισέλ Λεγκράντ, του Άστορ Πιατσόλα, της Εντίθ Πιάφ, του Ντιούκ Έλιγκτον, του Θελόνιους Μόνκ, του Ένιο Μορικόνε, του Μωρίς Ραβέλ, του Κλοντ Ντεμπισί κ.α.

12Cellists-FB-insta-story
12Cellists-FB-insta-post


Στην συναυλία συμμετέχουν ως φιλοξενούμενοι καλλιτέχνες η διάσημη γερμανίδα σοπράνο Ανετ Ντας και ο σπουδαίος τρομπετίστας Τιλ Μπρένερ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των σύγχρονων συνθετών που έχουν γράψει έργα ειδικά για το The 12 Cellists είναι οι Boris Blacher, Jean Françaix, Iannis Xenakis, Wolfgang Rihm, Brett Dean, Wilhelm Kaiser-Lindemann, Frangis Ali-Sade, Christian Jost, Kaija Saariaho και Tan Dun. Συνοδεύουν τον Γερμανό Πρόεδρο της Δημοκρατίας ως πρεσβευτές του Βερολίνου και εμφανίστηκαν πολλές φορές στο Ιαπωνικό Αυτοκρατορικό Παλάτι. Τέλος έχουν κερδίσει 3 φορές το βραβείο Echo Klassik.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
THE 12 CELLISTS ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ
Με τους 12 σολίστες στο βιολοντσέλο της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Βερολίνου
Σοπράνο: Ανετ Ντας
Σολιστ στο τρομπόνι: Τιλ Μπρένερ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 110 ΛΕΠΤΑ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ON LINE

Παρασκευή 23 Απριλίου στις 20.00

Σάββατο 24 Απριλίου 2021 στις 16.00 και στις 20.00

Κυριακή 25 Απριλίου 2021 στις 16.00 και στις 20.00

Δευτέρα 26 Απριλίου 2021 στις 20.00

ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΥ: 12 ευρώ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 211 77 01 700

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΚΩΔΙΚΩΝ: 211 77 01 700, www.viva.gr & www.christmastheater.gr




ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ;

Διαδικασία παρακολούθησης της παράστασης
1. Αγοράζοντας ένα εισιτήριο / κωδικό για την προβολή της παράστασης, θα λάβετε στο email σας link με τη σελίδα της παραγγελίας σας από όπου θα μπορείτε να κατεβάσετε το παραστατικό σας (εισιτήριο)
2. Ανοίγοντας το εισιτήριό σας, παίρνετε τον μοναδικό κωδικό του barcode σας
(10ψήφιος αριθμός, πάνω αριστερή γωνία του εισιτηρίου, κάτω από το γραμμωτό κωδικό barcode)
3. Εισάγετε τον κωδικό αυτό στη σελίδα που αντιστοιχεί στην προβολή της ημέρας που έχετε επιλέξει:
(Η είσοδος του κοινού στην σελίδα προβολής της παράστασης δύναται να πραγματοποιηθεί από την ώρα έναρξης έως και 4 ώρες μετά. Έπειτα, το login στην παράσταση, θα σταματήσει να είναι διαθέσιμο).
4. Παρακολουθείτε την παράσταση. Καλή σας διασκέδαση!

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης