Βιολογία: Πρώτη στη γραμμή των θετικών επιστημών

Βιολογία: Πρώτη στη γραμμή των θετικών επιστημών

Βιολογικές Επιστήμες: Πτυχίο ανέλιξης η μελέτη της εξέλιξης μας - Παρακολούθησε τη διαδραστική διαδικτυακή παρουσίαση στις 10 Μαρτίου 2021 και μάθε περισσότερα για τις Σχολές και τα προγράμματα σπουδών που προσφέρει

euc
Δήλωσε συμμετοχή ΕΔΩ

Η μελέτη της ζωής – που είναι και η κυριολεκτική σημασία της Βιολογικής Επιστήμης – αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της κατανόησης του από που προερχόμαστε και πού πηγαίνουμε. Στο σύγχρονο κόσμο, οι ραγδαίες εξελίξεις σε όλους τους τομείς κάνουν όλο και πιο επιτακτική την ανάγκη να μελετήσουμε και να ερευνήσουμε καλύτερα την ύπαρξη οργανισμών και μικροοργανισμών που απαρτίζουν τον κόσμο μας. Η αποζήτηση μιας πιο υγιεινής ζωής, καθώς και η προσπάθεια καλλιέργειας αντισωμάτων για καταπολέμηση διάφορων ασθενειών και ιών επισημαίνουν την ανάγκη για βαθύτερη εμπέδωση των Βιολογικών Επιστημών.

Εργαστηριακές Υποδομές Βιολογίας


Σήμερα, όπου η ανάγκη για κατανόηση της βιολογικής βάσης σοβαρών ασθενειών, η προστασία και ανάπτυξη του περιβάλλοντος, η ασφάλεια τροφίμων και η πρόληψη ασθενειών από μικροοργανισμούς, αποτελούν ύψιστες προτεραιότητες, οι σπουδές Βιολογικών Επιστημών προσφέρουν μια ευκαιρία στους αποφοίτους να έχουν έναν σημαντικά ενεργό ρόλο στη βελτίωση της ποιότητας και των συνθηκών ζωής μας, καθώς και στην επιμήκυνσή της.

Σπουδές με Καθημερινές Εφαρμογές

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου προσφέρει ένα εξελιγμένο 4ετές πρόγραμμα σπουδών στις Βιολογικές Επιστήμες που βρίσκεται ψηλά στις προτιμήσεις των φοιτητών. Οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα απόκτησης υψηλού επιπέδου βασικής κατάρτισης στο αντικείμενο της βιολογίας και εξειδίκευσης τους, μετά τη συμπλήρωση των πρώτων δύο χρόνων σπουδών, στην κατεύθυνση της Γενικής Βιολογίας ή της Γενικής Μικροβιολογίας. Είναι το μοναδικό πρόγραμμα στην Κύπρο που παρέχει τη δυνατότητα εξειδίκευσης στη Μικροβιολογία, βασιζόμενο στις κατευθυντήριες οδηγίες του Αμερικανικού Συνδέσμου Μικροβιολογίας (ASM).

Κλείσιμο
aa
Η Βιολογία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των θετικών επιστημών σημειώνοντας ραγδαία πρόοδο τις τελευταίες δεκαετίες στην κατανόηση των ζωντανών οργανισμών σε όλα τα επίπεδα, ξεκινώντας από το μοριακό και το κυτταρικό επίπεδο μέχρι τις βιοκοινότητες και τα οικοσυστήματα. Οι γνώσεις αυτές βρίσκουν καθημερινά εφαρμογές σε ζωτικούς τομείς όπως η υγεία, η ανάπτυξη φαρμάκων, η ιατρική, το περιβάλλον, η φαρμακευτική βιομηχανία, η ασφάλεια τροφίμων και η γεωργία.

Η εξειδίκευση στη Γενική Μικροβιολογία προετοιμάζει επιστήμονες που θα βοηθήσουν στην αξιοποίηση των θετικών επιπτώσεων των μικροοργανισμών και θα συνεισφέρουν σε μια καλύτερη ζωή για την ανθρωπότητα.

Οι απόφοιτοι λυκείων που σκέφτονται να ακολουθήσουν μια επαγγελματική πορεία στον τομέα της Υγείας, των Τροφίμων ή του Περιβάλλοντος θα πρέπει να εξετάσουν σοβαρά την προοπτική να ξεκινήσουν με ένα προπτυχιακό στις Βιολογικές Επιστήμες.

Έμφαση στην Εργαστηριακή Εκπαίδευση

Το πρόγραμμα στις Βιολογικές Επιστήμες προσφέρει στους φοιτητές εξαίρετη εκπαίδευση σε ένα περιβάλλον δημιουργικής μάθησης και καινοτομίας, με υπερσύγχρονες εργαστηριακές εγκαταστάσεις.

Μέσω της δομής και της ανάπτυξής του και με τη χρήση υπερσύγχρονων υποδομών μάθησης, το πρόγραμμα παρέχει άρτιες θεωρητικές και εργαστηριακές γνώσεις και δεξιότητες σε όλους ανεξαίρετα τους επιμέρους κλάδους της βιολογίας και μικροβιολογίας που κυμαίνονται από μοριακή, γενετική και θαλάσσια βιολογία, σε περιβαλλοντική και ιατρική μικροβιολογία.

Το πρόγραμμα προετοιμάζει τους φοιτητές τόσο θεωρητικά όσο και πρακτικά, με το Πανεπιστήμιο να προσδίδει τεράστια έμφαση στην εργαστηριακή εκπαίδευση, προσφέροντας μια γκάμα δεξιοτήτων, αλλά και δυνατοτήτων έρευνας, πρωτόγνωρες για τα δεδομένα της Κύπρου.

Πέραν των μαθημάτων, οι προπτυχιακοί φοιτητές, τον τελευταίο χρόνο σπουδών τους, συνδέουν τις γνώσεις με τον πραγματικό επαγγελματικό χώρο υπό την μορφή πρακτικής άσκησης και τοποθετούνται για ένα εξάμηνο σε κλινικά εργαστήρια (ιδιωτικά ή δημόσια), σε ερευνητικά εργαστήρια, σε σχετικά κυβερνητικά τμήματα (όπως το Τμήμα Αλιείας, το Τμήμα Δασών, τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες), σε εργαστήρια τροφίμων και νερού, και σε εργαστήρια φαρμακευτικών βιομηχανιών. Αυτή η δυνατότητα, πέραν της σημαντικής επαγγελματικής εμπειρίας που προσφέρει, αυξάνει και τις μελλοντικές ευκαιρίες εργοδότησης των αποφοίτων.

Εφόδια για καριέρα υψηλού επιπέδου

1D44_tmp
Με την ολοκλήρωση του προγράμματος οι φοιτητές έχουν εφοδιαστεί με τις απαραίτητες δεξιότητες που τους προετοιμάζουν επαρκώς για καριέρα σε κλάδους και επαγγέλματα σχετικά με τις βιολογικές επιστήμες ή για περαιτέρω ανώτερες σπουδές, ενώ έχουν αναπτύξει κριτική σκέψη και ικανότητα επίλυσης προβλημάτων, δουλεύοντας μόνοι ή σε ομάδες και είναι έτοιμοι να συνεισφέρουν θετικά και ουσιαστικά στην επιστημονική/ερευνητική αρένα των Βιολογικών Επιστημών και ιδιαίτερα στην κατεύθυνση που επιλέγουν να ακολουθήσουν και να υπηρετήσουν.

Οι επαγγελματικές επιλογές των αποφοίτων του προγράμματος είναι πολλαπλές. Οι απόφοιτοι του προγράμματος θα μπορούν να εργοδοτηθούν στο δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα ως καθηγητές στη Μέση Εκπαίδευση, σε ερευνητικά, αναλυτικά ή διαγνωστικά εργαστήρια, ως βοηθοί εργαστηρίων σε βιολογικά ή άλλα συναφή ακαδημαϊκά προγράμματα, σε φαρμακοβιομηχανίες, βιοτεχνολογικές εταιρείες και σε βιομηχανίες τροφίμων.

Περισσότερες πληροφορίες για τις σπουδές Βιολογικών Επιστημών στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, μπορείτε να βρείτε εδώ ή επικοινωνήστε μαζί τους στο info@euc.ac.cy
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης